Friday, June 19, 2015

JABATAN PENJARA BAGI LAYANAN VVIP-ISTIMEWA PADA ANWAR IBRAHIM BOLEH SUKA-SUKA KELUAR

Beberapa persoalan sebelum ini telah dibangkitkan berhubung layanan istimewa yang diberikan kepada Anwar Ibrahim dan mengapa Anwar Ibrahim begitu bersungguh-sungguh mahukan Penjara Sungai Buloh sebagai 'kediamannya'.

The Unspinners telah mendedahkan bagaimana KEISTIMEWAAN diberikan kepada Anwar Ibrahim oleh Penjara Sungai Buloh dan bagaimana pegawai penjara mengeluarkan arahan kepada anggota-anggota polis yang mengiring agar tidak meneruskan iringan ke atas Anwar Ibrahim.

Beberapa persoalan kini muncul:

Apa istimewanya Anwar Ibrahim sehingga dia dibenarkan keluar dari Penjara Sungai Buloh untuk bermesyuarat atau bertemu peguam atau bersama-sama ahli keluarganya di luar lingkungan tembok Penjara Sungai Buloh?


Adakah banduan-banduan jenayah lain turut menerima layanan istimewa ini selain dari ke hospital dari Penjara Sungai Buloh atau penjara-penjara lain di seluruh Malaysia?

Arahan siapakah yang membolehkan Anwar Ibrahim menerima layanan seistimewa itu?

Atas peruntukan undang-undang yang mana, yang membolehkan Anwar Ibrahim menikmati sebegitu hebat layanan walaupun dia sebenarnya adalah BANDUAN JENAYAH LIWAT?

Dua puluh minit kemudian, anak Anwar dan AP Lembah Pantai, Nurul Izzah tiba ke Wisma Maran bersama ibunya, AP Permatang Pauh dan ADUN Kajang serta Presiden PKR, Datin Seri Dr Wan Azizah

Saksi memberitahu dia difahamkan satu perbincangan dipercayai diadakan di Tingkat 8 dan perbincangan kes Anwar selesai pada pukul 10.55.

Kemudian dalam pukil 11 pagi, Anwar bertemu ahli keluarga di tempat perbincangan Tingkat 8 Wisma Maran hingga dia pulang ke penjara Sungsi Buloh pada pukul 12.15.

Suatu perkara yang pelik untuk Anwar keluar dari penjara Sg Buloh untuk hadiri perbincangan. (sumber)

No comments:

KEMUNCAK PERJUANGAN MANUSIA MUNAFIK ANWAR IBRAHIM

KEMUNCAK PERJUANGAN MANUSIA MUNAFIK ANWAR IBRAHIM

PENAFIAN

Laman ini tidak bertanggungjawab atas hasil penulisan yang dipetik dari sumber lain serta manipulasi pihak lain yang menggunakan bahan yang disiarkan disini. Laman bertujuan mengumpul maklumat sebagai saluran informasi dan media alternatif mencurahkan idea demi negara.