Tuesday, October 5, 2010

SAMY VELLU SERAH SURAT LETAK JAWATAN PRESIDEN MIC

Salam Perjuangan,

Berita ini pasti akan meredakan perpecahan dalam kaum india... MIC sebuah parti yang terbukti berjaya membantu dan banyak berjasa kepada kaum india... namun dilupakan kerana pembangkang berjaya menimbulkan kebencian seterusnya terus membunuh karektor Pemimpin utama MIC iaitu Samy Vellu... KENYATAAN BENAR - MIC dibenci kerana Samy Vellu, lihat betapa sadisnya keadaan ini... setelah cuba bertahan sekian lama dan penangan kekalahan besar MIC pada PRU lalu akhirnya setelah ditekan dan hasil gabungan suara akar umbi Samy Vellu telwh sudi berundur...

Apapun percayalah Samy akan tetap ada peranannya dalam MIC... namun kepada kaum keling... ups! India punca anda berpecah sudah tiada... maka bersatulah bersama MIC dan yang penting menyokong dan mengundi barisan nasional (BN)...

Pembangkang mengerti betapa perletakan jawatan Samy Vellu membawa kerugian kepada mereka. Pembangkang sudah hilang modal untuk membelasah MIC dan membunuh imej MIC dimata masyarakat India... kerana pemimpin yang dibunuh imejnya dan ditonjolkan selama ini telah tiada... jadi ambil kesempatan bina reputasi semula seterusnya menyatukan masyarakat india aka keling...

Namun penulis percaya, peralihan kuasa takkan selancar yang dijangkakan... he he he biasalah lihat saja dalam filem tamil... sure akan ada perebutan kuasa... perpecahan dan pergaduhan... he he he jangan risau biasalah keturunan keling memang macam tu he he he... gaduh-gaduh nanti baiklah... tak lama...

lihat sahaja filem tamil ha ha ha... terbaru
"Enthiran" - lakonan lagenda filem tamil Rajnikanth - The Robot ha ha ha... ha ha ha MIC goodluck!

Samy Vellu telah serah surat letak jawatan Presiden MIC

KUALA LUMPUR 4 Okt. - Datuk Seri S. Samy Vellu sudah menyerahkan surat peletakan jawatannya sebagai Presiden MIC kepada Datuk Seri Najib Tun Razak di pejabat Perdana Menteri di Putrajaya, minggu lalu.

Sumber dalaman MIC yang tidak mahu namanya disiarkan berkata, Samy Vellu tidak menerima sebarang tekanan atau paksaan daripada pihak ketiga untuk menyerahkan surat peletakan jawatan tersebut.

Malah katanya, Presiden MIC itu menyerahkan surat berkenaan dengan kerelaan hatinya kerana beliau bakal menerima tanggungjawab lain di luar parti iaitu sebagai perunding perniagaan bagi membantu negara meningkatkan sumber pendapatan.

"Untuk memikul tanggungjawab baru itu, Samy Vellu harus mengesahkan bahawa beliau berundur daripada jawatan Presiden MIC pada bulan Disember ini.

"Oleh kerana beliau telah mengesahkan peletakan jawatannya, pada bulan Januari depan beliau bakal bergelar perunding perniagaan bagi membantu Malaysia meningkatkan sumber pendapatan," katanya ketika ditemui Utusan Malaysia.

Minggu lalu, Samy Vellu mengumumkan peletakan jawatannya pada Januari depan bagi membolehkan kerusi nombor satu MIC itu diambil alih oleh Timbalannya, Datuk G. Palanivel.

Tambah sumber itu, keputusan pemimpin itu untuk berundur daripada jawatan Presiden MIC telah dibuat beberapa bulan lalu tetapi hanya menunggu masa yang sesuai untuk diumumkan.

"Masih terdapat desas-desus mengatakan bahawa Samy Vellu hanya bersandiwara politik dan tidak akan meletak jawatan sehingga 2012.

"Ia tanggapan yang salah. Masyarakat di negara ini bakal menyaksikan pelan peralihan kuasa di antara dua pemimpin itu," jelasnya.

No comments:

KEMUNCAK PERJUANGAN MANUSIA MUNAFIK ANWAR IBRAHIM

KEMUNCAK PERJUANGAN MANUSIA MUNAFIK ANWAR IBRAHIM

PENAFIAN

Laman ini tidak bertanggungjawab atas hasil penulisan yang dipetik dari sumber lain serta manipulasi pihak lain yang menggunakan bahan yang disiarkan disini. Laman bertujuan mengumpul maklumat sebagai saluran informasi dan media alternatif mencurahkan idea demi negara.