Tuesday, February 23, 2016

TERBONGKAR SKANDAL BALAK AZMIN ALI MB SELANGOR BERAPA PULUH JUTA PULAK KRONI MASYUK NI


Sungguh memalukan apabila terpamer bukti terdapat skandal BALAK hasil pendedahan orang PKR sendiri.... Apakah tidak cukup dengan senarai skandal di Selangor seperti skandal jutaan ringgit naik taraf gerbang selangor dan puluhan juta bagi menukar kubah masjid shah alam sekarang balak pula. Dah lah sebelum ini sudah bising skandal perkhidmatan lori sampah dan skandal penjualan pasir serta skandal DEIG 2 dollar company boleh kawal berbillion ringgit aset selangor... tidak lupa juga skandal penswastaan bekalan air selangor yang berjumlah berbillion ringgit!!! wallaa weiiii....

Patut lah isu laluan pencawang elektrik cepat selesai rupanya sbb dapat untung balak...  menyelam sambil masyukkkk!!!..... kalau dulu seharusnya laluan asal merentasi tanah haram cina... bila cina melolong lantas ASSmin bertindak konon prihatin lantas tukar laluan ikut laluan hutan simpan yey yeehhhh.... dapatlah balak yahoooooo!!!!!

Lepas ni jangan pula bising skandal ice cream lolipop sedap di kolom di dalam jamban muahhh muuuahhh baru lah puuteehhh hahahaha....
 
NGO pro-pembangkang telah mendedahkan bukti yang mengaitkan Menteri Besar Selangor, Mohamed Azmin Ali dengan dakwaan pemberian tender balak kepada 2 syarikat tanpa me­lalui proses tender secara sempurna.

Di antara laporan media:
Ketua Penyelarasnya, Badrul Hisham Shaharin mendakwa, Mohamed Azmin berbohong apabila menafikan terbabit dalam kelulusan projek jajaran talian penghantaran elektrik melalui kawasan hutan simpan di negeri itu. 
“Saya mempunyai bukti bahawa dia sendiri mempengerusikan Mesyuarat Exco yang membuat keputusan penganugerahan tender berkenaan. 
"Kita mempunyai salinan dokumen yang menunjukkan beliau mempengerusikan mesyuarat tersebut yang memberi kelulusan mengeluarkan kayu balak dianggarkan bernilai RM45 juta kepada dua buah syarikat tanpa tender terbuka,” katanya seterusnya
2 set salinan dokumen Majlis Mesyuarat Kerajaan Negeri Selangor yang didakwa berkaitan pemberian tender balak terbabit telah didedahkan.
http://chegubard.blogspot.my/2016/02/bukti-penipuan-azmin-di-media-berkenaan.html
Katanya, SAMM sebelum ini te­lah membuat aduan melalui saluran PKR, namun tiada sebarang tindakan diambil terhadap Menteri Besar Selangor. 
Mohamed Azmin katanya, perlu menghentikan kerakusan dan berubah menjadi pemimpin yang berkhidmat kepada seluruh rakyat dan bukan kepada kelompok penyokongnya sahaja. 
http://www.utusan.com.my/berita/politik/samm-kemuka-bukti-dakwaan-pemberian-tender-balak-1.193012#sthash.1QHx8Srm.dpuf
Sebelum ini, pakatan Pembangkang terutamanya parti cahuvinis DAP sering mendabik dada kononnya mempraktikkan tender terbuka walau pun mereka sering menipu dan memperdayakan rakyat.

Malah, pendedahan di atas adalah teramat berat. Azmin Ali jangan menafikannya sahaja tetapi beliau mesti mengambil tindakan undang-undang terhadap CheguBard untuk membersihkan nama beliau.

Beranikah Azmin Ali?

No comments:

KEMUNCAK PERJUANGAN MANUSIA MUNAFIK ANWAR IBRAHIM

KEMUNCAK PERJUANGAN MANUSIA MUNAFIK ANWAR IBRAHIM

PENAFIAN

Laman ini tidak bertanggungjawab atas hasil penulisan yang dipetik dari sumber lain serta manipulasi pihak lain yang menggunakan bahan yang disiarkan disini. Laman bertujuan mengumpul maklumat sebagai saluran informasi dan media alternatif mencurahkan idea demi negara.