Tuesday, July 31, 2012

LIM KIT SIANG DAP SI RASIS ANTI MELAYU ISLAM KENAPA BODOH NAK SOKONG JUGA PAKATAN RAKYAT YG ADA DAP???
Dibawah adalah ayat-ayat cercaan lim kit siang, ahli-ahli dap dan gerakan sewaktu berarak meraikan kemenangan mereka di kuala lumpur pada 11, 12 dan 13 mei 1969, ini bukan aku buat sendiri tapi aku ambil dari laporan mageran... 

1. Menggunakan slogan “Malai-Si” yang membawa maksud “Mati Melayu”.

2. “Apa polis boleh buat, kita Raja. Buang sama polis Melayu” – 11 Mei, Jalan Bukit Bintang.

3. “Mati Melayu, sakai pergi masuk hutan”– 11 Mei, Jalan Bukit Bintang.

4. “KL sekarang cina punya” – 11 Mei, Jalan Changkat Dollah.

5. “Melayu balik kampung, melayu sekarang tiada kuasa. Sekarang kita Cina sudah control.” – 12 Mei, Jalan Tunku Abdul Rahman.

6. “Melayu keluar…! Apa lagi duduk sini, kita hentam lu.., sekarang kita sudah ada kuasa…” – 12 Mei, Jalan Khir Kampung Baru.

7. “… semua Melayu kasi habis, kasi halau semua polis.” – 12 Mei, depan Balai Polis Jalan Pudu.

8. “Apa ini Melayu, kita sudah perintah dia negeri, ini negeri bukan melayu punya, mata-mata lancau….!” – 12 Mei.

9. “Butuh Melayu, Malai si, pergi mati Melayu…” – 12 Mei, Jalan Canvel.

10. “Ini negeri bukan Melayu punya, kita mahu kasi halau semua Melayu.” – 12 Mei Jalan Bukit Bintang.

Kerana provokasi-provokasi yang didalangi oleh Lim Kit Siang inilah dikatakan telah menyebabkan peristiwa hitam 13 Mei 1969 dahulu. Jika dilihat pada kenyataan-kenyataan itu, padanlah ramai pemimpin-pemimpin DAP yang sensitif dan mahu menutup sejarah ini serapat-rapatnya.

1 comment:

Anonymous said...

PAS dan PKR pun tahu akan hakikat ini,namum disebabkan nak ke Putrajaya mereka semua memejamkan mata dengan alasan biar dulu kita gunakan DAP untuk ke Putrajaya. Bila dapat Putrajaya baru boleh fikirkan semula perkara ini, tapi mereka tak tau yang DAP juga mempunyai strategi yang sama juga, tapi sebagai pemain belakang tabir yang mengawal pentas. Jadi samalah dengan ungkapan P Ramlee dalam filem 3 Abdul " Perompak tipu Penyangak" haa baru padan muka...

KEMUNCAK PERJUANGAN MANUSIA MUNAFIK ANWAR IBRAHIM

KEMUNCAK PERJUANGAN MANUSIA MUNAFIK ANWAR IBRAHIM

PENAFIAN

Laman ini tidak bertanggungjawab atas hasil penulisan yang dipetik dari sumber lain serta manipulasi pihak lain yang menggunakan bahan yang disiarkan disini. Laman bertujuan mengumpul maklumat sebagai saluran informasi dan media alternatif mencurahkan idea demi negara.