Monday, February 22, 2016

MAHATHIR CEMBURU ANAK TAK DAPAT 16 TONG HADIAH SAMPAI HINA BUDAYA KAZAKHSTAN

Tindakan Tun Mahathir mempertikaikan hantaran yang diberikan kepada anak Perdana Menteri Malaysia, Datuk Seri Najib ketika majlis perkahwinannya telah menimbulkan rasa tidak puas hati di kalangan pelajar Kazakhstan di Malaysia.

http://2.bp.blogspot.com/-mfYCTGbEjQY/VU1Y53nOtOI/AAAAAAAAxhg/mFTTgFlFiqI/s1600/mahathir-forehead1.jpg
 saya LUPA tak pernah hai saya habaq lagu tuuuu....


Satu surat terbuka terhadap mantan PM Malaysia itu dengan menegaskan bahawa mereka tidak mahu Tun M menghina budaya yang diamalkan dinegara mereka.

“Ini bukan pertama kali permainan politik menganggu perhubungan diantara malaysia dan Kazakhstan dan kita mesti sedar setiap kali permainan politik ini digunakan tanpa sebarang bukti dan hanya kenyataan dari beberapa ahli politik yang mana menggunakan perkahwinan ini sebagai alat politik.” katanya.

Tambahnya lagi, sudah menjadi kebiasaan dalam adat mereka mesti meraikan pihak isteri .

“Dalam adat kami, suami mesti meraikan pihak isteri dan untuk melakukan demikian mereka akan memberikan hadiah yang banyak kepada pengantin perempuan.

“Tradisi ini telah bermula sejak zaman nenek moyang mereka lagi apabila pihak lelaki akan berebut wanita untuk dijadikan isteri yang mana menjadi petunjuk bahawa suami mampu menanggung isteri dan sanggup untuk melakukannya.” katanya.

No comments:

KEMUNCAK PERJUANGAN MANUSIA MUNAFIK ANWAR IBRAHIM

KEMUNCAK PERJUANGAN MANUSIA MUNAFIK ANWAR IBRAHIM

PENAFIAN

Laman ini tidak bertanggungjawab atas hasil penulisan yang dipetik dari sumber lain serta manipulasi pihak lain yang menggunakan bahan yang disiarkan disini. Laman bertujuan mengumpul maklumat sebagai saluran informasi dan media alternatif mencurahkan idea demi negara.