Friday, August 23, 2013

KALIMAH ALLAH BELUM SELAMAT LAGI UMAT ISLAM SEBELUM TERLEWAT GERAKAN KAFIR HARBI WAJAR DI HAPUSKAN
Kejadian ini sewajarnya dijadikan INGATAN YANG TERPAHAT terus di minda kita bahawa MUSUH ALLAH yang sebenar sememangnya tidak akan henti-henti terus menerus mencabar, merosak dan mencemar kesucian ISLAM. Kalimah ALLAH isu yang cukup sensitif dan dengan KEBERANIAN KAFIR HARBI LAKNATULLAH menuntut penggunaan kalimah ini WAJIB KITA BERTINDAK BALAS!!!

TINDAKAN PERLU PANTAS CERGAS DAN FOKUS... 

1. Menggunakan segala sumber yang ada dan jika perlu merangkaundang-undang bagi menghapuskan GERAKAN KRISTIANISASI dan usaha memurtadkan UMAT ISLAM....

2 Mewujudkan undang-undang ketat pembinaan rumah IBADAH AGAMA LAIN terutama gereja yang mula bersepah dan dijadikan vehicle memurtadkan umat ISLAM.

3. MEWUJUDKAN UNDANG-UNDANG sivil dan syarie berfokuskan memelihara ISLAM ekslusif bersandarkan perlembagaan berserta hukuman KERAS kepada yang melanggarnya - contoh undang-undang memelihara keluarga diraja di Thai.

4. Hanya HAKIM ISLAM sahaja layak mengadili KES SIVIL melibatkan ISLAM dan MELAYU kerana KEBODOHAN mahkamah membenarkan KAPIAK LAHANAT Datuk Lau Bee Lan CAUUU menjadi hakim dalam kes ini pada awalnya menyebabkan BANGSAT CINA KAPIAK ini mengambil kesempatan membenarkan rayuan penggunaan kalimah Allah dengan bukan ISLAM.

5. NGO ISLAM dan MELAYU perlu sentiasa alerts jika ada sahaja cubaan mencabar ISLAM dan MELAYU segera bantah dan keluar kenyataan BALAS mengutuk mereka ingatkan mereka PADAH MENANTI jika terus menerus mencabar ISLAM dan MELAYU... LAMA dah KAMI Sabar... JIKA PERLU buat demonstrasi besar besaran... selama ni bab POLITIK sanggup semua... takkan bab ISLAM dan demi ALLAH x sanggup???

KALIMAH ALLAH BELUM SELAMAT LAGI - KRISTIAN TERUSKAN PROSES MAHKAMAH

Jangan meraikan dahulu keputusan Mahkamah Rayuan berkaitan isu kalimah Allah tadi. Ini kerana mahkamah belum membuat keputusan sebenar.

Keputusan semalam hanya keputusan Mahkamah Rayuan menolak permohonan gereja untuk membatalkan rayuan oleh KDN, beberapa Majlis Agama Islam dan NGO ISlam. Kes rayuan akan di dengar pada 10 September nanti.

Hanya selepas itu baru mahkamah Rayuan akan buat keputusan sebenar samada gereja dibenarkan atau tidak untuk menggunakan kalimah Allah. Setakat hari ini keputusan Mahkamah Tinggi yang membenarkan gereja menggunakan kalimah Allah masih kekal sehingga di putuskan sebaliknya oleh Mahkamah Rayuan nanti, bukan keputusan yg di buat hari ini.

Dari segi prosedur, memang apabila satu pihak merayu, pihak yg satu lagi boleh memohon untuk mahkamah membatalkan permohonan rayuan tersebut. Ini yang berlaku di Mahkamah Rayuan hari ini dan Mahkamah telah menolak permohonan gereja serta membenarkan rayuan di teruskan untuk perbicaraan.

Dengan keputusan itu bermakna prosiding rayuan penuh dijangka akan diadakan pada 10 September 2013 tidak akan dijalankan.

  
Gereja Katolik hari ini gagal dalam permohonan mengetepikan rayuan Putrajaya untuk mengubah keputusan Mahkamah Tinggi yang membenarkan akhbar mingguan Herald menggunakan perkataan Arab “Allah” sebagai terjemahan bahasa Melayu kepada “God”.


