Monday, November 14, 2016

RAKYAT PULAU PINANG HARUS BANGGA DIPIMPIN KETUA MENTERI PEMBOHONG DAN PENIPU SERTA DIDAKWA RASUAH

Kalau memang sang penipu dan pembohong jadilah orang besar berjawatan dan berpangkat sampai Ketua Menteri sekali akan akhirnya tetap MENIPU dan BERBOHONG... 

Yang paling mendapat kesan paling BEST adalah orang yang percaya sampai menyokong dan menaikkan PENIPU dan PEMBOHONG ni sampai jadi KETUA MENTERI iaitu Rakyat PULAU PINANG!!!

Tak apalah mungkin Rakyat Pulau Pinang BANGGA ketua menteri mereka kaki PEMBOHONG PENIPU dan SPIN malah didakwa Rasuah "banglo murah tak ada swimming pool"... silakan undi ladi DAPiggy...

ARTIKEL

Kenyataan Ketua Menteri P.Pinang, Lim Guan Eng, yang mendakwa dia dan Ketua Polis Negara telah mengadakan sesi perbincang mengenai penubuhan Badan Peronda Sukarela (BPS), akhirnya memakan diri apabila ianya terbukti palsu.

Ketua Polis Negara, Tan Sri Khalid Abu Bakar ketika dihubungi oleh pihak media memberitahu bahawa dia langsung tidak pernah membincangkan perkara berkenaan dengan Guan Eng seperti mana yang telah didakwa oleh Ketua Menteri itu.

Malah Khalid juga turut menegaskan bahawa dia langsung tidak pernah berjumpa dengan Setiausaha Agung DAP tersebut bagi berbincang mengenai perkara berkenaan, apa tah lagi memberikan kebenaran untuk menubuhkan pasukan tersebut.

Jika perkara yang membabitkan keselamatan rakyat sebegini pun sanggup dijadikan bahan modal Politik Murahan oleh Guan Eng, entah apa lagi yang telah dibohonginya sepanjang 2 penggal dia memerintah Pulau Pinang selama hari ini?

Sebagai rekod, ini bukan kali pertama pemimpin tertinggi DAPigs berkenaan bercakap bohong kepada rakyat dan juga membuat kenyataan yang berputar - belit didalam media. Malah Si Guan Eng tu dah banyak kali mengulangi sikap yang sama.

Guan Eng sebelum ini pernah berbohong kepada rakyat apabila menuduh SDO Pulau Pinang yang didakwa tidak menyediakan kerusi khas untuk dia duduk semasa Majlis Naik Taraf Perkhidmatan Bukit Bendera pada tahun 2009.

Ekoran tindakan tersebut mula mendapat perhatian dan komen negatif dari orang ramai, Guan Eng bertindak memfailkan saman terhadap akhbar Utusan yang didakwanya menabur fitnah kerana tiada bukti dia berkata sedemikian sewaktu majlis terbabit.

Pokok pangkalnya, Si Guan Eng ni bukan la seorang pemimpin yang benar - benar telus sepertimana yang didakwa selama hari ini. Sebaliknya, Si Guan Eng ni hanya sekadar pandai membangkitkan spekulasi dan memberi gambaran songsang semata - mata untuk menjaga kepentingan Politik Peribadi dirinya sendiri!!!
 

No comments:

KEMUNCAK PERJUANGAN MANUSIA MUNAFIK ANWAR IBRAHIM

KEMUNCAK PERJUANGAN MANUSIA MUNAFIK ANWAR IBRAHIM

PENAFIAN

Laman ini tidak bertanggungjawab atas hasil penulisan yang dipetik dari sumber lain serta manipulasi pihak lain yang menggunakan bahan yang disiarkan disini. Laman bertujuan mengumpul maklumat sebagai saluran informasi dan media alternatif mencurahkan idea demi negara.