Thursday, December 13, 2012

SABOTAJ NURUL IZZAH MEMBUATKAN RAJA NONG CHIK MENITISKAN AIR MATA DEMI PENDUDUK FLAT KERINCHI

Allah SWT jelas menyatakan di dalam Al-Quran bahawa Pemimpin itu bertanggungjawab sepenuhnya kepada golongan yang di Pimpin. Pemimpin yang TULEN dan SEJATI serta berpegang kepada amanh ALLAH SWT berjuang dengan IKHLAS, PENUH KESEDARAN dan SEDAYA UPAYA membahagiakan dan MENUNAIKAN JANJI yang diamanahkan... Keringat, darah dan airmata tumpah semata-mata demi rakyat, kepada rakyat dan untuk rakyat! Inilah yang sedang Pemimpin Barisan Nasional cuba lakukan.

Apakah RAKYAT masih tidak sedar lagi... inilah perbezaan Kerajaan Barisan Nasional dan Pakatan Rakyat.

BERBEZA dengan Pemimpin (Pakatan Rakyat) yang NIAT, FOKUS dan OBJEKTIF mereka adalah semata-mata BERKUASA dan MENAKLUK serta MENUMBANGKAN kerajaan sedia ada... Pemimpin ini akan menghalalkan apa jua cara walaupun HARAM, JAHAT dan KEJI semata-mata demi meraih sokongan walaupun terpaksa MENIPU, BERBOHONG dan MENABUR FITNAH... setelah berkuasa JANJI tidak ditunai, RAKYAT DIPINGGIR dan KUASA yang diperolehi digunakan untuk MENEKAN dan MEMBULI rakyat dan pihak lain. yang untung hanya KRONI dan KELUARGA mereka yang galak mengumpul KEKAYAAN...

Penulis begitu tersentuh apabila seorang PEMIMPIN TULEN seperti Dato' Raja Nong Chik menitiskan... menitiskan air mata kerana perjuangannya semata-mata demi rakyat, kepada rakyat dan untuk rakyat hampir menjadi kenyataan.    

Dato' Raja Nong Chik tidak dapat menahan sebak melihat rumah contoh yang bakal dimiliki penduduk Flat 4 Tingkat Kerinchi. Pak Aziz @ Ahmad Rahman, Pengerusi Persatuan Penduduk Flat 4 Tingkat Kerinchi turut mengalirkan air mata gembira.  

Jarang kita dapat tengok Menteri mengalirkan air mata di depan kita. Jadi, bila aku turun ke pelancaran K-Residensi, iaitu pembangunan semula Flat 4 Tingkat Kerinchi, aku tergamam bila Dato’ Raja Nong Chik sebak dan mengalirkan air mata bila melihat rumah contoh yang bakal diterima penduduk Flat 4 Tingkat Kerinchi menggantikan flat usang tiada bilik sebelum ini.

Mengapa Dato’ Raja Nong Chik sebak hingga mengalirkan air mata?

Kerana pembangunan semula Flat 4 Tingkat Kerinchi yang telah lama diperjuangkan oleh Dato’ Raja Nong Chik, sejak dari 25 tahun dahulu, kini hampir tercapai walaupun berdepan pelbagai rintangan.
Rintangan utama yang dihadapi ialah hasutan dari Nurul Izzah. Nurul Izzah berjaya menghasut segelintir penduduk untuk menolak rancangan pembangunan ini walaupun majoriti penduduk sendiri yang mengundi melalui referendum memilih pemaju. Penggunaan referendum untuk memilih pemaju adalah julung kali diadakan di Malaysia dan membuktikan Kerajaan BN prihatin kepada kemahuan rakyat.

Wajah asal Flat 4 Tingkat Kg Kerinchi yang usang & uzur

Apartment mewah yang bakal jadi milik penduduk

Nurul Izzah menghasut segelintir penduduk untuk membuat bermacam tuntutan yang tidak masuk akal. Bayangkanlah, pemaju telah bersedia memberi apartment baru 3 bilik dengan keluasan 900 kaki persegi untuk menggantikan flat usang tiada bilik keluasan 380 kaki persegi. Anggaran harga rumah baru mereka ialah RM350,000!! Bukan murah tu!! Pemaju juga beri wang pampasan untuk perpindahan keluar dan masuk. Pemaju juga menanggung kos menyewa penduduk sepanjang projek dilaksanakan. Itu pun tak cukup lagi?

