Tuesday, September 22, 2015

TAHNIAH TUN MAHATHIR KERANA BERJAYA MENGUNDANG FBI-US DALAM HAL EHWAL MALAYSIA

Bravo Tun Mahathir respek lah sebab berjaya mengeluarkan berita FBI menyiasat Malaysia itupun bersumber kroni Tun iaitu WSJ. Menerusi dua ekor 'macai' Tun Mahathir telah berjaya melakukan kerosakan secara strategik terhadap imej, integriti dan tahap kepercayaan negara asing terhadap Malaysia dengan 'meronda-ronda' satu dunia sambil membuat report polis. di merata-rata tempat. Walau FBI menafikan berita WSJ ini namun menampakkan Mahathir sudah menggadai maruah, integriti dan prinsip semata-mata kemaruk kuasa...

Apakah Tun Mahathir lupa sewatu dia berkuasa dulu dia juga yang minta apa-apa masalah settle secara baik dan bincang di belakang musyawarah konon... malah MENOLAK campur tangan asing... serta menanam kebencian terhadap barat serta proksi yahudi... NAHHH!!! sekarang dia pula yang ajak agen asing dan kuasa barat campur tangan hal ehwal negara... apa kes ni Tun Mahathir?

MENAJA MACAI MEROSAKKAN NEGARA

http://lh3.googleusercontent.com/-BCx8Anh-1iI/VdmkplxN3CI/AAAAAAAA4GM/3I9GeNag_zQ/s400/2.jpgSebelum ditangkap macai dan kuda mahathir si Khairudin ni kantoi berjumpa warga asing di sebuah hotel di Kuala Lumpur dan dipercayai mat saleh tersebut agen risik agensi luar negara... malah beliau merancang melarikan diri menggunakan pesawat peribadi dari subang untuk terbang berjumpa secara sulit agen FBI di salah semuah lokasi sulit di Amerika Syarikat... bukankah ini usaha mengundang dan menjemput campur tangan KUASA ASING... 

Matthias Chang harus disyaki menjadi 'double-agen' kerana dipercayai memiliki 'rangkaian'  dan sumber sulit terutama melibatkan agen risikan asing di dalam dan luar negara... jika tidak masakan beliau boleh menghubungkan pihak-pihak berkepentingan terhadap komplot menjatuhkan kerajaan serta berjaya memiliki akses dokumen sulit tertentu...

MAHATHIR DIPERKUDA

Teringat kata orang tua... kalau benci jangan terlalu membenci kelak yang dibenci menjadi yang paling disayangi... Mahathir benci barat dan yahudi... sekarang dia diperkuda dan dimanipulasi barat dan yahudi untuk menghancurkan negara sendiri... CUKUP LAH MAHATHIR!!!

8 comments:

ramlan aziz said...

Idist yg x idealist....macai najib rupa ya....hehe

Anonymous said...

Tu lah dia. Klu tak buat hal, klu semua nya bersih dan amanah, takde kes kan, kan, kan???

Kilroy said...

Anak siapa kena siasat - Riza ni businessmen ke? Suddenly, jadi kaya beli property berjuta2. Dari mana dapat duit? Sudahlah buat salah, lepas tu nak salah Tun M pulak, hang ni memang seekor keledai politik, pasal duit hang dok spin cerita...

A US grand jury is the latest authority to probe Prime Minister Datuk Seri Najib Razak over properties purchased there by his stepson Riza Aziz and businessman Low Taek Jho, The New York Times (NYT) reported today.

A unit in the US Justice Department which probes international corruption is conducting the inquiry, NYT quoted anonymous sources with knowledge on the matter. The inquiry is focused on real estate purchases in America in recent years by shell companies.

NYT had reported in February about these purchases using shell companies by various international figures, including Riza and Low, also known as Jho Low

NYT also reported that besides the property buys, the corruption inquiry would also look into the US$681 million allegedly deposited into Najib's personal accounts, as first reported by The Wall Street Journal and later confirmed by Malaysian anti-graft authorities as a political donation.

