Friday, August 5, 2011

ISLAM DICABAR APA TUNGGU LAGI ! GEREJA KRISTIAN MURTADKAN MELAYU ISLAM

Salam Perjuangan...

Inilah yang kita takut dan bimbang... ini bukan lagi isu Politik... ini isu Islam dan Ummah yang memerlukan kita bersatu... ketepikan ideologi politik seketika... JELAS dan TERANG Gereja terbabit dalam usaha "MEMURTADKAN" org Islam... KRISTIAN mencabar kita??? 

Apa tindakan Kerajaan Pusat dan JAKIM??? Apa tindakan Kerajaan Selangor dan JAIS???
Khalid Ibrahim jangan jadi bodoh ikut telunjuk KAFIR HARBI! Nak minta maaf apa lagi kalau sudah begini jelas Kristian cuba memurtadkan org Islam!

BACA ARTIKEL BERIKUT

MB Selangor minta laporan


Tempat yang dipercayai telah diserbu oleh Jabatan Agama Islam Selangor, semalam.SHAH ALAM 4 Ogos – Menteri Besar, Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim mengarahkan Jabatan Agama Islam Selangor (JAIS) mengemukakan laporan penuh kepada kerajaan negeri berhubung serbuan pihak berkuasa agama itu terhadap majlis makan malam di Gereja Methodist Damansara Utama, Petaling Jaya malam tadi.
Sambil menyatakan kekesalan terhadap insiden itu, beliau dalam satu kenyataan yang dikeluarkan di sini hari ini menyatakan, kerajaan negeri memandang serius perkara tersebut. Abdul Khalid berkata, beliau telah menghubungi paderi kanan gereja berkenaan, Pastor Daniel Ho bagi menyatakan pendirian kerajaan negeri mengenai insiden serbuan itu. 

‘‘Saya telah memberitahu beliau (Daniel) bahawa kerajaan negeri telah mengarahkan JAIS menyediakan laporan langkap mengenai insiden serbuan ini, sebab-sebab tindakan itu dilakukan pada malam berkenaan.
‘‘Saya berharap dapat berjumpa dengan Pastor Daniel Ho sebaik sahaja laporan lengkap ini diterima,” katanya. Abdul Khalid berkata, kerajaan negeri menghormati kebebasan beragama dan hak semua pihak untuk meraikan kebudayaan dan kepercayaan mereka.

Malah, beliau turut mengulangi pendirian bahawa kerajaan negeri sentiasa terbuka kepada perbincangan dan dialog mengenai keharmonian dan toleransi di kalangan rakyat pelbagai agama selain menghargai usaha meningkatkan kefahaman di antara satu sama lain. BAHAGIAN Penguatkuasaan Jabatan Agama Islam Selangor (JAIS) dan sepasukan anggota Polis Diraja Malaysia (PDRM) telah membuat pemeriksaan ke atas sebuah gereja di Damansara Utama berdasarkan hasil maklumat yang diterima.Maklumat tersebut menyatakan terdapatnya kehadiran orang Islam di dalam majlis berbuka puasa yang diadakan di gereja tersebut.

Anggota Penguatkuasaan JAIS bersama anggota polis telah menjalankan pemeriksaan di premis terbabit walaupun dihalang oleh pihak penganjur. Penganjur utama yang dipercayai beragama Islam telah berunding selama hampir satu jam bersama ketua operasi agar pemeriksaan ke atas tempat dan individu tidak dilakukan sehingga majlis tersebut selesai. 

Di dalam majlis tersebut juga, kelihatan seseorang sedang mengadakan pengucapan awam, di mana ucapannya ada diselitkan dengan perkataan Quran dan ‘pray’.

Setelah majlis hampir tamat, pasukan penguat kuasa dan anggota polis telah membuat pemeriksaan meskipun terdapat cubaan menghalang pemeriksaan dan melupuskan bahan bukti

Pegawai penguat kuasa JAIS dan polis mendapati ada percubaan di kalangan peserta untuk melarikan diri melalui pintu belakang premis tetapi berjaya dihalang oleh penguat kuasa JAIS.


