Tuesday, November 23, 2010

MAZLAN ALIMIN : TERUS FITNAH FELDA - MARI KITA SAMAN MEREKA!

Salam Perjuangan,

Kebangsatan dan kecelakaan Mazlan Alimin Ahli Jawatankuasa Kerja PAS Pusat yang juga Ketua Penerangan PAS Negeri serta menerusi ANAK terus menerus menabur fitnah terhadap FELDA... apa masalah kau sebenarnya Mazlan jadi orang yang tak mengenang budi??? mak bapak kau tak cukup ajar kau ke? pada aku lebih baik kau terus terang apa dendam kesumat kau dengan FELDA sampai tahap bangsat macam ni kau cuba sabotaj FELDA..."I Sanggup Tadah Jubor Untuk U DSAI Asalkan I Di Pilih Menjadi Calon Pada PRU 13 Nanti"


PERNYATAAN AKHBAR MENGENAI PENYATA KEWANGAN FELDA

Tuesday, November 23, 2010

FELDA menafikan sekeras-kerasnya laporan yang disiarkan oleh akhbar HARAKAH bertarikh 5 – 7 Zulhijah 1431/12 - 14 November 2010 yang mendakwa FELDA tidak pernah membentangkan Penyata Kewangan di Parlimen. Laporan yang disiarkan juga turut menyebut FELDA menyembunyikan kedudukan kewangan kepada umum dan mendakwa kewangan FELDA dikuasai oleh individu tertentu.

Dakwaan ini dibuat oleh Mazlan Aliman, Ahli Jawatankuasa Kerja PAS Pusat yang juga Ketua Penerangan PAS Negeri dalam akhbar berkenaan yang menyebut ‘ FELDA seperti juga Petronas tidak pernah membentangkan penyata kewangannya di Parlimen, sebaliknya kewangan FELDA dikuasai oleh individu yang sama……’

Adalah ditegaskan sejak ditubuhkan pada tahun 1956, FELDA tidak pernah gagal untuk mengemukakan dan membentangkan Penyata Kewangannya di Parlimen. Setiap tahun Penyata Kewangan FELDA diaudit oleh Jabatan Audit Negara dan telah memperolehi Sijil dari Ketua Audit Negara. Pengauditan Penyata Kewangan FELDA telah dilaksanakan mengikut Akta Audit 1957 dan berpandukan piawaian pengauditan yang telah diluluskan. Pengurusan Kewangan FELDA diurus secara teratur dan Penyata Kewangannya mematuhi Piawaian Pelaporan Kewangan yang diluluskan oleh Lembaga Piawaian Perakaunan Malaysia. Selain itu juga Penyata Kewangan FELDA mematuhi peraturan dan arahan yang ditetapkan oleh Kerajaan yang mewajibkan FELDA mengemukakan dan membentangkan Penyata Kewangan di Parlimen sebelum 31 Disember setiap tahun. Penyata Kewangan FELDA bagi tahun berakhir 31 Disember 2009 telah dibentangkan di Parlimen baru-baru ini.

Sehubungan itu, pihak yang berkenaan diingatkan supaya memberi pernyataan yang beretika dan menghentikan sebarang bentuk tomahan terhadap FELDA. Fitnah yang tidak putus-putus dilemparkan terhadap FELDA adalah untuk kepentingan tertentu dan justeru itu, warga peneroka dinasihatkan tidak terpengaruh dengan fitnah yang dilemparkan terhadap FELDA.

Dikeluarkan oleh:

Ketua Unit Perhubungan Awam & Hal Ehwal Korporat FELDA


"Mazlan, sedarlah di mana engkau dilahirkan. Siapa yang membesarkan kau? Hasil pendapatan FELDA lah engkau dibesarkan. Dengan titik penuh ayah kau menyara hasil pendapatan FELDA."

Mengungkap kata2 abang kepada Mazlan - "Mazlan, kembalilah ke pangkal jalan."

3 comments:

Megat Alam Gempita said...

Sejak Mazlan anak Haprak buat hal, byk mengenai kejayaan Felda diketahui ramai, tapi awas pendedahan ini dieksplotasi puak harbi yg makin panas hati melihat kejayaan BN membangunkan Melayu dan Bumiputera di bawah DEB.
Sama isunya bila hal-ehwal ketenteraan cuba dikorek pihak musuh melalui mulut-mulut harbi dan disokong puak khawarij dan munafiq PAS n PKR yg buta hati.

Anonymous said...

mazlan... kau tak kan terlepas dari sumpahan orang2 felda yang selama ni hidup hasil dengan felda.. masyarakat felda tau jika kau berjaya hancurkan felda.. maka kehidupan mereka tak sesenang dulu... kau jangan cuba nak tutup periuk nasi warga felda.. tindakan kau ni menampakkan yang kau cuba tutup periuk nasi warga felda... jadi.. jangan cuba ganggu kami warga felda..

James said...

Anak syarikat kerajaan Kelantan, Kedah, Pulau Pinang, dan Selangor ada dedahkan penyata akaun di DUN Negeri tak?

KEMUNCAK PERJUANGAN MANUSIA MUNAFIK ANWAR IBRAHIM

KEMUNCAK PERJUANGAN MANUSIA MUNAFIK ANWAR IBRAHIM

PENAFIAN

Laman ini tidak bertanggungjawab atas hasil penulisan yang dipetik dari sumber lain serta manipulasi pihak lain yang menggunakan bahan yang disiarkan disini. Laman bertujuan mengumpul maklumat sebagai saluran informasi dan media alternatif mencurahkan idea demi negara.