Friday, May 6, 2016

SPRM LEMBAB BARU NAK PANGGIL LIM GUAN ENG SAH TERMAKAN DEDAK DAN TERMINUM KENCING SYAITAN DAP LAKNATULLAH

SPRM mendabik dada kata April ni siasatan kes rasuah diskaun banglo Lim Guan Eng akan selesai tapi kenapa sekarang baru nak panggil ambil keterangan kebangsatan dan kecelakaan tahap apakah yang dilakonkan oleh SPRM??? 

Tahulah baru lepas makan dedak Lim Guan ENg bagi hari tu "HADIAH" besar punya... tapi jangan lah main wayang tahap bangsat macam ni... apa tido kekenyangan ke pegawai kat SPRM lembab mengalahkan siput babi... apa jadi cacing ke semua masuk duduk bawah najis DAPiggy?

Wahhh bab siasatan berkaitan kerajaan kau menyalak macam anjing gila... menyodol tak tentu hala... dedah sana sini... bersandiwara demi wujudkan persipsi buruk kepada kerajaan... sampai bini pegawai pun naik meroyan dedah macam-macam... Iyalah dalam kelambu pun masa bersegama sibuk nak mengenakan kerajaan... bila bab kes rasuah PEMBANGKANG kau jadi babi kenyang senyap menikus lembab semacam ja... apa nak jaga imej pembangkang ke????

Sudahlah SPRM Integriti dan terlus tu boleh letak ja dalam jubor banduan peliwat kat sungai buloh... lepas ni jangan alu dan segan... dicadangkan agar boleh lah SPRM buat rombongan sambil belajar melawat banduan liwat lepas tu road tour kunjungan hormat kepada semua ibu pejabat parti pembangkang di Malaysia ni... boleh dapat dedak hadiah banyak lagi ya...
5/5/2016 Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) akan mengambil keterangan Ketua Menteri Pulau Pinang, Lim Guan Eng dan isteri Betty Chew esok bagi membantu siasatan berhubung pembelian banglo bernilai RM2.8 juta di Jalan Pinhorn dan penjualan tanah Taman Manggis, Jalan Zainal Abidin di sini.

Pengarah Siasatan SPRM negeri Datuk Azam Baki berkata Lim dan isteri dijangka memberi keterangan di pejabat SPRM, Jalan Sultan Ahmad Shah, di sini kira-kira pukul 9.30 pagi bagi melengkapkan siasatan kes berkenaan.

“Lim dan isteri akan dirakam percakapan di SPRM Pulau Pinang jam 9.30 pagi esok,” katanya ketika dihubungi menerusi aplikasi WhatsApp di sini hari ini. Beliau berkata sehingga kini 62 saksi telah dipanggil memberi keterangan berhubung perkara itu.

Sebelum ini beberapa pihak termasuk Pergerakan Wanita dan Pemuda UMNO Pulau Pinang membuat laporan kepada SPRM dan meminta pihak berkuasa menyiasat pembelian banglo oleh Lim yang didakwa di bawah harga pasaran dan urusan jual beli tanah Taman Manggis, Jalan Zainal Abidin di sini.

Pembelian banglo oleh ketua menteri Pulau Pinang itu menjadi kontroversi apabila Anggota Parlimen Tasek Gelugor, Datuk Shabudin Yahaya membangkitkan isu itu pada persidangan Dewan Rakyat, Mac lepas.

Shabudin, yang juga Pengerusi Lembaga Kemajuan Wilayah Pulau Pinang, turut meminta Jabatan Penilaian dan Pembangunan Harta membuat penilaian ke atas hartanah berkenaan.
Shabudin turut meminta SPRM menyiasat penjualan beberapa lot tanah di Pulau Pinang yang dikatakan asalnya diperuntukkan untuk pembinaan rumah Projek Perumahan Rakyat Termiskin. — BERNAMA

No comments:

KEMUNCAK PERJUANGAN MANUSIA MUNAFIK ANWAR IBRAHIM

KEMUNCAK PERJUANGAN MANUSIA MUNAFIK ANWAR IBRAHIM

PENAFIAN

Laman ini tidak bertanggungjawab atas hasil penulisan yang dipetik dari sumber lain serta manipulasi pihak lain yang menggunakan bahan yang disiarkan disini. Laman bertujuan mengumpul maklumat sebagai saluran informasi dan media alternatif mencurahkan idea demi negara.