Thursday, December 8, 2011

NURUL IZZAH BAKAL TERSUNGKUR DI LEMBAH PANTAI : SHAHRIZAT MESTI SAHUT CABARAN BERTANDING SEMULA DI LEMBAH PANTAI

Ini dia report kad YB Nurul Izzah Anwar Ibrahim aka LIWAT dan jasa bakti dia di lembah pantai yang penuh keangkuhan, ego dan mengecewakan penduduk lembah pantai.... Tahniah Nurul Izzah! ingat guna nama bapak liwat boleh mempertahankan kerusi lembah pantai ke??? Kita tunggu dan lihat!

REPORT KAD SATU


Kami kat Berita Lembah Pantai ni follow je kes kebakaran Jln Kubur minggu lepas. Iye lah mana taknya,salah sorang dari kami duduk lebih kurang 50 meter je dari tempat terbakar tu, nasib baik la bomba cepat, kalau tak kira rentung lah juga rumah dia, tinggal selai sepinggang je jawabnya.

Dan dengan kaget nya kami peghati je Ahli Parlimen Lembah Pantai dengan team dia handle kes kebakaran, dibandingkan dengan bagaimana dengan kagumnya kami tengok bagaimana Team UMNO diketuai Ketua Bahagian Raja Nong Chik merangkap Menteri Wilayah Persekutuan handle isu ini.


Macam langit dengan bumi!


Berikut sequence kejadian dan bagaimana si Nurul menipu hidup-hidup satu dunia dengan twitter nya!


Tarikh: 15.4.2011 (Jumaat)

Masa:
Kebakaran bermula jam 5.20 petang, api dipadam jam 6.30 petang.

Tindakan UMNO Lembah Pantai:

Syed, Kamal dan beberapa Pemuda UMNO serta ahli UMNO Caw Spg 3 turun melihat kebakaran dan bantu mangsa apa yg boleh dibantu. Segera maklum pada Raja Nong Chik dan SuPol RNC Sazali Kamilan. DBKL iaitu agensi di bawah Menteri Wilayah Raja Nong Chik juga terus turun buat bancian (gambar bawah).
Gambar diambil seorang Pemuda UMNO masa terbakar!

DBKL buat bancian petang kebakaran

Tindakan PKR Lembah Pantai:
Sapa pun tak nampak muka!
Tarikh: 15.4.2011 (Jumaat)

Masa: Lepas Maghrib, sekitar 8 malam.

Tindakan UMNO Lembah Pantai:

Raja Nong Chik dan Pegawai2 UMNO Bhgn turun melawat mangsa di Dewan UMNO Jalan Kubur. Uruskan bantuan dari Yayasan Wilayah, JKM.
UMNO menempatkan mangsa2 kebakaran di Dewan UMNO Simpang 3. Jentera UMNO Cawangan kerja sepanjang malam uruskan kebajikan mangsa; makan minum, tempat tidur, barang-barang perlu. JKM setuju sponsor 3 hari, Jumaat hingga Ahad.
Raja Nong Chik di kawasan kejadian malam kebakaran

UMNO Bhgn melawat penempatan mangsa yg diurus UMNO Spg 3

Tindakan PKR Lembah Pantai:
Ahli Parlimen Lembah Pantai berada di Kuching, berceramah untuk DAP! “charming Sarawakians”, kata Nurul Izzah. Apa lagi yang Puan izzah nak goda tu Puan, bukan ke dah bini orang?

Tarikh: 16.4.2011 (Sabtu)
Masa: 10 pagi
Tindakan UMNO Lembah Pantai:
Raja Nong Chik turun melawat mangsa kali ke-2, kali ini bersama Datuk Idris, Pengerusi Yayasan Wilayah dan Datuk Amin, DBKL. Raja Nong Chik sampaikan sumbangan dari UMNO Lembah Pantai, dan dari Yayasan Wilayah selaku Menteri Wilayah.

