Friday, May 12, 2017

ISLAM SEPARUH SUKU PAS SELANGOR MASIH KEKAL JAWATAN BERGAJI WALAU PUTUS KERJASAMA ATAS PERLANGGARAN SYARAK

Inilah wajah munafik PAS yang jelas mengamalkan ISLAM SEPARUH SUKU yakni sesuatu hukum atau prinsip ISLAM itu boleh diikuti atau dipatuhi sebahagian sahaja tanpa rasa berdosa atau bersalah demi kepentingan dan tujuan tertentu. sudah pastinya PAS jelas bukan ISLAM... PAS adalah parti politik totok yang mempergunakan imej ISLAM sebagai "branding" demi menarik sokongan. 

Kelakar dan melucukan apabila keputusan Majlis Syura PAS memutuskan tahaluf siyasi dengan PKR namun pemimpin PAS dan konco mereka di selangor mengeluarkan fatwa lain apabila mahu terus kekal duduk selesa berjawatan dan bergaji dalam kerajaan Pakatan Harapan Selangor. 

Sedar atau tidak PAS masih bersekongkol dengan PKR aka parti liberal plural sosial LGBT, PAN munafikun si pengkhianat dan DAPiggy kafir harbi laknatullah rasis chauvanis anti Islam dan melayu.

Di mana maruah harga diri dan keluhuran integriti PAS apabila sanggup korbankan prinsip perjuangan dan ISLAM.... tahulah selain 3 Exco berjawatan serta dianggarkan kira-kira 5,000 ahli Pas yang turut menerima pelbagai jawatan dan gaji dalam kerajaan Selangor tu yang sayang nak dilepaskan... akhirnya tetap DUNIA DIUTAMAKAN berbanding REDHA ALLAH dan PRINSIP PERJUNGAN ISLAM!!!!

Bila lah PAS nak benar-benar sedar dan berjuang atas prinsip ISLAM sebenar seperti zaman Allahyarham Tuan Guru Fadzil Noor... Fikir dan Renungkan


KEPUTUSAN MAJLIS SYURA ULAMAK PAS

Majlis Syura Ulamak yang bersidang pada hari ini, 14 Sya’ban 1438 bersamaan 11 Mei 2017 memutuskan bahawa:

1. Dengan merujuk kepada begitu banyak pelanggaran terhadap syarat-syarat Tahaluf Siyaasi menurut pertimbangan hukum Syarak dan Akhlak Islam, maka hubungan politik Tahaaluf Siyaasi antara PAS dan PKR telah terbatal.

Antara perlanggaran tersebut ialah;

a. Tidak menyokong malah menentang sebahagian agenda Islam yang dibawa oleh PAS seperti RUU 355.

b. Melanggar adab-adab berkerjasama dalam politik seperti menyerang pimpinan PAS dan membuat tuduhan-tuduhan palsu yang merosakkan imej PAS.

c. Khianat dalam hubungan politik dengan PAS antaranya dengan bekerjasama dengan pihak-pihak yang mahu menjatuhkan Kerajaan Negeri Kelantan dan menentang PAS dalam Pilihanraya Kecil Sungai Besar dan Kuala Kangsar.

2. Sebarang tindakan politik termasuk urusan pentadbiran Negeri Selangor diserahkan kepada Jawatankuasa Kerja PAS Pusat dengan merujuk kepada maslahah dan kepentingan Islam dan rakyat.

‘SEJAHTERA BERSAMA ISLAM’

Dato Ustaz Dr Nik Muhammad Zawawi Salleh
Setiusaha,
Majlis Syura Ulamak Pas

No comments:

KEMUNCAK PERJUANGAN MANUSIA MUNAFIK ANWAR IBRAHIM

KEMUNCAK PERJUANGAN MANUSIA MUNAFIK ANWAR IBRAHIM

PENAFIAN

Laman ini tidak bertanggungjawab atas hasil penulisan yang dipetik dari sumber lain serta manipulasi pihak lain yang menggunakan bahan yang disiarkan disini. Laman bertujuan mengumpul maklumat sebagai saluran informasi dan media alternatif mencurahkan idea demi negara.