Monday, September 28, 2015

SAIFUL NANG DEDAH KE RUMAH PELACUR NAIK TEKSI BADWI DI MEKAHPengikut dan pemuja Saiful Nang baru sedar diperbodohkan manusia yang konon perasan hebat dan egoistik padahal memiliki otak terencat akibat diliwat fahaman syiah dan geng sosialis, pluralisme dan liberal ANUwar BERAHIm. Teruskan lah memuja hingga sesat biar hati gelap gelita... lepastu mungkin boleh berjumpa rumah pelacuran tersebut berpandukan "naluri hati" dan "khasyaf" khalifah assesat Saiful Nang...

http://lh3.googleusercontent.com/-6uUrid_m3e0/VgiPtBm6LyI/AAAAAAAAQHM/ACZWrNs7q8o/s640/FB_IMG_1443385183912.jpg"Tahan pemandu teksi badwi tanyakan sahaja tempat pelacuran disekitar perkampungan (saya tidak tulis nama kampung) dan sebuah lagi kampung jika nak ke arafah akan melaluinya. Saya pernah dengar perkara itu dan saya tanyakan orang biasa disana dan ramai mereka juga yang tahu"

Jika kita diteliti tulisan beliau seakan-akan beliau pernah pergi sendiri dan melihat, walhal beliau hanya tanya orang biasa disana (mekah) dan minta saya tanya pemandu teksi badwi. Ini jelas menunjukkan beliau tidak pernah pergi dan nampak sendiri, atau jika pernah pergi sekalipun atas tujuan apa? dan bagaimana tergamak boleh sampai ke sana dan ambil tahu keburukan-keburan tanah haram? Sepanjang saya bermuamalat dengan jemaah umrah dan haji tiada yang ringan mulut mereka mahu bercerita perkara-perkara buruk apatah lagi mahu mencari-cari keburukan dan menceritakan bila sampai ke tanah air. Na'uzubillah.

عن حفص بن عاصم رضي الله عنه قال : قال رسول الله صلى الله عليه وسلم: " كفى بالمرء كذبا أن يحدّث بكل ما سـمع
Daripada Hafs bin 'Asim radiallahu 'anhu, berkata Rasulullah saw: "Cukuplah seseorang itu dianggap seorang penipu jika dia menceritkan apa sahaja yang dia dengar. (HR Muslim)

Jika ia benar sekalipun, ia tidak wajar disebarkan kerana akan menimbulkan fitnah yang besar dan mengelirukan perasaan orang awam tentang kebaikan tanah haram.

الفتنة نائمة لعن الله من أيقظها
"Fitnah itu sifatnya seperti sesuatu yang tidur, dan laknat Allah atas mereka yang mengejutkannya" - SUMBERCopy the BEST Traders and Make Money : http://bit.ly/fxzulu


Copy the BEST Traders and Make Money : http://bit.ly/fxzulu

SAIFUL NANG PENJILAT SYIAH

Seorang pengguna Facebook, Farizwan Desril meninggalkan komen yang menyindir dan menyifatkan Saiful termakan kata-kata orang syiah.

“Dah jumpa belum tempat pelacuran? Kau percaya cakap siapa ada tempat pelacur di tanah suci? Ada ambik gambar tak wanita berbogel disana? Buktinya dimana? Setakat kau dengar cakap syiah baik tak payah SN.

“Setakat hujah panjang lebar adik aku pun boleh buat. Negara yahudi kau puji melangit tempat suci pijak. Perangai serupa syiah la kau ni SN. Syiah suka memburukkan tanah suci.

Beberapa komen lagi turut menyifatkan Saiful seorang yang berlagak pandai tetapi sebenarnya bodoh.

“Jangan cba nak bodohkan diri…sbb akan lebih bodoh dari org yang tak pandai….bongkak !,”antara komen pengguna Facebook yang di tinggalkan di status terbaru Saiful.

