Wednesday, August 4, 2010

NIZAR DAN PAKATAN PERAK JADI BODOH LAGI

Jangan kita fikir panjang dan cakap banyak... senang cerita NIZAR BODOH! PAKATAN RAKYAT PERAK pun BODOH!

Bodoh sebab tak ikut peraturan mesyuarat lah... dah diberi 15 minit... 15 minit jelah kau berucap... itu peraturan lah MONYET! lepas tu bila kena keluar kau buat isu kata KENA HALAU... BODOH BETUL! semua org tau kau kena halau sebab buat hal... langgar peraturan...

BODOH PAKATAN PERAK ni sebab nizar dihukum sebab jadi MONYET ADUN lain semua keluar... patutnya persidangan digunakan membahaskan perkara yang dibangkitkan BN... dan lawan dengan cara terhormat dan bermaruah... cara profesional sebagai ADUN...

Rakyat undi ADUN BODOH PAKATAN bukan suruh keluar dewan setiap kali sesi sebalinya untuk bawa masalah mereka ke dewan dan berhujah bagi jaga hak mereka bila sesuatu usul dibawa untuk kelulusan... so rakan-rakan tolonglah jangan turut jadi BODOH seperti mereka yang telah DIBODOHKAN itu... kita kena bijak dengan tidak lagi memilih orang BODOH menjadi pemimpin kita...

Ganesan gantung Nizar dari DUN Perak

Menteri Besar Perak yang disingkirkan, Datuk Seri Nizar Jamaluddin hari ini digantung dari persidangan dewan undangan negeri Perak selepas mengengkari arahan speaker, Datuk R Ganesan supaya duduk.

Ketika membahaskan rang undang-undang usul perbekalan tambahan RM80 juta, masa yang diperuntukkan untuk Nizar selama 15 minit telah berakhir. Namun beliau terus berucap dalam nada yang kuat apabila pembesar suaranya dipadamkan.

Sebelum itu, Nizar terus tidak mempedulikan arahan Ganesan agar beliau dirujuk sebagai 'Yang Yang Dipertua.'

Nizar: Terima kasih Datuk Ganesan...

Ganesan: Saya telah beri peluang untuk bahas. Tetapi jika ini berterusan saya akan ambil tindakan. Meskipun nama saya Ganesan, di Dewan ini, jawatan saya adalah Tuan Yang Dipertua.

Nizar: Terima kasih Datuk Ganesan...

Ganesan: Saya beri awak peluang terakhir!

Nizar: Terima kasih Yang berhormat...[meneruskan ucapan]

Dalam ucapannya, Nizar mendakwa RM50,000 digunakan oleh Zambry untuk diagihkan kepada cawangan MCA di Perak. Wang rakyat katanya, digunakan untuk tujuan parti.

Rakannya dari DAP, Nga Kor Ming (Pantai Remis) yang marah dengan pendedahan itu kemudian melabelkan Zambry sebagai 'pelacur politik' yang kemudiannya sekali lagi menggamatkan dewan.

Nizar juga melemparkan tuduhan 'pengecut' ke atas BN kerana tidak membenarkan media menjalankan tugas kerana mematikan talian internet.

Apabila masa 15 minit yang diperuntukkan berakhir, pembesar suara Nizar dipadamkan, namun beliau terus berucap dengan meninggikan suaranya.

Khusaisi Abdul Talib (BN-Slim River) kemudian mula berucap dan dewan menyaksikan dua ADUN berucap pada masa yang sama.

Nizar tidak menghiraukan arahan Ganesan supaya duduk dan tindakan itu memaksa beliau diarahkan keluar dewan.

Namun Nizar enggan berbuat demikian. Bentara hanya berdiri di sebelahnya dan tidak cuba mengeluarkan menteri besar yang disingkirkan itu secara paksa.

ADUN Manong, Datuk Ramly Zahari kemudian mencadangkan Nizar yang juga ADUN Pasir Panjang, digantung sebagai ahli Dewan dan cadangan itu disokong semua ADUN BN.

Selepas pertikaman lidah kira-kira 30 minit, Nizar dan ADUN Pakatan Rakyat yang lain mengambil keputusan meninggalkan dewan.

Sebelum itu, Menteri Besar Perak, Datuk Seri Zambry Abdul Kadir sempat membentang usul perbekalan tambahan RM80 juta daripada kumpulan wang disatukan untuk perkhidmatan bagi bacaan pertama.

Usul itu disokong ADUN Sg Rapat, Datuk Hamidah Osman.

1 comment:

Anonymous said...

kami di perak muak dengan pakatan rakyat... yang pelik kenapa negeri lain masih sokong pakatan... agaknya bila dah jadi macam kami di perak... melayu pulak dah macam menumpang di sini... baru kome semua nak berubah... waktu terlambat dah yeop... nak berubah sekarang ni tolak terus dah la di kudakan cina...

KEMUNCAK PERJUANGAN MANUSIA MUNAFIK ANWAR IBRAHIM

KEMUNCAK PERJUANGAN MANUSIA MUNAFIK ANWAR IBRAHIM

PENAFIAN

Laman ini tidak bertanggungjawab atas hasil penulisan yang dipetik dari sumber lain serta manipulasi pihak lain yang menggunakan bahan yang disiarkan disini. Laman bertujuan mengumpul maklumat sebagai saluran informasi dan media alternatif mencurahkan idea demi negara.