Raja Nong Chik turun kali ke-2 lawat mangsa dan sampai sumbangan


Tindakan PKR Lembah Pantai:

Ahli Parlimen masih lagi tak dengar khabar hidup atau mati. Sibuk dengan Pilihanraya Sarawak dan semakin meningkat berahi nak menang Sarawak! Pedulikan orang Lembah Pantai terbakar!

Tarikh: 16.4.2011

Masa: 5 petang
Tindakan PKR Lembah Pantai:
Puan Nurul akhirnya bersuara, dalam Twitter!

Tapi menipu! Katanya “Kbakaran di Simpang 3,PDalam smlm memusnahkan 15 buah rumah.Moga kluarga yg t'libat tabah & b'sabar.penemp smentara di al falah”.

Nampak sangat Nurul Izzah menipu nak dapat point kata mangsa ditempatkan sementara di Al-Falah. Al-Falah adalah surau dikuasai PAS, dan dengan kata mangsa di Al-Falah konon2 dia orang lah bantu. Percubaan menipu follower Twitter dia yang tak tahu cerita!


Beberapa follower bertanya hal kebakaran sdg Izzah sibuk konon-konon menang di Sarawak! Kata Izzah kepada @JunaidyReady “sudah, tempat penempatan sementara, insyaAllah. Dan bantuan makanan. Gotong royong, sesama mbantu”


Alahai, cuba nak tunjuk konon yg buat kerja PKR, tapi penempatan sementara kerja UMNO! Bantuan makanan UMNO! Memang dasar kaki belit, macam Anwar!Seterusnya kpd @nkp777 dia jawab “thankful tht our AMKteam arrived in time 2 source temp placem&food 4 fire victims.Alw good2 hv well wishers&extra help”.


Ini confirm tipu! Tipu woi! Penipu! Kantoi!


Sudah jelas dari sequence di atas bahawa yg “source temp place & food 4 fire victims” ialah UMNO! Bukan AMK. Tipu! Mana ada si daboi tu buat apa-apa!Tarikh: 17.4.2011 (Ahad)


Tindakan UMNO Lembah Pantai:

Hari ini hari terakhir JKM beri bantuan makanan. UMNO Lembah Pantai memutuskan mulai Isnin sehingga selesai kes rumah terbakar, UMNO akan bagi bantuan makan minum.

Tindakan PKR Lembah Pantai:

Ahli Parlimen sedang putus berahi di Sarawak. 6 kawasan PKR hilang deposit! Buat press conference di Sarawak. Tak boleh balik Kawasan ke Nurul? Pilihanraya dah habih, ko buat apa tunggu kat sana, kat kawasan ada 14 rumah terbakar lah woi!

Tarikh: 18.4.2011 (Isnin)


Tindakan UMNO Lembah Pantai:

UMNO mula taja makan minum mangsa hari ini. Setiausaha UMNO Bahagian serahkan kerusi roda pada seorang mangsa waktu pagi. Raja Nong Chik turun kali ke-3 waktu petang, sampaikan sumbangan persekolahan pada 17 anak-anak mangsa.
Dari Facebook Raja Nong Chik
Serahan sumbangan


Tindakan PKR Lembah Pantai:

Akhirnya Puan Nurul mencemar duli! Tapi tunggu! Bukankah pada hari Sabtu dia kata mangsa-mangsa ditempatkan di Surau Al-Falah, utk menunjukkan Pakatan yang uruskan mangsa? Adakah dia turun Al-Falah? Tak. Dia turun ke Dewan UMNO Spg 3. War-warkan di twitter, tapi tk bgtau tempat (teruskan penipuan)

Kepada @MUSZAINA nurul tweet,

“sudah dipindahkan sementara. Derma kilat diberi, dan sajian makan dibantu bsama cabang pkr LP. InsyaAllah zakat tiba ptg”


Pembaca-pembaca sendiri boleh tengok sendiri lah kat atas, siapa yang sedia makan dan sebagainya. Begitu selamba dia putar. Kering je dia mengaku usaha orang lain.