Keputusan ini bermakna Mahkamah Rayuan perlu mendengar rayuan kerajaan untuk mengubah keputusan Mahkamah Tinggi pada Disember 2009 itu.

Rayuan itu dijadualkan akan didengar pada 10 September akan datang...

Mahkamah Rayuan hari ini membuat keputusan menolak permohonan Gereja Roman Katolik untuk membatalkan rayuan kerajaan dan majlis agama Islam berhubung kebenaran menggunakan kalimah Allah dalam majalah mingguan Herald.

Keputusan itu dibuat oleh panel tiga hakim diketuai Datuk Seri Abu Samah Nordin yang bersidang bersama Hakim Datuk Abdul Aziz Abdul Rahim dan Hakim Datuk Rohana Yusuf.

Dengan keputusan itu bermakna prosiding rayuan penuh dijangka akan diadakan pada 10 September 2013 tidak akan dijalankan. 

Kronologi pertikaian penggunaan kalimah Allah bermula pada pada 16 Februari 2009 apabila Ketua Paderi Roman Katolik Kuala Lumpur, Tan Sri Murphy Pakiam memfailkan semakan kehakiman berhubung penggunaan kalimah Allah dalam penerbitan gereja iaitu The Herald serta menamakan Kementerian Dalam Negeri dan kerajaan sebagai responden.
 
WANTED JUMPA LUDAH - INDIVIDU KAFIR HARBI LAKNATULLAH YANG MEMFAILKAN KEBENARAN KALIMAH ALLAH DIGUNAKAN AGAMA LAIN : Ketua Paderi Roman Katolik Kuala Lumpur, Tan Sri Murphy Pakiam - PUKI AYAM

Gereja itu menuntut, antara lain, satu deklarasi bahawa keputusan Menteri Dalam Negeri pada 7 Januari 2009 berhubung larangan penggunaan kalimah Allah dalam The Herald adalah tidak sah, dan kalimah Allah bukanlah eksklusif kepada agama Islam.

Majalah mingguan Katolik yang dicetak dalam empat bahasa, menggunakan kalimah Allah sebagai terjemahan untuk God bagi seksyen bahasa Malaysia namun kerajaan berhujah bahawa kalimah Allah hanya boleh digunakan secara eksklusif oleh orang Islam sahaja. 

Pada 31 Disember 2009, Hakim Mahkamah Tinggi, Datuk Lau Bee Lan memerintahkan bahawa keputusan Menteri Dalam Negeri melarang penerbitan akhbar mingguan The Herald itu daripada menggunakan kalimah Allah dalam majalah edisi bahasa Malaysia, adalah menyalahi undang-undang, batal dan tidak sah.

 WANTED JUMPA LUDAH - HAKIM KAFIR HARBI LAKNATULLAH YANG MEMBENARKAN KALIMAH ALLAH DIGUNAKAN AGAMA LAIN - Hakim Mahkamah Tinggi, Datuk Lau Bee LanCAUUU
Kronologi pertikaian penggunaan kalimah Allah.
Pada 5 Januari 2010, Kementerian Dalam Negeri (KDN) memfailkan rayuan terhadap keputusan Mahkamah Tinggi yang membenarkan Gereja Katolik menggunakan kalimah 'Allah' dalam penerbitan Herald - The Catholic Weekly. 

Pada Julai 2013 Titular Roman Catholic Archbishop of Kuala Lumpur memfailkan permohonan bagi membatalkan permohonan rayuan kerajaan terhadap keputusan Mahkamah Tinggi yang membenarkan penggunaan kalimah Allah oleh majalah mingguan Katolik The Herald.-UTUSAN ONLINE

No comments:

KEMUNCAK PERJUANGAN MANUSIA MUNAFIK ANWAR IBRAHIM

KEMUNCAK PERJUANGAN MANUSIA MUNAFIK ANWAR IBRAHIM

PENAFIAN

Laman ini tidak bertanggungjawab atas hasil penulisan yang dipetik dari sumber lain serta manipulasi pihak lain yang menggunakan bahan yang disiarkan disini. Laman bertujuan mengumpul maklumat sebagai saluran informasi dan media alternatif mencurahkan idea demi negara.