Tuesday, September 8, 2015

JADI ANJING UNTUK KENAKAN PM TAPI BILA SENDIRI KENA SIASAT TAKUT SIAP REPORT POLIS PULAK KHAIRUDIN


Kau pusing merata dunia... kau cerita macam-macam... kau sibuk suruh orang letak jawatan... kau sibuk suruh orang itu ini disiasat... kau melalak kata orang itu ini rasuah dan seleweng... kau menyalak kata punca kewangan diragui dan justeru itu, perlu didakwa di mahkamah...

Tapi sekarang....

Watak menempel dari zaman buku 50 DALIL, Khairuddin Abu Hassan, telah membuat laporan polis ke atas LHDN, Ketua Pengarah dan CEO LHDN kerana siasatan yang dilakukan oleh LHDN ke atas dia dan isterinya. Khairuddin mendakwa, tindakan Lembaga tersebut adalah 'berat sebelah, tidak profesional dan menjadi penjilat kerajaan untuk melakukan tekanan kepada rakyat'.

Menurutnya lagi, gangguan dan tindakan tersebut, merupakan usaha LHDN untuk memberikan tekanan kepada dia dan isterinya.

Senang cerita... pandai pulak kau melalak dan menyalak yer?

Dalam duk pertikaikan Najib Abdul Razak, Khairuddin sendiri tidak dapat menjelaskan 'misteri' pada dirinya.

Dia telah diisytiharkan bankrap pada April 2014 yang menyebabkan dia kehilangan jawatan dalam UMNO. Status tersebut menyebabkan rumahnya yang dihadiahkan kepada isterinya, dilelong oleh pihak bank. Selepas kejadian rumahnya dilelong, dia buat laporan polis tentang 1MDB. Selepas laporan polis ke atas 1MDB itu, secara tiba-tiba status bankrapnya bertukar dan dia boleh membuat lawatan ke seluruh dunia untuk membuat laporan polis.

Dari mana Khairuddin mendapat wang yang cukup banyak untuk menebus statusnya dalam tempoh yang singkat? Siap boleh jalan-jalan merata keliling dunia burukkan Malaysia dan PM... duit dapat mana macai???

Jadi, memang kenalah LHDN siasat dari mana punca kewangan Khairuddin dan isterinya. Kenapa pula takut disiasat LHDN dan buat laporan polis kerana LHDN buat kerja mereka?

Takkanlah kau sendiri boleh buat laporan polis di seluruh dunia minta siasatan ke atas Najib, boleh tapi bila kau nak disiasat, terus kata ianya satu bentuk kezaliman dan tekanan oleh pihak berkuasa?


kenapa nak kena double standard... lu takut sebab lu salah... tu yang nak lari... aku nasihat cepat-cepat ko lari pada tuan ko minta bantuan... yelah anjing kan setia pada tuannya... tuan anjing pula pasti sayang anjing-anjing nya... tapi kalau tuan anjing mampos awal... jadi anjing merempatlah jawabnya ko... berani buat kena la berani tanggung... ke memang perangai bapok... berani cakap besar ya...

No comments:

KEMUNCAK PERJUANGAN MANUSIA MUNAFIK ANWAR IBRAHIM

KEMUNCAK PERJUANGAN MANUSIA MUNAFIK ANWAR IBRAHIM

PENAFIAN

Laman ini tidak bertanggungjawab atas hasil penulisan yang dipetik dari sumber lain serta manipulasi pihak lain yang menggunakan bahan yang disiarkan disini. Laman bertujuan mengumpul maklumat sebagai saluran informasi dan media alternatif mencurahkan idea demi negara.