The fund transfer comes under the United States jurisdiction because it went through American bank Wells Fargo, the paper added.

In its February report, NYT had found that more than RM150 million in expensive properties were traced back to either Low or Riza.


These had included a US$30.55 million penthouse at the Time Warner Centre in Manhattan, US$39 million mansion in Hollywood, the L’Ermitage Hotel in Beverly Hills and part of the Park Lane Hotel in New York.

It also traced a US$33.5 million condominium in Park Laurel, Manhattan, as well as other properties in Los Angeles back to Riza, through shell companies.

NYT's report also mentioned former 1Malaysia Development Bhd (1MDB) executive Jasmine Loo Ai Swan, as having signed for the purchase of a US$4.5 million condominium bought by a shell company called Cricklewood One Madison LLC last year.

The concierge at the building confirmed that a woman by her name lived there, according to the NYT.

Loo is being sought by Bank Negara Malaysia for assistance for investigations into 1MDB.

NYT said it attempted to obtain responses from the persons and companies mentioned in its report but all declined to comment.

A lawyer for Cricklewood declined to comment, while Loo did not respond to a note left at her condo building.

Representatives for Riza and Low, however, told the paper that they had not been involved in any inappropriate business dealings.

NYT said Najib was preparing to leave for London this week for a trade convention and would be expected in New York after that for the United Nations' General Assembly.

The paper also quoted former US ambassador to Malaysia John Malott, who noted that Najib "really, really values his international image" and questioned if the prime minister would now be "shunned".

Najib has come under tremendous pressure over 1MDB, which he oversees as Finance Minister, and the transfer of money into his personal accounts.

He also reshuffled his Cabinet in July, removing the deputy prime minister and another minister who were critical of his handling of the debt-ridden investment firm, and changed attorney-generals in the midst of a probe into 1MDB and the transfer of funds to his personal accounts. – September 22, 2015.

Anonymous said...

apasal pulak mahathir yang salah .. ni semua jadi sebab kebodohan PM. sapa suruh dia kacau siasatan.

tungu tunggu tunggu.. las las bubar PAC, tukar peguam, siasat sprm ..

badan berautoriti negara hancur sebab najib. kenapa Tun yang disalahkan ???????/

Katakana puru said...

Admin tak payah meroyan lah....kalu jadi dekat kao, apa perasaan kao, ditahan, diugut, difitnah, dituduh, tahan reman, di buat bangkrap, di caci, kao nak pegang telor saja ka?...kao dapat dermas juga ka...Tak yah lah kao nak jadi macai!..keadilan dan mesti dipertahan, issue menderhaka, menguling, keteteraman awam ialah issue lain lah admin? yang dok kena nanya orang yang buat report..adil ka?

Anonymous said...

Rupanya Tun Matahir lbh dahsyat dr Anwar..

kiat sangka Anwar dipenjara Malaysia akan tenteram..rupanya timbul Dajjal sebenar yg mahajahat!

Kenapa bangsa sendiri sanggup buat khianat utk jahanamkan negara di tgn kuasa asing dan musuh2 Laknatullah ini?
Jahat sungguh tk terkata perbuatan Tun Mahathir dan sekutu2nya
Dulu dialah pembenci media barat dan yahudi.. kini bukan stkt dia sokong malah BERSEKONGKOL dgn musuh2 negara..

ya Allah.. takut bala Tuhan dtg krn si kitol dibiar bebas!

Selamatkanlah Malaysia dr campur tangan asing dan peliharalah kepimpinan PM Najib. Insya Allah jika Najib tak betul, betulkan ia dgn Rahmat dn Kasih Sayang Allah.. jika ada pemimpin lain yang lebih baik, datangkan secara aman..

Ameen..ya Robb!

Anonymous said...