MENJAGA KESUCIAN KOTA MEKKAH

Sementara itu, Dr Asyraf Wajdi Dusuki turut menasihati pengguna whatsapp supaya tidak menyebarkan dakwaan Saiful Nang tentang sisi gelap kota suci Mekah.

“Nasihat saya kepada mereka yang membaca status FB seorang photographer dan blogger yang mendakwa banyak rumah-rumah pelacuran di sekitar Makkah, usah share di FB masing-masing.

Jangan cemari wall FB kalian dengan status yang kotor. Status yang boleh merendah-rendahkan Tanah Haram pada mata orang Islam sendiri.

Kalau pun benar di Makkah ada aktiviti pelacuran, orang Mukmin tidak akan rela menyebar, menyiar dan membuka keaiban saudara seIslam dengan cara sebegini.

FITNAH PELACURAN AGENDA MEROSAKKAN ISLAM

Apatah lagi ia adalah dakwaan, fitnah dan tuduhan yang didengar entah dari siapa.

“Sesungguhnya membuka dan menyebar keaiban saudara seIslam adalah sifat munafiq. Apatah lagi keaiban yang direka cipta dengan tujuan memburuk-burukkan dan merendah-rendahkan dua tanah Haram pada mata orang Islam sendiri,” katanya.

Beliau turut memetik satu dari surah al Nur ayat 19.

إِنَّ الَّذِينَ يُحِبُّونَ أَن تَشِيعَ الْفَاحِشَةُ فِي الَّذِينَ آمَنُوا لَهُمْ عَذَابٌ أَلِيمٌ فِي الدُّنْيَا وَالْآخِرَةِ ۚ وَاللَّهُ يَعْلَمُ وَأَنتُمْ لَا تَعْلَمُونَ

Sesungguhnya orang-orang yang suka terhebah tuduhan-tuduhan buruk dalam kalangan orang-orang beriman, mereka akan beroleh azah siksa yang tidak terperi pedihnya, di dunia dan di akhirat. Dan ingatlah Allah maha mengetahui sedang kamu tidak mengetahui.

SYIAH DALANG PERMUSUHAN SESAMA ISLAM

Manakala, menerusi status yang dimuatnaik Mufti Perlis, Dr Maza juga turut menyifatkan banyak agenda syiah yang ingin memburukkan kesucian kota mekah.

“Banyak tokok tambah tentang kejadian kemalangan yang berlaku di Mina. Pihak penguasa Arab Saudi bagi saya telah cuba melakukan yang terbaik. Kelemahan mungkin ada. Ada yang kita mungkin setuju dan boleh tidak setuju dengan pendekatan yang diambil. Namun bukan senang hendak mengawal jutaan manusia di suatu tempat yang terhad dan pada waktu yang sama.

“Awasi jarum permusuhan. Syiah mempunyai agendanya yang tersendiri.

Di Malaysia awasi Syiah pengikut Hasan Saqqaf yang cuba berbaju sunni. Juga awasi jarum golongan Ahbash yang merupakan adaptasi Syiah dalam wajah seakan sunni. Kesemuanya itu peniup jarum kebencian dan permusuhan antara umat ini atas kepentingan aliran. Di samping itu, menuduh Mekah sebagai tempat pelacuran juga amat merbahaya,”akhirinya.

Terdahulu, akibat tuduhan Mekah mempunyai rumah pelacuran, jurugambar, Saiful Nang diselar majoriti penguna Facebook sekali gus menggelarkannya sebagai pelanggan pelacur.

No comments:

KEMUNCAK PERJUANGAN MANUSIA MUNAFIK ANWAR IBRAHIM

KEMUNCAK PERJUANGAN MANUSIA MUNAFIK ANWAR IBRAHIM

PENAFIAN

Laman ini tidak bertanggungjawab atas hasil penulisan yang dipetik dari sumber lain serta manipulasi pihak lain yang menggunakan bahan yang disiarkan disini. Laman bertujuan mengumpul maklumat sebagai saluran informasi dan media alternatif mencurahkan idea demi negara.