Monday, November 7, 2016

MB SELANGOR AZMIN ALI VIRAL KANTOI KENA BOGEL RELA BAYAR LEBIH SPLASH 2.45 BILLION


http://4.bp.blogspot.com/-OChLwzuUYp4/T57Q-6BkpNI/AAAAAAAABeM/TWL6ZLOu4O0/s1600/4.JPG
Patut lah sanggup bayar lebih rupanya begitu penting itu AIR untuk Assmin dan rakyat selangor apalah Khalid ibrahim ni tak faham bila dah dapat extra services musti lah bayar lebih tak kan bayar normal price ja kan...Semalam, Mantan Menteri Besar Selangor, TS Khalid Ibrahim telah mengeluarkan Kenyataan Media menuduh Menteri Besar DS Mohamed Azmin Ali mengkhianati Rakyat Selangor kerana bersetuju untuk membayar 10 kali lebih iaitu sebanyak RM2.7 bilion untuk membeli syarikat SPLASH dan bukannya RM250 juta seperti yang ditawarkan oleh beliau sebelum ini.

TS Halid juga bertanyakan soalan yang sama di medai sosial Twitter. Bukan sahaja tidak menjawab, sebaliknya DS Azmin Ali membalas Twitter berkenaan dengan isu kitar semula dakwaan pinjaman Bank Islam yang diperolehi oleh TS Khalid Ibrahim.

Pertama, isu pinjaman Bank Islam adalah isu peribadi TS Khalid Ibrahim dan isu membayar SPLASH sebanyak RM2.7 billion adalah isu Rakyat Selangor kerana menggunakan duit Rakyat Selangor. 

Kedua, malangnya bagi Azmin, tuduhan-tuduhan isu Bank Islam adalah terdapat di dalam 91 dokumen halaman fitnah yang dibuat oleh PKR terhadap TS Khalid Ibrahim dan TS Khalid Ibrahim telahpun menyaman PKR kerana fitnah. Lebih malang, PKR kemudian memohon maaf tanpa syarat di mahkamah untuk TS Khalid dan berkata semua ini adalah tidak berasas dan berjanji tidak akan mengulangi semula.


Nampaknya DS Azmin Ali bukan sahaja mengkitar semula pembohongan tetapi kali ini mungkin menghina mahkamah (contempt of court) kerana mengulangi tuduhan-tuduhan ini, hanya kerana DS Azmin Ali mahu mengalihkan isu menjawab pembayaran 10 kali ganda kepada syarikat SPLASH. 

Sayugia diingatkan bahawa pembayaran lebihan sebanyak RM2.45 bilion boleh membeli lebih banyak Nasi Lemak Anak Dara dan selepas ini Menteri Besar Selangor boleh digelar "Mr 10 Times Richer".

KREDIT/ARTIKEL ASAL : http://khairulryezal.blogspot.my/2016/11/pemurahnya-azminali-bayar-spash.html

No comments:

KEMUNCAK PERJUANGAN MANUSIA MUNAFIK ANWAR IBRAHIM

KEMUNCAK PERJUANGAN MANUSIA MUNAFIK ANWAR IBRAHIM

PENAFIAN

Laman ini tidak bertanggungjawab atas hasil penulisan yang dipetik dari sumber lain serta manipulasi pihak lain yang menggunakan bahan yang disiarkan disini. Laman bertujuan mengumpul maklumat sebagai saluran informasi dan media alternatif mencurahkan idea demi negara.