Thursday, May 11, 2017

PEMIMPIN PEMBANGKANG SERLAHKAN KEBODOHAN DAN CUBAAN DAPiggy MEMPERBODOH UMAT ISLAM

Makin terasa dekat bahang PRU makin terserlah kebodohan pemimpin pembangkang dan usaha spin fakta yang akhirnya menampakkan kebodohan pakatan haprak pembangkang. Kes mengipas, menjilat pungkok dan memakan dedak berleluasa bagi mengampu pimpinan atasan parti pembangkang!!! cuba lihat kisah benar berikut ya hahahaha....
Kalau sekali lalu tentu tertanya-tanya SIAPALAH PAKCIK BODOH NI!!! Rupanya dia Ahli Parlimen Lumut. Namanya Haji Mohamad Imran Abd Hamid. Faham lah kini rupanya ini kes nak TUNJUK HERO dan SETIA demi dikekalkan supaya jadi calon pilihanraya hahahaha... Sedarlah bahawa inilah sahaja TAHAP mental ahli parlimen pembangkang yang setaraf dengan longkang divider jalan... buat kerja bodoh itu biasa... mereka bukan berkhidmat untuk rakyat tapi berkhidmat untuk peliwat dan tembolok sendiri...
Hebat pak cik berkopiah ni... sanggup jadi pengkhianat, penjilat pungkok peliwat dan bersekongkol dengan kafir harbi laknatullah rasis chauvanis DAPiggy yang jelas mahu menjahanamkan melayu dan Islam!!!


Beberapa hari lepas Ketua Pegawai Eksekutif (CEO) Pusat Urus Zakat (PUZ) Pulau Pinang ditahan SPRM untuk membantu siasatan penyelewengan dana zakat sejak 3 tahun lalu. Turut ditahan adalah beberapa orang pegawai PUZ dan kontraktor.
Sebagai maklumat PUZ adalah di bawah pengawasan Majlis Agama Islam Pulau Pinang yang mana Salleh Man (Adun PAS / PAN Permatang Pasir) yang merupakan YDP MAIPP adalah juga Pengerusi Lembaga Pengarah Zakat Pulau Pinang. Sebagai Pengerusi Zakat Pulau Pinang beliau seharusnya bertanggungjawab terhadap penyelewengan yang berlaku semasa Zakat Pulau Pinang berada di bawah seliaan beliau.

Begitu juga Malek Kasim (PKR Batu Maung), Exco Hal Ehwal Agama Islam perlu bertanggungjawab terhadap apa yang berlaku dalam Zakat Pulau Pinang. Mereka adalah sebahagian daripada Kerajaan CAT DAP Pulau Pinang. 
TIBA-TIBA mangkuk hayun bodoh dari PKR bernama Fahmi Zainol "try cover line" dengan keluar statement SPIN menuduh CEO PUZ Penang orang UMNO.... hahahaha... kau rasalah setelah 9 tahun Pakatan Haprak perintah Pulau Pinang, adakah mungkin seorang ahli UMNO dibenarkan memegang jawatan utama sebuah agensi kerajaan negeri Pulau Pinang? 
Kalau dah pemimpin mee segera tu akan kekal bodoh dan bangang walau betapa hebat dia ikut menyondol pungkok peliwat dan vavi DAPiggy hahahaha!!! ni kes mintak kekal jadi calon juga lah ni hahahaha penjilat pungkok peliwat dan pemakan dedak vavi DAPiggy ni!!!


Kerajaan KAPIAK DAP pula nak cover keluarkan kenyataan konon peruntukan untuk hal ehwal Islam naik 100% hahahaha... waaahhhhh!!! nampak macam best diperintah khalifah lim guan eng lah katakan... khaakk thuuiihhh!!!! Anda percaya? Terperdaya? Rasa best? hahahaha... baca penjelasan kenapa kata anda khususnya rakyat melayu islam penang diperbodohkan

Hakikatnya, walaupun peruntukan dilihat meningkat setiap tahun, tetapi jika dibandingkan dengan Bajet tahunan kerajaan penang ianya menurun sebanyak 60% dari tahun 2008. Ini bermakna Bajet tahunan terhadap perkara lain meningkat secara besar besaran, tetapi untuk hal ehwal Islam sebenarnya tidak menerima peningkatan cukup besar dan sewajarnya.

Sebagai contoh (perbelanjaan mengurus):

Bajet 2008 = RM283.15 juta, hanya 9% sahaja untuk Agama Islam atau RM25.49juta
Bajet 2013 = RM832.42juta, hanya 6.6% sahaja untuk agama Islam atau RM55.13juta
Bajet 2017 = RM1.35bilion, hanya 3.36% sahaja untuk agama Islam atau RM49.37juta.

Fakta nyata Kerajaan Persekutuan (BN) sebenarnya yang lebih memainkan peranan dan menyumbang dalam pembangunan Syiar Islam Pulau Pinang. Buktinya kerajaan persekutuan membelanjakan sebanyak RM462.1juta dari tahun 2008 hingga 2016, ataupun secara puratanya RM57.7juta setahun. Jumlah tersebut melebihi dari peruntukan Rejim DAP Pulau Pinang sendiri, yang sepatutnya menjadi tanggungjawab mereka.

Pecahan peruntukan oleh kerajaan BN Persekutuan:

RM85.6juta = membina 19 buah masjid
RM 207juta = projek & program Syiar Islam.
RM169.5juta = pembayaran elaun guru Kafa, Imam & Guru Takmir. (Imam = RM850/bulan, Guru Kafa = RM900/bulan)

Sedarlah DAPiggy pimpinan Khalifah Joseph Lim Guan Eng OKT RASUAH BANGLOW hanya bermain wayang dengan spin, manipulasi fakta, berbohong menipu dan sebagainya kunun ambil berat peka dan menjaga Islam... hakikatnya DAP menerusi tindak tanduk mereka jelas chauvanis Rasis kafir harbi anti melayu Islam yang sanggup melakukan apa saja semata-mata demi meraih sokongan melayu Islam... 
Sejarah mengajar kita!!! jangan sampai terperdaya seperti melayu singapura... hancur musnah nasib anak cucu dan generasi mendatang apabila kita silap membuat pilihan...

1 comment:

Anonymous said...

Kenyataan kat facebook tu pon terbalik.. cuba baca betul2 karangannya..
Apara cina DAP yg dr dulu hingga kini tak reti ckp melayu..
Cina malaysia memalukan dan sgt tk hormat bahasa kebangsaaan..

KEMUNCAK PERJUANGAN MANUSIA MUNAFIK ANWAR IBRAHIM

KEMUNCAK PERJUANGAN MANUSIA MUNAFIK ANWAR IBRAHIM

PENAFIAN

Laman ini tidak bertanggungjawab atas hasil penulisan yang dipetik dari sumber lain serta manipulasi pihak lain yang menggunakan bahan yang disiarkan disini. Laman bertujuan mengumpul maklumat sebagai saluran informasi dan media alternatif mencurahkan idea demi negara.