Tuesday, July 8, 2014

IDEA TENGKU ADNAN DENDA PEMBERI SEDEKAH ORANG MISKIN SUDAH JADI NAJIS DI JAJA PEMBANGKANG

Lim Guan Eng pencabar sengit kepada ANUwar BERAHIm untuk kategori ANUGERAH PELAKON PENIPU 2014... lihat di bawah babak-babak lakonan ala-ala prihatin ketua menteri Penang terhadap golongan gelandangan di Pulau Pinang... Abg NON dan tercabar ni... lakonan apa lah bakal keluar dari team ANUwar BERAHIm lepas ni... hurrmmmm....
Begitu hebat sekali lakonan opera Cina yang dimainkan oleh Ketua menteri Pulau Pinang, lim Guan Eng. Berbekalkan wartawan-wartawan yang mengikutnya melawat individu-individu gelandagan, apa yang perlu dilakukan oleh beliau hanyalah mainan air mata agar portal Oriental Daily dapat memberikan publisiti murahan. Benarkan begitu prihatin sekali Ketua Menteri Pulau Pinang ini dengan isu gelandangan? 
Berita di atas adalah lawatan Lim Guan Eng, ke sebuah penempatan 'soup kitchen' yang dikenali sebagai 'The Lighthouse' berhampiran Penang Road. Beliau beraksi menghidangkan makanan sambil menangis teresak-esak. Beliau juga mengumumkan akan menyalurkan RM20,000 duit Kerajaan Negeri Pulau Pinang kepada 'The Lighthouse', yang dijalankan oleh organisasi Christian.

Kenapakah sebelum isu Ku Nan menjadi besar, kenapakah tiada berita, gambar dan sebagainya yang menunjukkan Ketua Menteri melawat individu-individu gelandangan, pengusaha 'soup kichen' dan menangis teresak-esak ketika itu? Mengapakah sekarang baru berlumba-lumba menunjukkan prihatin setelah Ku Nan membawa isu ini. Berlumba-lumba nampaknya pemimpin DAP hendak mendapat publisiti murahan.

Disebalik lakonan ini, ramai yang sudah terlupa, tahun lepas, Kerajaan Negeri Pulau Pinang sudah mengumumkan TIADA LAGI MISKIN TEGAR DI PULAU PINANG. Sila baca Buletin Mutiara, portal rasmi Kerajaan Negeri Pulau Pinang, di sini. Gambar di atas termasuk beritanya apa pula. Wayang Cina apakah yang cuba dimainkan oleh Lim Guan Eng?


1 comment:

Anonymous said...

Sebenarnya UMNO dan BN terlalu bodoh dan lemah bermain dengan isu dan persepsi.

KEMUNCAK PERJUANGAN MANUSIA MUNAFIK ANWAR IBRAHIM

KEMUNCAK PERJUANGAN MANUSIA MUNAFIK ANWAR IBRAHIM

PENAFIAN

Laman ini tidak bertanggungjawab atas hasil penulisan yang dipetik dari sumber lain serta manipulasi pihak lain yang menggunakan bahan yang disiarkan disini. Laman bertujuan mengumpul maklumat sebagai saluran informasi dan media alternatif mencurahkan idea demi negara.