Wednesday, August 25, 2010

PEMUDA UMNO JADI PONDAN DI KEDUTAAN INDONESIA


Kita harus akui Pemuda UMNO dan Pemuda BN tidak seperti zaman terdahulu yang terkenal sebagai kumpulan 'agresif' dan barisan hadapan parti... Sekarang Pemuda UMNO dan BN banyak dianggotai 'pondon' dan 'bapuk' kerana lebih banyak bercakap berdegar-degar... berbanding tindakan... suka 'spin' isu dan main 'safe' daripada berusaha dan berjuang menegakkan prinsip...

Penulis terjumpa artikel dibawah hasil posting RBF... nampaknya zaman pemuda Samy Vellu dan Khalid Yunus lebih berani dan patriotik berbanding pemuda zaman ini... kepada pemuda BN & UMNO... teruskan mempamerkan sikap penakut dan bacul anda...

InsyaAllah... lepas PRU 13 Pemuda BN & UMNO boleh dibubarkan dan ahlinya akan diserap dibawah salah satu sayap yang akan ditubuhkan oleh UMNO & BN...

"Sayap pergerakan Pondan UMNO Malaysia" - ketua "Nurul KHAIRYAH JAMALUDIN" aka akak khairy...

Pemuda Umno Pondan, Samy Vellu Lebih Berani

Sebagai seorang ahli Pemuda Umno saya merasa amat malu bila melihat cara Pemuda Umno membuat bantahan di Kedutaan Indonesia hari ini.

Orang pijak bendera kita dan baling najis ke kedutaan kita, tetapi pemuda kita pergi bawa kertas dan hulur di pagar sahaja.

Pondan! Pemuda Umno memang pondan. Kurang-kurangnya bakarlah sekeping bendera Indonesia di depan kedutaannya.

Sewaktu kemuncak konfrontasi Malaysia-Indonesia, sekumpulan anak muda pada 17 September 1963 telah pergi ke bangunan Kedutaan Indonesia di Jalan Ampang dan menurunkan simbol Pancasila negara Indonesia lalu menggantikannya dengan bendera Malaysia.

Siapakah anak muda yang berani itu ? mereka ialah Samy Vellu dan Khalid Yunus.

Gambar diatas menunjukkan Samy Vellu dan Khalid Yunus berjaya 'menawan' Kedutaan Indonesia di Jalan Ampang KL.

Tetapi hari ini jangan kata nak turunkan bendera Indonesia, nak bakar sekeping bendera pun Zaki Zahid tak berani.

Sekarang terbukti sudahlah yang Samy Vellu lebih sayangkan negara ini berbanding dengan Pemuda Umno yang ada pada hari ini.

Keberanian dan semangat cintakan negara mu tetap ku kenang wahai Datuk Seri Samy Vellu dan Datuk Khalid Yunus.

No comments:

KEMUNCAK PERJUANGAN MANUSIA MUNAFIK ANWAR IBRAHIM

KEMUNCAK PERJUANGAN MANUSIA MUNAFIK ANWAR IBRAHIM

PENAFIAN

Laman ini tidak bertanggungjawab atas hasil penulisan yang dipetik dari sumber lain serta manipulasi pihak lain yang menggunakan bahan yang disiarkan disini. Laman bertujuan mengumpul maklumat sebagai saluran informasi dan media alternatif mencurahkan idea demi negara.