Untuk Nurul habis dah dia buat kerja sebagai Ahli Parlimen Lembah Pantai. Cuci tangan. Dengan taip-taip sikit dalam Twitter, macam budak-budak remaja main cinta dalam sms, kira dah lepas tanggungjawab.


Tapi bagi UMNO dan Raja Nong Chik tidak.


Tarikh: 23 April 2011 (Sabtu)

Masa 9 pagi:
Tindakan UMNO Lembah Pantai:
Gotong-royong bersihkan kawasan kebakaran, Raja Nong Chik juga turun sekali. Raja Nong Chik isytiharkan berkat usaha UMNO Lembah Pantai, dermawan menyumbang sebanyak RM30k bg bantuan asas untuk dirikan semula rumah. Atas dasar prihatin, UMNO juga berusaha supaya mangsa juga diberikan unit penempatan sementara di PPR.
RNC gotong-royong sekali. Nice!

Orang sini tau siapa buat kerja kat sini.
Dari FB RNC


Tindakan PKR Lembah Pantai:

Eh, nak apa lagi? Kira dah ok lah tu! Lebih baik Puan Nurul ke Sarawak seround lagi, pandai-pandai sendirilah korang rumah dah terbakar!

Dari fakta-fakta di atas yang disokong oleh bukti berdokumen, boleh tengok sendiri lah betapa hebatnya Naib Presiden PKR ini, Ahli Parlimen Lembah Pantai ini memusing dan memutarbelitkan fakta secara UMUM, dalam Twitter.


Tujuannya tak lain untuk menunjukkan pada Dunia bahawa dia buat kerja.


Harap pengundi Lembah Pantai tahu lah tembelang minah si kaki selit ni. Harus tahulah, siapa yang buat kerja, dan siapa yang cuma gunakan Lembah Pantai sebagai platform politik saja.

 
 REPORT KAD DUA 


Apakah sumbangan Nurul Izzah pada BN Lembah Pantai?

Sumbangan Nurul Izzah ialah membantu BN Lembah Pantai menukarkan Lembah Pantai dari kawasan Putih PKR kepada kawasan Kelabu-Hitam PKR.

Semasa dia bertanding dulu, dalam kempennya habis semua makcik dan pakcik, adik-kakak teruja tengok beliau dengan 2 modal besarnya; mukanya yang cantik tersenyum-simpul, dan kedudukan nya sebagai kroni paling Besar PKR, iaitu anak Anwar Ibrahim dan Wan Azizah.

Maka akibat dari 4 faktor iaitu
(i) tsunami politik ,
(ii) kerja keras oldtimers Reformasi 1998 dari Kerinchi dan Pantai Dalam dan
(iii) kegagalan Pak Lah mengisytiharkan penjualan rumah PPR pada penyewa/penghuni, dan
(iv) muka Izzah cantik dan status kroni terbesar PKR,

Kak Ijat yang banyak membantu penduduk Lembah Pantai hatta hingga tengah malam pun turun kebakaran, hanyut di celah-celah arus tsunami PRU-12.

Mujurlah Nurul Izzah ini 2x5 bapa nya, iaitu cakap banyak tapi kerja kosong. Sejak mula, orang mula bertanya mana dia Ahli Parlimen mereka yang masa belum menang tersengih sana-sini, tapi bila lepas menang hanya menghantar pegawai-pegawai Indianya yang diketuai Chief Kebajikannya, Parthiban untuk turun padang.

Nurul sendiri hanya turun sekali-sekala, itupun biasanya sekejap saja buat modal Twitter dan facebook. Bila rakyat dilanda masalah besar pun, beliau tak turun dan lebih senang kehulu-kehilir buat program di tempat lan, maklumlah pemimpin nasional!

(Lihat blog orang PKR LP: YB Nurul tak datang pun tengok maslah kat Kondo Rakyat. Sibuk kempen ke?)

Yang penting beliau akan mentwitkan seantero dunia seolah-olah dia paling kuat bekerja.
Ada juga Nurul buat kerja, bukan takda langsung, tapi sikit sangat!

