Tuesday, November 17, 2015

SKANDAL YaPIEM TUDUHAN JAMIL KHAIR SELEWENG DUIT ANAK YATIM RM 590 RIBU DIJAWAB DENGAN SAMAN FITNAH

Musim FITNAH sudah tiba kembali dengan lembu-lembu pembangkang akan mula bermain isu fitnah, berbohong dan menipu demi jadi popular macam akademi fantasia... ya teruskan merelakan diri diperbodoh pembangkang. AFUNDI PONDAN ya upsss!!!

Seperti biasa sidang media berdegar-degar... kemudian masa buat report polis bukan bagi bukti sebaliknya laporan polis untuk bertanya... bila terima surat saman mula dah membisu... bila naik mahkamah kata kenyataan tu hanya melawak dan bergurau... kemudian minta settle luar mahkamah.... buat kenyataan MOHON MAAF... selesai yahoooo!!!! boleh trus fitnah lagi....

ITULAH MODUS OPERANTI PEMBANGKANG... FITNAH DULU KEMUDIAN MEINTA MAAF... pembangkang popular yang imej tercalar kerajaan... KALI NI KAMI MENCADANGKAN AGAR TERUSKAN SAMAN HINGGA JATUH HUKUMAN.... harap tiada lagi belas kasihan... lembu-lembu ini harus diajar seberatnya... no more "mohon maaf" dan "selesai di luar mahkamah"

TEMPOH 24 JAM SUDAH TAMAT KITA JUMPA DI MAHKAMAH

http://rafiziramli.com/wp-content/uploads/2015/11/NOW-YaPEIM-JamilKhir_00-1024x1024.jpg
BACA KENYATAAN FITNAH National Oversight and Whistleblowers (NOW) yang didalangi Pengarah BODOHnya Akmal Nasir (KLIK SINI)

TUDUHAN NOW ADALAH perbelanjaan-perbelanjaan yang dicaj dan dibayar oleh YaPEIM adalah bersifat bersuka ria dan langsung tiada unsur amal jariah.

Di antara pembayaran yang telah dibuat adalah seperti berikut:

1. Golf – keraian Menteri
2. Jamuan Promosi / keraian VVIP ( flower Chocolates and Fresh Fruits)
3. Jamuan Makan – keraian Menteri
4. Cenderahati Menteri
5. 22, 23, 26 & 27 Mei 2014 (GROUP: VVIP) USAGE TO LEESBURG OUTLET + OT

Jumlah keseluruhan perbelanjaan yang diambil daripada tabung anak yatim dan miskin bagi menampung perjalanan Dato’ Seri Jamil Khir Baharom bersama isteri dan rombongannya dianggarkan sebanyak RM 410, 978. 56.

Suruh minta maaf ego dan berlagak nah sekarang lu bakal kena telanjang di mahkamah bodoh punya lembu.LEMBU PKR Pengarah BODOHnya Akmal Nasir telah menerima dan menandatangani Surat Tuntutan atas fitnah yang dilemparkan kepada DS Jamil Khir... Tahniah!!!

JAWAPAN DAN MAKLUMAT SEBENAR BERKAITAN SKANDAL YAPIEM 
- SILA KLIK DAN BACA

1. KENYATAAN OLEH Nik Mohammad Izzul Azfar Nik Razali Timbalan Pengarah Program SIMPOSIUM PERDANA PARIS 2014 (KLIK BACA)

2. PENERANGAN : RM590,000 tu bukan perbelanjaan untuk YAPEIM saja (KLIK BACA)


3. SAMAN : Jumpa sahaja di Mahkamah (KLIK BACA)

4. AKTIVITI : Antara program melibatkan Jamil Khir (KLIK BACA)

3 comments:

Anonymous said...

Sdr Sdra IDEALIS,
Moho

Ada Kah dengan penjelasan di parlimen olih Tim Men ini bersmaksud YAPEIM TIDAK WAJIB PATUHI:(DI KECUALIKAN)

a. maqasid syariah
b.ketulusan
c.code of conduct
d.akur janji angkat sumpah jawatan
e.laungan politikal transformasi
f.conflict of interest rules
g.insider trading per Companies Act
h.lifting the corporate veil
i.Undang undang MIA Accounting Standards Board
h. DAN:
i.YAPEIM dan anak syarikat tidak tertakluk(exempted) kapada Companies Act 1967,
j.corporate governance
k.Sekurities Commission Compliance
l.Institute Integrity Malaysia.
Soalan:
Apa peranan Akauntan General Auditor General?
Jika pengurusan kumpulan YAPEIM tolak semuanya melalui exemption from rules laws and regulations,maka Yapeim adalah pertubuhan haram di bawah ROS,Terrorist di bawah SOSMA, Dan bolih di ambil tindakkan di bawah MONEY Laundering Act.
T ak mau guna pakai undang negara sama lah ekonomik terrorist.
Kena buat self search dan hadhiri kursus yang kelokan oli BFR SDN BHD .
Call lah Idris Jala.Dia Kon Sultan PMO.

