Thursday, July 28, 2011

GEMPAR! PERDANA MENTERI DATO' SERI NAJIB DISERANG TERORIS PAKATAN RAKYAT

Rombongan Dato' Seri Najib diserang sekumpulan militan "kuning" sewaktu majlis mengedarkan jalur gemilang di KL Sentral... polis telah membuat tangkapan... ini memang isu keselamatan... mereka sudah lebih dan layak dicop sebagai TERORIS... 

Mereka sudah main kasar...  mereka perlu dikekang sebelum menjadi barah... kepada polis TANGKAP ketua dan pemimpin mereka segera... mereka sudah mahu jadi TERORIS! Inilah peluang untuk tangkap ANWAR, LIM KIT SIANG, KARPAL dan MAT SABU... 

Apa PDRM mahu tunggu apa-apa jadi pada pemimpin kita baru nak bertindak? dah lama dahhhhhh... depa buat jahat... nak tunggu lagi???

BACA BERITA BODOH MALAYSIA KINI

Sepuluh orang termasuk pembantu ahli parlimen Ampang dan pemimpin pemuda PKR ditangkap di KL Sentral petang ini kerana berpakaian kuning dan cuba menyerahkan memorandum tuntutan BERSIH 2.0 kepada Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak.

NONEMohd Fareez Kamal Intidzam, pembantu kepada Zuraida Kamaruddin, ditahan oleh sekumpulan anggota polis sejurus sebelum ketibaan Najib dan rombongannya.

"Ironinya, seorang daripada kami memakai jersi bolasepak pasukan Malaysia dan saya sendiri memakai warna merah 'Patriot' ketika kami ditangkap,” kata Fareez kepada Malaysiakini.

Semua mereka yang ditahan kemudiannya dibawa ke balai polis Travers.

Selain Fareez, timbalan ketua penerangan pemuda PKR Rozan Azem Mat Rasip adalah antara mereka yang ditangkap.

zaki yamani zainon arrested in kl sentral bersih memo to najib 1Najib dan beberapa anggota jemaah menteri menaiki kereta api laju Express Rail Link, dari Putrajaya menuju ke stesen KL Sentral bagi mengedarkan bendera Jalur Gemilang menjelang sambutan hari kebangsaan pada 31 Ogos ini.
Beliau dan rombongan yang sebelum itu dibawa dengan bas dari Pejabat Perdana Menteri ke Stesen Putrajaya Sentral pada 2.10 petang disambut 1,000 orang yang menunggu sejak 11 pagi.

Najib bersama Timbalan Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin, dan Menteri lain meluangkan masa beramah mesra dan bersalaman dengan orang ramai di stesen itu.
Sementara itu, dalam satu kenyataan di Facebook, Polis Kuala Lumpur, ASP Suffian Sulaiman berkata tangkapan itu dibuat ke atas sekumpulan orang awam yang memakai baju kuning dan membuat kacau.

NONE“Berhubung majlis pelancaran kibar Jalur Gemilang di KL Sentral, polis KL telah tangkap seramai sepuluh orang terdiri daripada tujuh lelaki dan tiga perempuan di KL Sentral di Kuala Lumpur.

“Semasa tangkapan suspek memakai baju kuning tanpa apa-apa perkataan dan melaungkan reformasi. Tangkapan adalah bersabit laporan polis yang dibuat oleh ketua polis daerah Brickfields tentang maklumat mengatakan ada kumpulan pemuda berpakaian kuning akan membuat kacau,” tulisnya.

Menurut Suffian semua tahanan itu kemudiannya dibebaskan selepas percakapan mereka dirakamkan polis untuk siasatan lanjut.


2 comments:

Anonymous said...

Ari ni Dato Seri akan ke negeri pembangkang diharap bodyguard beliau berwaspada dan tidak leka.

Anonymous said...

mreka kata serang najib salah kerajaan.. Dan akan ada lagi yg buat jk najib n bn trus bekuasa.. Bg aku ini ancaman serius n isu kselmatan pm n pemimpin lain.. Pdrm perlu tegas tangkp je mereka

KEMUNCAK PERJUANGAN MANUSIA MUNAFIK ANWAR IBRAHIM

KEMUNCAK PERJUANGAN MANUSIA MUNAFIK ANWAR IBRAHIM

PENAFIAN

Laman ini tidak bertanggungjawab atas hasil penulisan yang dipetik dari sumber lain serta manipulasi pihak lain yang menggunakan bahan yang disiarkan disini. Laman bertujuan mengumpul maklumat sebagai saluran informasi dan media alternatif mencurahkan idea demi negara.