Wednesday, August 10, 2011

PEMIMPIN PAS MAHFUZ OMAR KONSISTEN DENGAN KEBODOHAN MELAMPAU

Mahfuz lama sangat menipu sampai perkara bohong pun jadi macam betul bagi dia... otak dia dah tak betul dah ni... tak boleh nak fikir elok-elok... kesian tulah... bohong & tipu sana sini... sekarang apa jadi??? Mr Bean ha ha ha...
Naib Presiden PAS, Datuk Mahfuz Omar menyifatkan Pentadbiran wang zakat tidak diagihkan dengan telus dan bijak terutama di peringkat Kerajaan Persekutuan.

“Wang zakat yang sepatutnya menolong untuk menyelesaikan masalah kemiskinan melarat tidak diendahkan kerana hanya tertumpu pada musim perayaan saja,” katanya.

Menurutnya, pentadbiran wang zakat di peringkat Kerajaan Persekutuan terbukti tidak telus apabila wang zakat sendiri pernah digunakan untuk membiayai kos guaman pegawai kerajaan. - Mahfuz Omar


Setiap kali Naib Presiden PAS ni berkata-kata, mesti bau tengik longkang menusuk ke sukma pendengarnya..

Dan setiap kali Mahfuz dari Pokok Sena ni buat kenyataan, mesti terserlah kebangangan yang telah lama tersimpan di dalam tempurung lututnya..

Kali ni Mahfuz datang lagi dengan edisi lawak bangang yang terkini lagi sensasi.. Tajuk lawak Mahfuz kali ini ialah... "Zakat diagihkan oleh KERAJAAN PERSEKUTUAN.."

Apalah punya malang parti PAS dapat Naib Presiden tolol macam Mahfuz ni hah? Sejak bila pulak Kerajaan Persekutuan bertanggung jawab didalam urusan kutipan dan pengagihan Zakat?

Apa yang gua maklum.., di Malaysia buat masa ni zakat ditadbir oleh Kerajaan Negeri kerana hal ehwal agama Islam adalah terletak di bawah kuasa negeri.

Kalau cukai pendapatan tu memang ya Kerajaan Pusat yang tadbir, tapi bukan didalam hal-hal urusan wang Zakat..

Kedepan nanti gua tak tahulah kalau-kalau dorang nak buat Majlis Zakat Kebangsaan atau apa.. Tapi yang pentingnya, Kerajaan Negeri bertanggungjawab sepenuhnya dalam pentadbiran Zakat di Malaysia..

Takkan inipun Mahfuz Omar yang jadi NAIB PRESIDEN PAS tak tau kot?

Macam mana lah orang Pokok Sena boleh angkat manusia tolol macam Mahfuz ni jadi Ahli Parlimen? Kena jampi bomoh siam ke?

Kalau gua jadi ahli PAS.., maunya petang ni gua pergi Pasar Ramadhan dengan pakai Burqa beb.. Malu wooo bila ada Naib Presiden yang tak tau langsung pasal urus Zakat didalam negara ni...

Tapi itulah... Kalau dah Naib Presiden pun macam ni punya bangang.., korang bayangkanlah mentaliti ahli-ahli parti yang wala' kat dia.. Sadis bila mengenangkan semua tu bai...
 

No comments:

KEMUNCAK PERJUANGAN MANUSIA MUNAFIK ANWAR IBRAHIM

KEMUNCAK PERJUANGAN MANUSIA MUNAFIK ANWAR IBRAHIM

PENAFIAN

Laman ini tidak bertanggungjawab atas hasil penulisan yang dipetik dari sumber lain serta manipulasi pihak lain yang menggunakan bahan yang disiarkan disini. Laman bertujuan mengumpul maklumat sebagai saluran informasi dan media alternatif mencurahkan idea demi negara.