Wednesday, September 1, 2010

TEOH TERUSKAN KUNJUNGAN MASJID & SURAU - INI CABAR MELAYU !

Teo hadiri satu lagi majlis di surau

Meskipun dikecam hebat kerana mengunjungi sebuah surau dalam kawasan pilihan raya minggu lalu, ahli parlimen Serdang, Teo Nie Ching mengunjungi sebuah lagi surau semalam.

Teo dijemput ke surau Al-Muhajirin, Bukit Mahkota, di mana beliau juga menyumbangkan RM500 k
epada RELA.

Bagaimanapun kali ini, beliau tidak memasuki ruang solat tetapi memakai selendang. Majlis tersebut berlangsung di bawah sebuah khemah dalam kawasan surau.

Dalam satu kenyataan hari ini, Teo berkata kunjungannya itu adalah berasaskan kepada prinsip berkhidmat kepada rakyat tanpa mengira kaum dan agama mereka.

Menurut Teo, beliau diberi sambutan yang baik sepertimana ketika beliau mengunjungi surau Al-Huda di Kajang, yang telah mencetuskan kontroversi.

Katanya, majlis tersebut berjalan lancar walaupun terdapat kecaman terhadapnya dan penyiaran siri laporan yang mengecamnya, terutamanya oleh akhbar berbahasa
Melayu, Utusan Malaysia.

Malah, katanya, ada antara para hadirin yang bersalaman dengannya dan menyuara sokongan mereka kepadanya.

Teoh yakin, selagi tindakannya itu berasaskan kepada prinsip, rakyat tidak akan mempercayai serangan bermotif
politik terhadapnya.

Tambahnya, selain sumbangan dari
kerajaan negeri, beliau juga turut mengedarkan kurma dan duit raya kepada anak-anak dari ibu tunggal.

Teo menjadi sasaran kecaman ahli-ahli politik BN, blog pro-BN dan akhbar Melayu ekoran kunjungannya ke Surau Al Huda pada 22 Ogos lalu.

Antara lain, mereka mendakwa Teo
h telah melakukan penghinaan
besar terhadap umat Islam kerana bercakap di depan dewan solat, yang dianggap suci dan dilarang dimasuki bukan Islam.

Ekoran itu, Majlis Agama Islam Selangor (MAIS) telah mengambil alih pentadbiran surau tersebut dan akan menghantar surat amaran kepada Teoh.

PENULIS
- Lihat betapa berani Cina Kafir ni untuk terus mencabar ummat Islam... dia bukan tidak tahu isu ini masih panas dan sedang diperdebat umat Islam... Kalau benar dia hormati Ummat Islam Cina Kafir ini sepatutnya membatalkan kunjungan ke surat/masjid demi menjaga hati umat Islam dan bukannya mengambil kesempatan menggunakan hukum Islam sendiri seperti yang dinasihatkan PAS untuk meneruskan 'aktiviti' kunjungan itu... BERANI sebab ada umat Islam sendiri yang sokong... BERANI sebab rasa cina Kafir dah kuat... lihat tindakan ini seperti SENGAJA MENCABAR KESABARAN ORANG MELAYU ISLAM!

- Cuba buat zaman datuk nenek kita dulu - tunjuk keberanian macam ini... isu tengah panas tetap teruskan - MAKNANYA MENCABAR MARUAH ISLAM & MELAYU... alamat parang panjanglah yang akan lekat di kepala...

- KESIAN NASIB MELAYU ISLAM SEKARANG... dipijak dan diperguna KAFIR HARBI sewenangnya hasil pengkhianatan Melayu Islam sendiri
.

No comments:

KEMUNCAK PERJUANGAN MANUSIA MUNAFIK ANWAR IBRAHIM

KEMUNCAK PERJUANGAN MANUSIA MUNAFIK ANWAR IBRAHIM

PENAFIAN

Laman ini tidak bertanggungjawab atas hasil penulisan yang dipetik dari sumber lain serta manipulasi pihak lain yang menggunakan bahan yang disiarkan disini. Laman bertujuan mengumpul maklumat sebagai saluran informasi dan media alternatif mencurahkan idea demi negara.