Kesian pakcik ni, kena tidur atas pangkin di luar rumah. Mana taknya, rumah takda bilik, kalau anak bini dah tidur kat dalam, mana cukup tempat tidur!

Penduduk gembira melihat suasana ruang tamu di rumah contoh. Ruang tamu je dah lebih besar dari rumah dulu!

Nurul cuba berlagak kononnya dia pejuang hak penduduk Flat 4 Tingkat Kerinchi, padahal dia baru je tunjuk muka di situ sedangkan Dato’ Raja Nong Chik telah 25 TAHUN MEMPERJUANGKAN HAK PENDUDUK FLAT 4 TINGKAT KERINCHI!

93% dari kesemua penduduk iaitu 433 dari 468 keluarga telah menyokong pembangunan semula ini tetapi hak 34 individu yang menentang dijadikan tiket oleh Nurul Izzah untuk cuba menggagalkan pembangunan semula ini.

Kawan-kawan tentu masih ingat lagi rusuhan di tapak Flat 4 Tingkat Kg Kerinchi yang didalangi Nurul Izzah. Nurul Izzah bawa masuk orang luar seperti Adam Adli, samseng tahi kucing yang sebelum ni tak pernah pun jejak kaki ke Kg Kerinchi dan juga samseng-samseng Cina dan India untuk merusuh.

Samseng India yang dibawa Nurul untuk merusuh.

Samseng Cina yang dibawa Nurul untuk merusuh.

Kawasan ini penduduknya 100% orang Melayu, tapi Nurul, mengapa kau bawa masuk samseng-samseng Cina dan India untuk buat kacau?

Alhamdulillah, penduduk telah bersatu-padu dan menghalau keluar anasir asing yang dibawa masuk oleh Nurul Izzah.

Kini sejarah telah tercipta. Pembangunan semula flat usang Kg Kerinchi telah bermula.

Tahniah kepada para penduduk yang berjaya merealisasikan impian mereka.

Untuk Nurul Izzah, aku ada soalan:

Mengapa kau dengki sangat dengan penduduk Flat 4 Tingkat Kerinchi sampai mati-matian berusaha menggagalkan impian mereka?

Kerana kau, hampir tiga tahun projek ni tergendala. Kau tahu tak ada penduduk asal yang dah meninggal dunia, kempunan menunggu rumah baru impian mereka?

Kau ni namanya je wakil rakyat, Ahli Parlimen, tapi harapan penduduk Lembah Pantai kau tolak ketepi semata-mata demi kepentingan politik sempit kau.

Pemimpin jenis apa kau ni?
 

3 comments:

Anonymous said...

Nurul izzah memang haram jadah macam bapak dia si peliwat yang sanggup menganiaya org lain hingga menderita semata-mata impian kuasa dan kepentingan diri sendiri

Anonymous said...

Good actor lah nong chik ni :)

Anonymous said...

klu dia ikhlas...siapa yang menuduh dia berlakon hukumnya apa??? kalau berlakon pun itu urusan dia dgn tuhan siapa kita nak tafsir dan hukum???

kata pejuang ISLAM... mana sikap sangka baik yg Rasulullah ajar bro? ke tabur fitnah dan buat cerita bohong Rasul PAS yg ajar?

Abis gambar2 pemimpin pembangkang tu apa? tu tuduh semua berlakon? patut ko tahu berlakon sebab pemimpin pembangkang selalu berlakon....

KEMUNCAK PERJUANGAN MANUSIA MUNAFIK ANWAR IBRAHIM

KEMUNCAK PERJUANGAN MANUSIA MUNAFIK ANWAR IBRAHIM

PENAFIAN

Laman ini tidak bertanggungjawab atas hasil penulisan yang dipetik dari sumber lain serta manipulasi pihak lain yang menggunakan bahan yang disiarkan disini. Laman bertujuan mengumpul maklumat sebagai saluran informasi dan media alternatif mencurahkan idea demi negara.