IDRIS Jala , ini adalah back to basics untuk YAPEIM:
YAPEIM is ACCOUNTABLE to 1.,2.,3. select menue,
Apa kah Mission Statement bagi YAPEIM ?.
Apa kah KPI Bagi YAPEIM ?
Ada kah YAPEIM termasuk dalam senarai NBOS ?
Ada kah Yapeim guidance olih BFR Sdn BHD.
Apakah kah garis panduan Oversight olih MOF dan PMO .
Avoidance of Creative Funding in OBA .
Form over Substance.

Tidak bolih beri gambaran bahawa ada orang yang menyorok dalam YAPEIM dan lain ngo islamik mengamal kronisma dan menterjemah segala prinsip pengurusan - GMP - untuk mengjustifikasi penyelewengan berlapis dan sembunyi belakang corporate veil.

Saya terus sokong usaha usaha NOW.
Tabah lah.
NOW, terima kasih atas ketegasan anda.
Jasa mu di kenang.
arjuna waspada
changkat lobak

Idealis Malaysia said...

pada ananimus...

kami kesian pada anda kerana minda begitu bercelaru lepas diliwat ANUwar sampai caca marba otak dan fikir benda merapu2 yelah nak spin bagi nampak jugalah YaPIEM ni bersalah dan NOW penjilat lubang kunyit sebagai hero.

TAK PAYAH LAYAN OTAK SEWEL MERAPU... KITA JAWAP SOKLAN POKOK SAHAJA


1. Tuduhan POKOK now yg kata YaPIEM guna duit anak yatim dan kebajikan untuk prog menteri - salah sama sekali kerana akaun bagi anak yatim dan kebajikan diasingkan dan difokus untuk kerja kebajikan shj maka prog yg melibatkan menteri menggunakan sumber kewangan lain yg dijana hasil keuntungan dan aktiviti lain.

2. Tuduhan YaPIEM tidak wajib patuhi senarai "spin" yg dinyatakan - Sememangnya YaPIEM perlu mematuhi undang-undang dan peraturan umum atau khusus negara... apa yang "DITEKANKAN" YB T.Menteri adalah soal dasar & pengurusan ke mana duit YaPIEM hendak digunakan terutamanya wang bukan dari dana kebajikan adalah HAK MILIK YAPIEM... biar nak belanja 10 juta or 100 juta kalau ada duit... pemegang amanah dan pengurusan YaPIEM lah berhak mengurus kemana hendak belanja... Malah AUDIT NEGARA dan AUDIT luar memperaku akaun dan pengurusan YaPIEM dijalankan dengan baik serta mematuhi paraturan... apakah ini tidak cukup lagi??? nak spin dan menipu juga bagi nampak salah juga ke?

3. Tuduhan Konon belanja 590k untuk menteri dengan program sia-sia... Tuduhan tersebut jijik dan dN tidak benar... wang 590k itu termasuk perbelanjaan pengangkutan, penginapan, keraian/jamuan, kapal terbang ke US dan antara negeri di US dan program pelajar... selama 22 hari dengan terdapat 16 pengisian bermakna... apakah ini sia-sia... nak persoal macam-macam sebab dengki dengan institusi ISLAM ke? seronok ka jadi penjilat kafir harbi yg mau lihat institusi ekonomi islam tumbang?

4. Tuduhan tadbir urus salah di dalam YaPIEM - T.Menteri ada menyebut bahawa pihak beliau dan menteri akan melihat semula perjalanan pengurusan, SOP dan dasar YaPIEM dan berjanji melaksanakan penambahbaikan dengan tuduhan kronisme dan penyelewengan wang gaji akan di siasat.

Anonymous said...

Sdra Idealis Malaysia
Mohon izin pencerahan.
Soal Pokok akan di tentu kan di Mahkamah.
Soal integrity dan good governance harus menjadi Princip Idealist.
Setiap prinsip maqasid syariah wajib di dokong olih semua.
Saman dah masuk.
Mohon saman yang lain juga di masuk.
Kalau itu lah cara menegakkan maqasid syariah dan good governance.
Saya sokong Usaha usaha NOW.
Terima kasih IM atas ulasan pencerahan anda.
arjuna waspada.
changkat lobak

KEMUNCAK PERJUANGAN MANUSIA MUNAFIK ANWAR IBRAHIM

KEMUNCAK PERJUANGAN MANUSIA MUNAFIK ANWAR IBRAHIM

PENAFIAN

Laman ini tidak bertanggungjawab atas hasil penulisan yang dipetik dari sumber lain serta manipulasi pihak lain yang menggunakan bahan yang disiarkan disini. Laman bertujuan mengumpul maklumat sebagai saluran informasi dan media alternatif mencurahkan idea demi negara.