Thursday, October 25, 2012

KHALID IBRAHIM DAPAT KANGKANG ELIZABETH BOGEL DAN KAUM CINA DAPAT TANAH


 
Elizabeth telah memberi amaran, jika mereka tidak mahu menyerahkan tanah tersebut, dia akan menggunakan kuasanya sebagai exco untuk meminta campur tangan Menteri Besar.


 Baca maklumat lanjut d ibawah


Pada Mac 2011, exco kerajaan Selangor, Elizabeth Wong telah bertemu dengan Yayasan Selangor dan mengarahkan yayasan itu agar menyerahkan tanah tanah seluas 18.51 ekar di Klang untuk tujuan membina pusat kebudayaan Cina.


Yayasan Selangor agak keberatan memberi tanah itu dan memberitahu Elizabeth bahawa pihaknya telah menandatangani perjanjian dengan Persada Istemewa Sdn Bhd untuk membangunkan tanah tersebut bagi tujuan komersial dan perumahan.


Elizabeth menjawab, dia telah berbincang perkara tersebut dengan Persada Istemewa Sdn Bhd dan mendakwa syarikat itu setuju dengan cadangannya dan bersedia untuk berkerjasama dengannya.Elizabeth telah memberi amaran, jika mereka tidak mahu menyerahkan tanah tersebut, dia akan menggunakan kuasanya sebagai exco untuk meminta campur tangan Menteri Besar.


Pada 21 Mac 2010, Elizabeth telah menghantar sepucuk surat kepada Menteri Besar untuk meminta kelulusan penyerahan tanah untuk Pusat Kebudayaan Cina.


Empat hari kemudian, pada 25 Mac 2011, Menteri Besar, Tan Sri Khalid Ibrahim telah menghantar sepucuk surat kepada kepada Pengarah Yayasan Selangor Ilham Marzuki dengan meminta pihaknya bersetuju dengan permohonan Elizabeth.

KREDIT : MEDIA WANGSA MAJU

1 comment:

Anonymous said...

Khalid ni memang celako...celako....celako

KEMUNCAK PERJUANGAN MANUSIA MUNAFIK ANWAR IBRAHIM

KEMUNCAK PERJUANGAN MANUSIA MUNAFIK ANWAR IBRAHIM

PENAFIAN

Laman ini tidak bertanggungjawab atas hasil penulisan yang dipetik dari sumber lain serta manipulasi pihak lain yang menggunakan bahan yang disiarkan disini. Laman bertujuan mengumpul maklumat sebagai saluran informasi dan media alternatif mencurahkan idea demi negara.