Tuesday, April 12, 2016

SPRM SUDAH JADI CACING PENGECUT KENA SUMPAH HANTU RUMAH BANGLO LIM GUAN ENG“Demi Allah, saya akan cari dalang ke lubang cacing”, itu lah semangat yang dipamerkan oleh anggota SPRM suatu ketika dahulu, apabila mereka disiasat oleh PDRM atas kebocoran maklumat yang berlaku dalam kes 1MDB. Mungkin SPRM kena sumpah jadi CACING sebab suma main-main sumpah.... sebab tu kes Lim Guan Eng... lembab mengalahkan SIPUT BABI!

Di mana semangat itu pada waktu-waktu diperlukan seperti skandal banglo milik SPRM? Persis lagu XPDC, semangat tersebut seolah-olah sirna, ibarat “Semangat Yang Hilang”.

Suratan atau kebetulan, tatkala pada detik skandal banglo LGE menjadi topik panas dan memerlukan tindakan segera, tiba-tiba rakyat dihidangkan dengan kes kehilangan ratusan juta peruntukan di dalam Kementerian Belia dan Sukan oleh SPRM. Ya, memang tidak salah apa yang sedang diusahakan oleh SPRM ke atas KBS, kerana itu amanah yang mereka pikul.


Tetapi, “timing” isu berkenaan dibawa ke pengetahuan umum, memberi gambaran satu lagi; iaitu cubaan untuk mengalihkan skandal banglo LGE. Suratan atau kebetulan?
  
Sehingga artikel ini ditulis, penulis masih belum mendapat khabar berita samada Lim Guan Eng sudah dipanggil untuk memberi kenyataan atau belum. Yang pasti, saksi-saksi sudah dipanggil untuk memberi keterangan, bersama dengan bukti-bukti yang telah diterima.

Rakyat semakin muak, apabila Lim Guan Eng masih terus dibiarkan bermain “wayang”.

Berbicara soal saksi-saksi, ingin juga penulis mengingatkan SPRM agar segera memastikan kawasan dan bangunan pejabat mereka bebas dari kemungkinan-kemungkinan yang boleh menyebabkan SPRM dituduh sebagai pembunuh.

Jangan lupa siasat kes banglo LGE sampai ke lubang cacing. Setakat ini, diperhalusi bukti-bukti yang berlegar di media sosial, umpama sudah terang lagi bersuluh.

1 comment:

Anonymous said...

NOTA PENTING: MENGENALI BLOG POLITIKPUTRAMERDEKA.BLOGSPOT.COM

UNTUK MENGENALI SESUATU BLOGGER RED BEAN ARMY ADALAH TENTERA UPAHAN RED BEAN ARMY YANG DIDALANGI DAPigs RASIS LIM GUANG ENG.

CIRI-CIRI RED BEAN ARMY
1. BUAT CERITA FITNAH DENGAN FAKTA DIPUTAR BELIT
2. TERTUMPU PADA SATU ISU SAJA 1MDB DAN KEMPEN FITNAH DAN BURUKKAN NAJIB
3. SUMBER BERITA MESTI DIPETIK DARI LUAR NEGARA SPT WSJ.. SWISS BANK.. SINGAPORE BANK.. DAN PANAMA NEWS( TERBUKTI NAMA ANAK MAHATHIR NO 1 DALAM LIST PANAMA...SEBAB ITU TIBA-TIBA SENYAP )
4. ISU ISU BERAT SEPERTI BANGLO TERLAJAK LARIS DAN PENIPUAN KERAJAAN SELANGOR SKANDAL DIEG RM40 BILLION DAN ERLALU BANYAK ISU DI SELANGOR TIDAK DAPAT TEMPAT DALAM SEMUA BLOG RED BEAN ARMY)
5. MENGENAI HANSARD DALAM PAC DLM IMDB YANG DIKELUARKAN SUDAH DIJAWAB OLEH AHLI MESYUARAT PAC SPT TAN SENG GIAW MENGESAHKAN NAJIB TIDAK TERLIBAT..TETAPI RED BEAN ARMY MASIH MENGUNAKAN HUJAH HANSARD DALAM LAPURAN PAC UNTUK LANJUTKAN PUTAR BELIT FAKTA HANSARD ITU SENDIRI

6. TENTERA RED BEAN ARMY MEMAUTKAN LINK BLOG KE LINK PENYOKONG BLOGGER KERAJAAN SUPAYA DAPAT HITS DAN RATING YANG TINGGI..KAJIAN YG DIJALANKAN BLOGGER RED BEAN ARMY SUKAR DAPAT RATING YANG TINGGI DIKALANGAN ORANG MELAYU DAN BUMIPUTRA SABAH DAN SARAWAK.

BOLGER BARUA BERTINDAK MENGGUNAKAN NAMA DOMAIN YANG DISUKAI RAMAI SEPERTI BLOG INI PUTRA MERDEKA UNTUK MENBELABUI MATA PEMBACA.

SIASATAN YANG DIJALANKAN KESEMUA MODUS OPERANDI TENTERA RED BEAN ARMY MESTI MEMPUNYI CIRI CIRI SEPERTI DIATAS

TERAKHIR PERLU KAH KITA MENGUNJUNGI BLOG RED BEAN ARMY INI...
JAWAPAN NYA : PERLU SEBAB SEPERTI KITA DALAM RUMAH, PEJABAT ATAU RESTORAN ANGGAP SAJA BLOGGER RED BEAN ARMY INI SEBAGAI TANDAS DI RUMAH , RESTORAN ATAU PEJABAT SINGGAH UNTUK KOMEN DAN'BUANG HAJAT DAN SEGALA ISI PERUT' DALAM BLOGGER RED BEAN ARMY HAPRAK INI.

KEMUNCAK PERJUANGAN MANUSIA MUNAFIK ANWAR IBRAHIM

KEMUNCAK PERJUANGAN MANUSIA MUNAFIK ANWAR IBRAHIM

PENAFIAN

Laman ini tidak bertanggungjawab atas hasil penulisan yang dipetik dari sumber lain serta manipulasi pihak lain yang menggunakan bahan yang disiarkan disini. Laman bertujuan mengumpul maklumat sebagai saluran informasi dan media alternatif mencurahkan idea demi negara.