Friday, September 3, 2010

RUMAH 500K TAK MEWAH BAGI LIM GUAN ENG

Projek rumah mewah di Batu Maung

Penang Chief Minister Lim Guan Eng has come to the defence of his executive council members, laughing off claims that two state leaders from the DAP had purchased “luxury houses” in Balik Pulau. He said the houses priced around RM500,000 could hardly be considered luxury properties. “RM500,000 and it’s considered rumah mewah (a luxury house)?” he said, adding that a bungalow worth a few million ringgit was luxury.

Maksud Lim Guan Eng dan DAP - RM 500K bagi dia dan kaum cina biasa-biasa sahaja... mana-mana orang cina boleh beli... RM 500K senang dan mudah nak diperolehi... so setakat RM 500k tak mewah... Definasi Mewah hanya jika harga nya RM 2-3 juta ringgit... Hebatkan DAP dan kaum cina... kaya betul mereka...

Kepada Kaum Melayu... berapa kerat kita ada RM 500K dalam akaun??? he he he... perbandingan ini sudah cukup jelas melayu belum bersedia nak bertanding sama rata (tanpa bantuan or tongkat) dengan kaum Cina... Kalau di Penang semua projek perumahan Mewah... melayu mampu beli ka... ha! itu sebenarnya usaha licik lagi terancang secara tersirat untuk halau melayu keluar dari penang sebab yang boleh beli cina sahaja ma melayu beli di luar penang...

So kengkawan masih mahu menyokong konsep kesamarataan Pakatan Rakyat??? masih mahu hapuskan Hak Keistimewaan Melayu yang wajibkan kuota khas dan harga special untuk MELAYU??? Fikirkan...No comments:

KEMUNCAK PERJUANGAN MANUSIA MUNAFIK ANWAR IBRAHIM

KEMUNCAK PERJUANGAN MANUSIA MUNAFIK ANWAR IBRAHIM

PENAFIAN

Laman ini tidak bertanggungjawab atas hasil penulisan yang dipetik dari sumber lain serta manipulasi pihak lain yang menggunakan bahan yang disiarkan disini. Laman bertujuan mengumpul maklumat sebagai saluran informasi dan media alternatif mencurahkan idea demi negara.