Monday, November 14, 2016

MAHARAJA FITNAH RAFIZI RAMLI PONDAN BAKAL DIPENJARA 18 BULAN CIPTA REKOD 2016 INI SAJA 4 KALI SABIT BERSALAH

Kita menjangkakan Rafizi Ramli bakal memohon keistimewaan khas untuk dipenjarakan di Penjara Sungai Buloh bagi membolehkan dia menuntut JURUS peringkat TAHAP DEWA DEWI dengan mahaguru mentor beliau ANUwar BERAHIm... 

https://3.bp.blogspot.com/-ZmyJmRlV0_A/WCkvR23G0CI/AAAAAAABlMI/1nPzRuYiHxwexEQL6p-L8QRN8Xpzs64OgCLcB/s1600/IMG-20161113-WA0033.jpg

Dipercayai sejak di MCKK lagi sotong pondan gigih berguru bagi mengikut jejak mahaguru mentor beliau... dan dipercayai Sotong Pondan Lapiji sengaja BERGURAU dengan menabur pelbagai fitnah agar dipenjara lantas membuka peluang untuk beliau MENERUSKAN PERGURUAN yang tersekat akibat mahaguru mentor beliau dipenjarakan akibat melibat dubur pembancuh kopi upahan....

Antara gurauan yang memecah rekod 4 kali disabitkan bersalah tahun 2016 ini ialah...fitnah serangan gereja, fitnah NFC, Anjur Blackout dan pendedahan dokumen sulit dibawah OSA... belum ada ahli parlimen setanding beliau dan rekod ini bakal dipertahankan bagi tempoh yang agak lama....ARTIKEL


Setiausaha Agung PKR yang juga Ahli Parlimen Pandan Rafizi Ramli didapati bersalah melanggar Akta Rahsia Rasmi (OSA) hari ini dan menjatuhkan hukuman penjara 18 bulan ke atasnya. Berdasarkan kertas pertuduhan Rafizi didakwa memiliki secara salah halaman 98 laporan Ketua Audit Negara berkaitan 1MDB. Justeru beliau didakwa melanggar Seksyen 8(1)(c)(iii) OSA 1972. 

Rafizi juga dituduh mengedarkan dokumen sulit tanpa kebenaran di lobi parlimen pada 28/03/2016 dan beliau didakwa melanggar Seksyen 8(1)(e)(iv) akta yang sama. Bagaimanapun, mahkamah kemudian membenarkan penangguhan bagi membolehkan pihak pembelaan memfailkan rayuan di peringkat yang lebih tinggi.


Mengikut Perlembagaan Persekutuan beliau masih kekal sebagai Ahli Parlimen Pandan.  Berdasarkan peruntukan di bawah Perkara 48 (4) (b) Perlembagaan Persekutuan beliau berhak untuk merayu terhadap keputusan itu. Oleh yang demikian kerusi yang disandang oleh beliau tidak akan menjadi kosong dan kedudukan beliau akan kekal seperti sedia ada sehinggalah proses rayuan di bawah Perlembagaan Persekutuan selesai sepenuhnya.


Perlu diingat Rafizi Ramli tidak dijatuhi hukuman kerana "mendedahkan skandal besar kesalahan 1MDB" seperti apa yang Pakatan Pembangkang katakan, namun kerana mendedahkan satu halaman dalam Laporan Ketua Audit Negara 1MDB yang sudah dibaca oleh 4 Ahli Parlimen Pakatan termasuk Tony Pua.

Rafizi Ramli telah mendedahkan dokumen OSA bahawa Lembaga Tabung Angkatan Tentera (LTAT) mempunyai hubungan dengan 1MDB tetapi belum dibayar sepenuhnya. Seperti yang kita sedia maklum, LTAT diberikan kontrak oleh 1MDB untuk menggerakkan Pengkalan Udara Sungai Besi dan untuk membangunkan 8 penggantian pengkalan tentera.

Dalam mana-mana kes, LTAT tidak hilang sebarang wang dan akan dibayar sepenuhnya oleh konsortium Keretapi IWH-China yang telah mengambil pemilikan 60% daripada projek Bandar Malaysia.

LTAT langsung tidak rugi dan sebenarnya, malah telah membuat keuntungan dan akan terus mengaut keuntungan dari kerja-kerja pembinaan pengkalan tentera dan daripada kontrak untuk menggerakkan Pangkalan Udara Sungai Besi.

Pendedahan maklumat OSA oleh Rafizi Ramli adalah kerja sia-sia. Tiada penyelewengan yang dibongkarkan, tiada salah laku atau tiada kerugian yang dialami oleh mana-mana pihak. Rafizi Ramli sebenarnya sengaja menempah tiket percutian ke Sungai Buloh. Mungkin rindu untuk bersama dengan idolanya di sana

No comments:

KEMUNCAK PERJUANGAN MANUSIA MUNAFIK ANWAR IBRAHIM

KEMUNCAK PERJUANGAN MANUSIA MUNAFIK ANWAR IBRAHIM

PENAFIAN

Laman ini tidak bertanggungjawab atas hasil penulisan yang dipetik dari sumber lain serta manipulasi pihak lain yang menggunakan bahan yang disiarkan disini. Laman bertujuan mengumpul maklumat sebagai saluran informasi dan media alternatif mencurahkan idea demi negara.