Twit-twit seperti "Baru balik Pasar Malam kerinchi, sedap apam kak Jah" dan "Beli air sirap di Pantai Dalam" menguasai senarai twit Nurul Izzah. Diputar alam nya dunia dengan Twitter dan FB, konon dia rajin bekerja. Orang tempatan memerhati dan menyimpan sakit hati.

Satu contoh dari blog tempatan Lembah Pantai: Edisi Siasat! Siri Putarbelit dan Main Wayang Nurul Izzah MP Lembah Pantai.. Dengan bukti bergambar!

Perkara kedua yang Nurul 2x5 dengan bapanya ialah kesibukannya mempromosi diri sebagai ahli politik global. Sekejap-sekejap, Nurul akan ke London, ke Jakarta, ke Australia, ke Oslo mengalahkan Menteri Luar tidak lain tidak bukan untuk merencanakan politik bapanya. Di Jakarta beliau memburuk-burukkan kapal selam, di London beliau memburuk2kan SPR.

Malah di mana-mana beliau memburuk-burukkan negara, dengan tujuan mendapatkan sokongan antarabangsa menentang Kerajaan Malaysia. Jika Anwar disalahkan menyebabkan orang Indonesia benci pada Malaysia, jangan lupa YB Lembah Pantai ini juga turut terlibat dengan kerja-kerja buat orang benci Malaysia seperti ini.

Orang Lembah Pantai tengok je perangai YB baru mereka ini yang lebih kerap pergi ke Indon dari turun ke kawasan mereka. Sakit hati semakin berbuku.

Perkara ketiga dan paling PARAH yang Nurul 2x5 dengan bapanya ialah cara dia melayan dan menggunakan orang. Boleh dikatakan habis hero dan heroinnya dipinggirkan.

Lihat "Kami kerja macam anjing tolong Nurul Izzah" - Aktivis PKR Lembah Pantai

Mula-mula yang terpinggir ialah aktivis Reformasi seperti Ketua AMK Lembah Pantai dan Wilayah pada masa itu, Tn. Haji Md Zaman Md Tasi dan orang-orang seumpamanya. Mereka makan hati melihat Nurul menggunakan Parthiban, Raymond dan sebagainya walau di tempat Melayu.

Sebaliknya bila mereka mengadakan Program atau Majlis secara sendiri-sendiri tanpa bantuan "YB", tiba-tiba di saat akhir YB akan turun dan hijack program.

Lihat Mungkinkah ini sebab Nurul Izzah nak mandikan Md Zaman di Lembah Pantai?

Kemuncaknya ialah apabila group Reformasi 1998, atau di peringkat tempatan dikenali sebagai "Otai Reformasi" mencabar Nurul dalam pemilihan PKR Cabang.

Team Nurul menang, tetapi tuduhan menipu dihumbankan pada Nurul, dengan bukti bergambar dikeluarkan oleh group Otai Reformasi.

Lihat blog orang depa sendiri yang bengang, Team Harapan Bachin anak Ketua Umum dan Presiden menipu! Bukti bergambar. dan Pemilihan MATC Cabang Lembah Pantai semalam amat bangsat dan memualkan

Bantahan juga dibuat pada Jawatankuasa Pusat tetapi sepertimana tikaman belakang pada Zaid Ibrahim, pada Jeffrey Kitingan, pada Chegubard yang didedahkan oleh sekian banyak orang PKR sendiri, bantahan ini habis begitu saja. Akibatnya, Otai Reformasi ramai yang keluar parti, ada yang keluar dari kawasan membantu pemimpin PKR di Selangor sambil cari wang.

Orang-orang luar dan orang-orang yang tak ada kena-mengena dibawa masuk dan dipaksakan menjadi pegawai tinggi tanpa mengambil kira pandangan AJK Cabang. 2 watak utama, Fahmi Fadzil budak PJ dilantik jadi orang kanan Cabang, dan seorang lagi budak hingusan Terengganu dari Akademi Pengajian Islam bernama Wan diberi jawatan Setiausaha Parlimen. Kumpulan lama PKR Lembah Pantai memanggil mereka ini Team Harapan Barua.