Paranoid ka hangpa ni. US siasat urusniaga melibatkn 1MDB di negara dia. Kalau urusniaga melibatkn 1MDB dgn eropah, ape die nk peduli. Anak tiri najib yg dok di US dan join venture buat filem x senonoh tu pun turut disiasat sbb ade penglibatan dlm urusniaga tersebut. Kalau rasa semua urusniaga telus... xde ape nk sorok.... nk bimbang buat ape. Siasat le. Isu 1MDB kt malaysia pn x selesai2, tergantung cmtu sbb gangguan kpd siasatan. Luar negara pn kna siasat. Terlalu bnyk mende x btl ni. Masa tun dulu, kalau benar pn segala dakwaan anda... xde kesan kpd negara. Tun pn dihormati di luar negara. Now sebhg masalah penurunan matawang disbbkn pelabur x confident kes 1MDB. Najib pn dh dipandang lain mcm kt luar negara. Udah2 le nk tegakkn pisang yg dh lembik.

bukan utk sesiapa cuma demi agama bangsa dan negara said...

1. kalau pun nak tegur n berbalah berbalahlah kat belakang senyap2 dahulukan kesatuan UMNO dan Rakyat... ini sampai jadi anjing pegi join bersih dan pembangkang dan undang campur tangan asing ke Malaysia... kemaruk apa beruk tua ni...
2. Kejatuhan matawang bukan sebab 1MDB... seluruh dunia matawang jatuh bukan malaysia sahaja... bodoh mana tetiba ada PhD ekonomi ni... matawang jatuh sbb faktor minyak, USD dan kemuncupan ekonomi dunia...
3. 1MDB dah jelaskan sejelasnya semua isu yang di momokkan kepada rakyat yg kononnya duit hilang... tetiba tak hilang.... da macamm2 lah semuanya pembohongan bersama bukti yang direka... itulah percaya sgt pembangkang sampai otak diliwat pun xsedar...
4. betul apa dulu dia tanam dalam otak kita benci barat dan kata semua maklumat barat tak betul... alih2 dia diperkuda pembangkang dan proksi barat untuk hancurkan negara... dah tua mana nak ingat... DAH LUPA... tambah meroyan nak kuasa...
5. kes muflis khairudin tu sebelum dia buat report lagi lah... org bodoh tak tahu cerita suka kait-kait semua benda... muflis kena rampas harta sebab salah dia sendiri... pastu nak survived merelakan diri jadi kuda... muflis tapi berjalan keliling dunia... buat report sana-sini... burukkan malaysia... dah tak muflis sbb ada org settlekan dan sponsor.... buat cerita konon dia di aniaya... klu betul aniaya.. tertiarap dah khairudin tu...
6. Mahathir diperangkap, diperdaya dan diperguna... cek siapa mattias chang... dia yang convince mahathir percaya bukti yg dipalsu pasal 1MDB... zaman dia marah klu org tegur terbuka siap kena sack lagi klu buat gitu... sekarang dia yang buat... apa dia dewa atau maksum ka... korang nk percaya memBABI buta...
7. Mahathir manusia ego dan sombong... kenapa? DS Najib sudah lebih 5 kali mohon berjumpa dari masa mula mahathir bercerita pasal 1MDB nak perjelas... tp mahathir tolak tak mahu jumpa dan putuskan sokongan... kalau benar nk tahu dan syg negara kenapa tak jumpa dan masa jumpa tanya abis dan berbalah... ni jumpa pun tak mahu... stateman mende... perangai estate men adalah...

KEMUNCAK PERJUANGAN MANUSIA MUNAFIK ANWAR IBRAHIM

KEMUNCAK PERJUANGAN MANUSIA MUNAFIK ANWAR IBRAHIM

PENAFIAN

Laman ini tidak bertanggungjawab atas hasil penulisan yang dipetik dari sumber lain serta manipulasi pihak lain yang menggunakan bahan yang disiarkan disini. Laman bertujuan mengumpul maklumat sebagai saluran informasi dan media alternatif mencurahkan idea demi negara.