Terdapat seramai 12 orang yang beragama Islam telah menghadiri majlis tersebut. Tiada serbuan dan tiada tangkapan dibuat. Sebaliknya pemeriksaan dilakukan hanya selepas rundingan dengan pihak penganjur diadakan. Mereka telah diarah untuk menghadirkan diri di Bahagian Penguatkuasaan JAIS untuk siasatan lanjut.

Berpandukan kepada siasatan awal mereka yang terlibat boleh didakwa di bawah Seksyen 10 Enakmen Jenayah Syariah 1995. Selain daripada itu terdapat bukti-bukti kegiatan penyebaran agama bukan Islam terhadap penganut agama Islam. Siasatan lanjut bagi kedua-dua kesalahan ini akan diteruskan. 


ARTIKEL MALAYSIA KINI

Dr Hasan: Ada bukti agama lain disebar pada umat Islam

dikemaskini Exco kerajaan Selangor bagi hal ehwal Islam, Datuk Dr Hasan Ali berkata Jabatan Agama Islam Selangor (JAIS) melakukan pemeriksaan ke atas Gereja Methodist Damansara Utama di Petaling Jaya malam tadi kerana terdapat bukti kegiatan penyebaran agama bukan Islam terhadap penganut agama Islam.
hasan ali umno pas selangor talk quality hotel 300708 05Menurut beliau, maklumat yang diterima mengatakan terdapat kehadiran orang Islam yang hadir pada majlis berbuka puasa di gereja berkenaan.
“Terdapat seramai 12 orang yang beragama Islam telah menghadri majlis tersebut. Tiada serbuan dan tiada tangkapan dibuat.

“Sebaliknya pemeriksaan dilakukan hanya selepas rundingan dengan pihak penganjur diadakan,” kata Dr Hasan (kiri) dalam satu kenyataan media.

Menurut beliau, anggota penguatkuasaan Jais bersama anggota polis telah menjalankan pemeriksaan di bangunan gereja itu walaupun cuba dihalang oleh pihak penganjur.

“Penganjur utama yang dipercayai beragama Islam telah berunding selama hampir satu jam bersama ketua operasi agar pemeriksaan ke atas tempat dan individu tidak dilakukan sehingga majlis tersebut selesai,” katanya.

NONEBeliau berkata pada majlis itu juga pihaknya dimaklumkan perkataan “Quran” dan “pray” diselitkan pada ucapan di majlis itu.

“Setelah majlis hampir tamat, pasukan penguatkuasa dan anggota polis telah membuat pemeriksaan meskipun terdapat cubaan bagi menghalang pemeriksaan dan melupuskan bahan bukti.
Larikan diri

“Pegawai penguakuasa Jais dan polis mendapati ada percubaan di kalangan peserta untuk melarikan diri melalui pintu belakang premis tetapi berjaya dihalang,” katanya.

NONEMenurut Dr Hasan berdasarkan siasatan awal, 12 penganut Islam didapati terbabit dengan majlis itu dan mereka akan disiasat mengikut Seksyen 10 Enakmen Jenayah Syariah 1995.

Seksyen itu memperuntukan mereka yang menghina Islam atau menyebabkan agama itu dipandang hina; mempersendakan, mengajuk-ajuk atau mencemuh amalan atau upacara yang berhubungan dengan agama Islam adalah melakukan suatu kesalahan.

Mereka yang disabitkan kesalahan itu boleh didenda tidak melebihi lima ribu ringgit atau dipenjarakan selama tempoh tidak melebihi tiga tahun atau kedua-duanya.

5 comments:

Anonymous said...

Dalam era langit terbuka persaingan dalam semua bidang termasuk agama turut juga menjadi terbuka dan bebas.

Untuk berjaya dalam persaingan makanya perlulah ada perancangan dan pelaksanaan yang bersungguh-sungguh dan mantap.

Perasaan cemburu atas kejayaan agama lain mempromosi dan menjual diri, harus dilihat secara positif dan dijadikan perangsang untuk meningkatkan usaha.