Lihat blog PKR LP: Kami dah bagitahu YB Nurul dah pasal budak Fahmi Fadzil ni!

Kalau dulu Parthiban menjadi ayam tambahan, kini Parthiban juga dipinggirkan. janji-janji Parthiban pada pengundi sehingga janji nak bagi kerusi roda pun melebihi setahun tak ditunaikan sebab tiada sokongan, sehingga Parthiban yang kena bambu dengan penduduk. Akhirnya dia sehingga keluar parti bersama geng-geng Indianya.

Lihat 250 Anggota PKR Lembah Pantai Keluar Parti, Tubuh NGO Sokong BN

Di Sentosa, kebanyakan orang kuat Nurul berbangsa Cina juga turut meninggalkan perjuangan. Lebih parah, mereka dilihat aktif dalam aktiviti-aktiviti NGO yang menyokong semangat 1Malaysia.

Pada masa yang sama, BN terutama UMNO LP memainkan peranan. Kekuatan kerja BN yang diketuai Ketua Bahagian Raja Nong Chik mempanikkan Nurul Izzah. Strategi buat kebajikan dan pembangunan untuk rakyat terbanyak yang dirasai semua orang dipertingkatkan.

Tiada hari yang berlalu tanpa aktiviti BN di Lembah Pantai sejak beliau dilantik Menteri Wilayah, sama ada beliau hadir atau tidak. UMNO bersatu dan parti-parti komponen lain juga menerima suntikan semangat. NGO-NGO Lembah Pantai juga turut bersemangat membantu BN. Sokongan penuh dari PM dan TPM dan pimpinan Pusat banyak membantu.

Bukan setakat orang BN dan atas pagar didekati. Malah kenduri orang PAS pun Ketua dan AJK Bahagian turun, sakit mati orang PAS pun Ketua dan AJK Bahagian ziarahi. Orang PAS dan PKR pun dapat lesen berniaga, dapat bantuan, dapat keprihatinan.

Lihat Perbezaan Parti Tidak Menghalang Pemimpin Kita Menziarahi Arwah Hj Osman Ujang

Selama tiga tahun berusaha sehingga pukul 4 pagi pun ada program bersama rakyat, BN Lembah Pantai berjaya menterbalikkan senario PRU-12 dan sudahpun bersedia merampas kembali kerusi Lembah Pantai.

Nurul Izzah dan strategis Pakatan tahu perkara ini. Mereka ada buat kajian, dan hasil kajiannya , LEMBAH PANTAI GELAP UNTUK PKR!!!

Masalahnya DI PERINGKAT TEMPATAN, mereka tak boleh berbuat apa-apa. BN Lembah Pantai tiada skandal, tiada isu untuk diputarbelitkan. Pasukan BN terutama UMNO Lembah Pantai cukup bersatu dengan sokongan padu rakyat termasuk pengundi-pengundi yang memangkah Nurul dulu, termasuk ramai orang PKR dan orang PAS.

Nak sampai pada grassroots, Nurul sudah tiada pemimpin grassroots. Gang-gang Otai Reformasi tidak mahu kembali kerana sudah tahu perangai Nurul. Parthiban dan Raymond sudah ada NGO sendiri yang menyokong semangat 1Malaysia.

Nak harap pada orang-orang yang memainkan peranan besar dahulu mengatur strategi di Lembah Pantai, mereka juga sudah tiada. Datuk Salehuddin bekas Setiausaha PKR yang dulu memainkan peranan utama mengatur strategi di LP sudah menjadi musuh Anwar dan PKR, yang muda-muda semacam Rafizi dan Nik Nazmi sibuk nak menang di kawasan sendiri.

Akhirnya terpaksa lah PKR mencipta isu. Isu yang dilihat paling baik ialah tunjukkan seolah-olah ada pergaduhan dalam UMNO, dengan DS Shahrizat dan Raja Nong Chik dilihat sebagai target yang paling ranum.

