Tuesday, March 29, 2016

100 KAPAL CHINA CEROBOH MALAYSIA LIM GUAN ENG BUAT BODOH PERTAHAN MADAM DISKAUN BANGLO & SYARIKAT KLIDC

Apa pembangkang buat takkala Malaysia sedang berhadapan pencerobohan lebih 100 kapal nelayan dan 3 kapal pengawal pantai china yang berpotensi mencetuskan ketegangan antarabangsa. 

Pembangkang jelas TIDAK PATRIOTIK bila sibuk mencari UNTUNG POLITIK dan tidak sensitif dengan ancaman ini... SIBUK nak JATUHKAN PM.... sibuk spin dan fitnah macam-macam pasal kerajaan... malah LIM GUAN ENG sibuk PERTAHAN MADAM DISKAUN banglo dan Syarikat KLIDC serta tindakan dia beli rumah murah hasil skandal tanah PPR taman manggis... BAB NEGARA DIANCAM BOLEH BUAT BODOH AJA YA... 

Masih ingatkan insiden Lahad Datu??? memang pembangkang dipimpin manusia BANGANG dan BODOH AMAT bila secara bangsat boleh pulak tuduh ia lakonan... apa pencerohoban ini bakal disamakan dengan lakonan juga ke nanti... sama-sama saksikan!


https://1.bp.blogspot.com/-YAOpwSQBSHo/VvUdrx2Y-tI/AAAAAAAAcRQ/akpnsUkmp3MaMDKD6zTtPSlI_p7FIHZFg/s640/10366254_1066883180001364_6335899553054926271_n.jpg

Berikutan pencerobohan hampir 100 kapal nelayan China yang melakukan aktiviti perikanan di dalam zon ekonomi eksklusif Malaysia yang jelas bertentangan dengan Artikel 19 UNCLOS, TLDM telah menghantar 2 buah kapal perang diikuti 3 buah kapal dari APMM yang telah berada di kawasan terbabit bagi melaksanakan pemantauan dan tindakan susulan berikutan pencerobohan tersebut.

Sebuah pesawat Bombardier APMM juga turut dikerah semalam bagi melaksanakan langkah mendapatkan bukti berikutan pencerobohan tersebut.

Semalam Dato Seri Shahidan Kassim dalam kenyataannya kepada media di lobi Parlimen menyatakan bahawa APMM telah dikerah untuk mengambil tindakan keatas flotila nelayan asing tersebut.

Awal minggu ini Menteri Luar dan Menteri Pertahanan kita telah mengeluarkan kenyataan berhubung tindakan militarisasi China keatas kawasan perairan Laut China Selatan dengan menyatakan Malaysia akan bertindak balas secara ketenteraan dan menyeru China bersama sama negara-negara ASEAN yang terlibat dalam tuntutan bertindih kawasan perairan Laut China Selatan untuk terus menyelesaikan permasalahan ini melalui saluran diplomasi.

Pada masa sama Menteri Luar kita menyatakan bahawa Malaysia tidak boleh menjadi neutral dalam isu pertindihan wilayah laut ini dan akan melakukan tindakan sewajarnya dalam menyelesaikan pertikaian tersebut berdasarkan Code Of Conduct yang telah digariskan dan dipersetujui.

Menteri Pertahanan dengan suara vokal mengatakan bahawa tindakan militarisasi China keatas kawasan perairan Laut China Selatan akan menyebabkan Malaysia juga bakal bertindak balas dengan kaedah sama dan menyeru China serta kalangan negara Asean lain untuk tidak melakukan sebarang tindakan provokasi. Menteri Pertahanan berkata demikian awal minggu ini dan akan mengadakan lawatan bertemu Menteri Pertahanan Australia bagi membincangkan kerjasama perkongsian maklumat dan kerjasama strategik lain dalam memastikan China menunaikan janjinya untuk tidak menempatkan aset tentera di kawasan tuntutan bertindih.

Sehingga artikel ini ditulis aset TLDM dan APMM telah berada dikawasan terbabit.

Kenyataan keras pemimpin kita keatas militarisasi China keatas Laut China Selatan dan tindakan balas Malaysia perlu diambil serius China dalam memastikan rantau ini tidak terjebak dengan konflik bersenjata.

Semoga Tuhan melindungi angkatan laut kita dan memberkati Negara Berdaulat ini

No comments:

KEMUNCAK PERJUANGAN MANUSIA MUNAFIK ANWAR IBRAHIM

KEMUNCAK PERJUANGAN MANUSIA MUNAFIK ANWAR IBRAHIM

PENAFIAN

Laman ini tidak bertanggungjawab atas hasil penulisan yang dipetik dari sumber lain serta manipulasi pihak lain yang menggunakan bahan yang disiarkan disini. Laman bertujuan mengumpul maklumat sebagai saluran informasi dan media alternatif mencurahkan idea demi negara.