Wednesday, July 4, 2012

YB UMNO YANG BODOH LAGI LAHANAT MALAH MEMBAWA CELAKA PADA UMNO

Bagi penulis pemimpin macam ni lah yang membawa kepada kejatuhan UMNO... malah rakyat meluat benci dan menjauhkan diri dari menyokong UMNO sebab RAMAI pemimpim LANCAU macam ni mendapat tempat dan kedudukan dalam UMNO... 

Gelaran YB sepatutnya YANG BERKHIDMAT kepada rakyat kini dianggap jijik oleh kerana kewujudan BERUK-BERUK opurtunis dalam UMNO... gelaran YB kini dikata orang YANG BERDENGKUR sebab tak ambil tau masalah rakyat yang dia tau bersenang-senang dan mencari habuan projek, kekayaan dan wanita...

UMNO perlu berubah... malah kalau setakat kuat kipas tapi kerja tak jalan tidak seharusnya mendapat tempat dan kedudukan menjadi calon atau pemimpin tertinggi UMNO... DS Najib perlu peka akan perkara ini... UMNO WAJIB BERUBAH kalau mahu kekal 1000 tahun lagi!

BACA ARTIKEL BERIKUT :

Alangkah tidak berdisplinnya seorang YB UMNO yang merokok dalam kawasan "putting green" dimana rules and regulations permainan golf tidak membenarkan pemain merokok...

Kisah kali ini agak menarik! Al kisah seorang wakil rakyat yang terlalu sibuk mahu bermain golf. Hampir 5 kali seminggu kerjanya hanyalah bermain golf sahaja... Malah sampai ke negara jiran

Kalau kita lihat daripada aksi aksi beliau menjadi hamba kepada permainan golf, terbukti bukanlah sehebat mana pun...

Daripada beberapa aksi yang sempat dirakam oleh pengirim berita ini, jelas kelihatan YB UMNO ini langsung tidak mempunyai basic skill dalam permainan golf.

Perhatikan foto dibawah ini,


Cara untuk membuat "tee-off" permulaan permainan golf YB UMNO ini terserlah beliau tidak ada asas langsung...!

Lihat kemana tersasar bola golf yang dipukul oleh YB tersebut..., kalau ikut istilah permainan golf, bola tersebut dikira OB [Out of Bound].

Ini berlaku kerana cara untuk menghayun membuat pukulan "tee-off" tidak mengikut displin permainan yang ditetapkan seperti posisi siku, lengan, lengguk pinggan dan cara posisi untuk berdiri dengan betul.

Bandingkan foto dibawah ini, lihat dimana kedudukan "driver" [kayu golf] sesudah membuat "tee-off"


Demikianlah sebagai mukadimah untuk menceritakan mengenai tabiat buruk seorang wakil rakyat UMNO yang terlalu sibuk menghabiskan waktunya bermain golf.

Sekiranya beliau hebat dalam permainan ini sehingga digeruni, berjaya menjadi pemain terunggul maka tidak sia-sialah segala usahanya itu. Malang sekali, dilihat menerusi foto foto diatas, maka terbukti inilah dia bidalan melayu lama menyebut 'seperti kudung mendapat cincin'.

Tatkala YAB PM, Datuk Seri Najib sibuk kesana kemari mendekati rakyat mahu pastikan kemenangan BN diraih pada PRU ke 13, wakil rakyat UMNO ini terlalu sibuk bermain golf 5 kali seminggu..!

Timbul pula persoalan bilakah pula masa dan waktu yang ada untuk wakil rakyat UMNO ini menjalankan tugas mendekati rakyat sebagai Adun di kawasannya..?

Apakah spesis seperti ini layak untuk Najib kekalkan sebagai calon mewakili UMNO-BN..?

Anda mahu kenal siapa wakil rakyat UMNO ini...? Adun dari negeri mana...??

KLIK SINI


6 comments:

Anonymous said...

terajang ke ramai-ramai... pukimak punya manusia...

Anonymous said...

kami tahu memamg banyak YB2 UMNO yang PUKIMAK tapi apa bolih buat demi bangsa dan negara, kami terpaksalah memangkah mereka dengan harapan YB2 yang lain tidak seperti mereka dan kami menyandar harapan agar mereka dapat membantu supaya negara dan agama terus berdaulat.

Anonymous said...

yang betul2 berjuang demi agama bangsa dan negara tak dapat tempat malah golongan profesional yg nak join umno disabotaj borang dan permohonan di HILANG kan...

yang dapat tempat org2 yang hipokrit bermuka muka depan NAJIB cakap berdegar2 utk negara lah... patriotik lah... kat belakang sibuk kira duit projek... joli katak... tak hirau pun sebenar-benarnya masalah umno dan rakyat...

malas nak citer lah... kalau UMNO tumbang memang padan muka sebab yg celaka pemimpin dlm UMNo sendiri....

Sampai bila kami boleh bertahan PANGKAH UMNO demi fikir masa depan yg terbaik kalau pemimpin umno terus buat perangai CELAKA???

Anonymous said...

betoii ke..... aku npk mcm YB PKR jee....

Anonymous said...

PKR ke UMNO ni compiusla... klu PKR sapa?

Anonymous said...

ni YB kepala mangkuk hayun x sedar diri... aku kenal ni... yang lahanat sungguh susah nak jumpa... abis pilihanraya menang hilang dok ibukota...

KEMUNCAK PERJUANGAN MANUSIA MUNAFIK ANWAR IBRAHIM

KEMUNCAK PERJUANGAN MANUSIA MUNAFIK ANWAR IBRAHIM

PENAFIAN

Laman ini tidak bertanggungjawab atas hasil penulisan yang dipetik dari sumber lain serta manipulasi pihak lain yang menggunakan bahan yang disiarkan disini. Laman bertujuan mengumpul maklumat sebagai saluran informasi dan media alternatif mencurahkan idea demi negara.