Maka bergeraklah jentera strategi mereka, dimulakan antara lain dengan artikel "PRU-13: BN
Lembah Pantai bergelora" dalam Free Malaysia Today yang memfitnah konon orang Raja Nong Chik gembira dengan isu fidlot DS Sharizat, sedangkan habuk pun takda. Direka kononnya ada sumber bernama "Ani" yang memberi laporan. Sapa-sapa pun boleh reka nama, Ani, Ina , Inul, Anu, nama apapun boleh dibuat-buat sebagai sumber!

Padahal di dalam BN Lembah Pantai, masing-masing rileks je. Sudah tentu sesiapapun diterima, janji Nurul dapat ditumpaskan.

Ini disambut pula oleh Malaysia Today, Malaysia Chronicle, Malaysiakini dan Malaysian Insider, menunjukkan konon ada perebutan untuk jadi calon.

Masing-masing cuba menimbulkan kekecohan. Sebagai contoh dalam Malaysian Insider semalam, tajuk berita dilaporkan "Biar pucuk pimpinan tunjuk Shahrizat ‘jalan’, kata Raja Nong Chik".

Wah, hebat bunyinya, seolah-olah Raja Nong Chik mendesak pucuk pimpinan membuat keputusan.

Cari punya cari dalam artikel, tak ada pun ayat yang disebut Raja Nong Chik yang berbunyi macam tajuk.

Yang ada hanyalah “Banyak isu yang dibangkitkan pembangkang kebelakangan ini, dan sekarang ini pun siasatan masih lagi sedang berjalan berhubung perkara itu. Jadi biarlah siasatan selesai dahulu,”. Kepada penulis Malaysian Insider, ayat ini maksudnya ialah supaya menyerahkan isu ini pada proses yang sedang berjalan oleh pihak berwajib, tak perlu nak disensasikan.

Lagi ada juga ayat, “Biarlah pucuk pimpinan yang menentukan kedudukan beliau,”.

Jawapan sebegini adalah jawapan yang paling biasa yang diutarakan orang politik yang bermaksud perkara ini tak perlu diulas-ulas, biarlah pucuk pimpinan yang menentukan kedudukan beliau kerana pimpinan parti lebih arif apa yang perlu dibuat.

Kat mana yang Raja Nong Chik kata "Biar Pucuk Pimpinan Tunjuk Jalan"? Pelik Malaysian Insider ni, mungkin penulisnya tak berapa faham bahasa malaysia.

Hehehe. Dahsyat strategi Pakatan. Malangnya di peringkat Lembah Pantai, isu ini tak jalan. Masyarakat di sini lebih arif tentang siapa DS Shahrizat, siapa Raja Nong Chik. Mereka tahu yang kedua-duanya bersedia dan memang bersatu memenangkan BN di Lembah Pantai, dengan sokongan padu komponen BN lain.

Yang dok terketar ialah Nurul dan Team Harapan Barua nya yang gagal sama sekali. Langkah mereka tersekat sana-sini di peringkat tempatan, yang diharap ialah jentera dari Pusat.

Yang pastinya, pertempuran sengit akan berlaku antara calon BN walau sesiapa saja pun dengan Nurul yang sebenarnya bakal mati lemas, kojol di Lembah Pantai di tangan pengundinya sendiri.

Konspirasi Pakatan Rongak cuba laga-lagakan Sharizat dan Raja Nong Chik di Lembah Pantai sudah gagal sama sekali. Kita tunggu dan lihat apa lagi strategi seterusnya.

No comments:

KEMUNCAK PERJUANGAN MANUSIA MUNAFIK ANWAR IBRAHIM

KEMUNCAK PERJUANGAN MANUSIA MUNAFIK ANWAR IBRAHIM

PENAFIAN

Laman ini tidak bertanggungjawab atas hasil penulisan yang dipetik dari sumber lain serta manipulasi pihak lain yang menggunakan bahan yang disiarkan disini. Laman bertujuan mengumpul maklumat sebagai saluran informasi dan media alternatif mencurahkan idea demi negara.