Alpasiku

JIHAD ISLAMIAH said...

kepada Anonimus

Saya kurang setuju beberapa kenyataan seperti... bab agama menjadi bebas & terbuka... cemburu atas kejayaan agama lain mempromosi dan menjual diri...

Kita perlu sedar konteks di Malaysia... ISLAM adalah agama rasmi... walaupun begitu semua org dijamin mengamalkan agama masing-masing... NAMUN org bukan Islam adalah DILARANG menyebarkan agama mereka kepada umat ISLAM...

Tiada paksaan beragama atau memeluk Islam dalam ajaran suci Islam namun jika sudah beragama Islam dan mahu keluar dari Islam dikira mempersendakan Islam dan perlu kita merujuk hukum agama dalam menangani soal murtad ini.

Ini bukan soal terbuka dan bebas... kita kena kembali kepada hukum Islam... Jika seseorg itu MURTAD dan keluar dari Islam mereka wajib dihukum bunuh selepas usaha membawa mereka kembali Islam gagal...

Bukan soal cemburu... ini soal hukum Islam dan undang-undang Malaysia yg telah diperuntukkan dalam perlembagaan... Kembali pada hukum Islam dan carilah ilmu agar tidak JAHIL dalam beragama...

APAPUN BETUL & TEPAT SEKALI... JAKIM perlu penjenamaan semula agar setanding gerakan dakwah Islam dengan gerakan kristianisasi... bukan sahaja bersaing dalam berdakwah kepada bukan golongan bukan Islam... sebaliknya berusaha keras mempertahankan Umat Islam dari gejala MURTAD!

Ramai sudah umat Islam MURTAD! JAKIM dan menteri teribat serta kerajaan tidak boleh lagi berdalih dan menutup seblah mata... UMAT ISLAM perlu bertindak!

Tok AJI said...

Sejahat-jahat UMNO dan BN yang dikatakan tidak Islam... merekalah yang gubal perlembagaan Asal Tanah Melayu dan Malaysia yg meletakkan Islam sebagai Agama RASMI... yg turut mewartakan enakmen-enakmen yg mempertahankan kesucian Islam...

Termasuk menghalang bukan Islam menyebarkan agama mereka kepada Umat Islam...

PAS dan golongan ISLAMIK sgt diluar sana buat apa???? cukuplah bercakap memburukkan org lain... tanya diri apa jasa kamu??? setakat Hasan Ali jela yg berani... yg lain jilat bontot KAFIR HARBI DAP....

Kan bagus kalau UMMAH dapat bersatu UMNO+PAS semua sekali atas nama Islam dan Melayu...

kenapalah pemimpin melayu Islam ni x dapat fikirkan juga jalan penyelesaian... walhal itulah kunci penyelesaian permasalahan UMMAH... ekonomi, sosial, agama dan politik semua boleh selesai... kita kuat kita bersatu MELAYU ISLA mendominasi pembuat polisi... sapa mau lawan???

Hairan...

enigma said...

wah..kalau mcm tu kenapa Islam makin di kikis di negara ni..?
kenapa minta bajet untuk bina masjid kata takde duit, tapi bila kristian minta bajet,berjuta2 dapat?

Anonymous said...

betul betul betul... Najib asyik layan geng KAPIAK je... bab masjid sekolah agama madrasah surau... kepentingan melayu Islam... hampeh payah la nak dpt... asyik2 bagi sek cina... tokong... NGO cina... kemudian India parya Interlok... ceh! celaka

KEMUNCAK PERJUANGAN MANUSIA MUNAFIK ANWAR IBRAHIM

KEMUNCAK PERJUANGAN MANUSIA MUNAFIK ANWAR IBRAHIM

PENAFIAN

Laman ini tidak bertanggungjawab atas hasil penulisan yang dipetik dari sumber lain serta manipulasi pihak lain yang menggunakan bahan yang disiarkan disini. Laman bertujuan mengumpul maklumat sebagai saluran informasi dan media alternatif mencurahkan idea demi negara.