Friday, September 5, 2008

PANTUN UNDUR - MUFTI PERLIS


BEGITU MENDALAM DAN BERMAKNA SEKALI PANTUN INI
DEMI BANGSA DAN AGAMA SERTA NEGARA...
ISKH... ISKH.. KALAU TAK FAHAM JUGA ERMM... SUSAH-SUSAH
KITALAH RAKYAT YANG SUSAH... SAPA LAGI !!!


SIAPA YA... KAMI PUN TAK TAU...


TAKKAN SAYA... SAYA SUDAH KENA PRU 12... TAPI SAYA ADA DEGIL JUGA !!!


TAKKAN KO NAK AKU... AKU BARU BALIK BUANGAN NI... FIKIR LA...

Bukan Saya... Rakyat Sayang Saya Kata Penasihat Saya

Saya Ada Cakap Macam Tu Ke... Upss!!! he he Betul-Betul Ada he he...?

Sikit Lagi Semua Projek Selesai... Sabar Jangan Undur Kang Terhutang Pulak

Sikit Saja Lagi Pak, Daddy ermm.. Papa... Tolong Lah... Please Jangan Undur Dulu

HA HA HA... AKU TAKDA APA...DUIT SUMER SIMPAN TAK KISAH... BOLEH MAKAN-MAKAN & MINUM-MINUM...

Hang Cepat Pegi Kemas Barang... Kita Buat Suprise, JANGAN BAGI TAU YANG LAIN

Ha Ha... Selamat Tinggal Semua... Ha Ha... Harta Aku Dah Cukup Dah... Apa Pasal Rasa Seronok Lambai-Lambai Ni... Ha Ha

ABIS LAH AKU... DIA BERUNDUR PULAK... HANCUS-HANCUS

INI MACAM LAH... BARU BERANI ANAK JANTAN... SEKARANG BARU AKU DAPAT PELUANG TUNJUK TARING...

MACAM MANA NI... INI BALA BENCANA YANG DITINGGALKAN UNTUK AKU NI ... BUAT ROSAK BUKAN NAK BAIKI DULU SEBELUM BLAH... BAGI ROSAK CUKUP BARU BLAH RUPANYA... CISS !!!
2 comments:

odeen said...

SAYA CUMA NAK KOMEN TENTANG ISU PENDATANG OLEH 'AHMAD'..

KITA TIDAK SEPATUTNYA MELABELKAN BANGSA LAIN YANG DAH JADI RAKYAT MALAYSIA SEKIAN LAMA SEBAGAI PENDATANG YANG TIDAK MEMPUNYAI HAK KE ATAS BUMI MALAYSIA.
KALAU NAK DIKAJI SEJARAH SEBENARNYA ORANG MELAYU JUGA PENDATANG DAN BERASAL DARI KAMPUCHA SEBELUM BERHIJRAH DAN MENETAP DI TANAH MELAYU. SEBENARNYA KITA SEMUA INI MUNGKIN PENDATANG DAN BUKAN BANGSA ASLI BUMI MALAYSIA INI.
YANG JELAS ORANG ASLI ADALAH ORANG TERAWAL DAN KAUM ASAL YANG BETUL-BETUL MENETAP DI BUMI MALAYSIA.NAMUN MEREKA INILAH DIPINGGIRKAN JIKA DIBANDINGKAN KAUM LAIN SEPERTI MELAYU, INDIA DAN CINA.MALAH 400/500 TAHUN DAHULU, KITA TIDAK TAHU SAMA ADA DATUK NENEK MOYANG KITA ADALAH ORANG ASAL DI TANAH MALAYSIA DAN DARI MANA ASAL-USUL MEREKA SEBENARNYA.
KALAULAH KAUM PENDATANG ITU TIADA HAK KEMUNGKINAN KITA SEMUA TIADA HAK. YANG ADA HAK IALAH ORANG ASLI SAHAJA(SPT JAKUN, SEKOI, PENAN DAN DLL).MALAH TUN SENDIRI TIDAK LAYAK MENDAPAT HAK KALAU DIKIRA BERDASARKAN KETURUNANNYA DAN ASAL BAPA ATAU NENEK MOYANGNYA.
MALAH KALAU DILIHAT BANGSA BUGIS DAN JAWA HANYA BERHIJRAH KE MALAYSIA PADA ABAD KE 17 DAN KE 18. BANYAK PEMIMPIN DAN RAKYAT MALAYSIA YANG BERKETURUNAN JAWA INI(TERUTAMA DARI JOHOR) MISALNYA DR.KHIR TOYO(JAWA)SENDIRI.JADI JIKA DIIKUT DENGAN ISTILAH PENDATANG ‘AHMAD’ MAKA MEREKA INI TIADA HAK DI BUMI MALAYSIA. NAMUN OLEH KERANA MEREKA BERBANGSA MELAYU MAKA MEREKA INI TIDAK PANGGIL SEBAGAI PENDATANG.
JADI, SEBAIK-BAIKNYA KITA TIDAK BOLEH MENGATAKAN ORANG LAIN SEBAGAI PENDATANG DAN TIADA HAK DI BUMI MALAYSIA.ADALAH LEBIH BAIK KITA LUASKAN SKOP MEMPERJUANGKAN HAK ISLAM.INILAH SEBABNYA MENGAPA UMNO TIDAK LAGI RELEVAN PADA GENERASI BARU.

MELAYU JATI said...

to oden
aku rasa ko ni bukan org melayu kut... asal usul bangsa pun tak faham... sure ko ni bukan melayu yg menyamar sbg melayu dan komen isu-isu melayu...

Betullah islam tu diletakakn sebagai yg teratas sekali... tapi kalau berjuang atas nama islam tp membela dan mendahulukan hak org kafir harbi apa cerita... sudah lah kalau Islam digunakan sebagai topeng utk menghalalkan perjuangan yg merugikan bangsa melayu Islam baik berambus dari negara ni...

Satu lagi yg mendokong syiar Islam di Malaysia adalah kaum MELAYU... kalau Melayu pasti ebragama Islam dan termaktub dalam perlembagaan... Jgn nak menyempitkan fikiran sedangkan ISLAM itu mudah org macam odeen shj yg menyempitkan ISLAM... kalau bukan org melayu yg nak martabatkan syiar islam ada kebangsa cina nak martabatkan ISLAM... fikirla jgn sempitkan dan taksub sgt...

KEMUNCAK PERJUANGAN MANUSIA MUNAFIK ANWAR IBRAHIM

KEMUNCAK PERJUANGAN MANUSIA MUNAFIK ANWAR IBRAHIM

PENAFIAN

Laman ini tidak bertanggungjawab atas hasil penulisan yang dipetik dari sumber lain serta manipulasi pihak lain yang menggunakan bahan yang disiarkan disini. Laman bertujuan mengumpul maklumat sebagai saluran informasi dan media alternatif mencurahkan idea demi negara.