Friday, October 28, 2016

BERSIH SEBENARNYA SYARIKAT SDN BHD BUAT UNTUNG BANYAK DENGAN KUTIP DUIT RAKYAT DAN DANA RAHSIA

Sibuk melalak merusuk dan berdemonstrasi namun rupanya BERSIH aka bershit ini sebuah syarikat Sdn Bhd yang membuat keuntungan banyak dengan mengutip duit rakyat dan sumbangan RAHSIA. Tak payah lah nak mendabik dada sokong berSHIT ni sangat sebab orang yang korup dan rasuah juga sokong dan terlibat dalam bersih malah pimpinan nya sokong liberalisme, pluralisme dan idea sosial... malah paling hebat sokong LGBT sampai berjuang ditaja agen asing hingga ke PBB... bangsat tak??? 

kalau sokong gerakan ni akhirnya yang BERSIH ialah duit poket anda... duit milik rakyat sendiri yang tertipu memberi sedekah pada gerakan yang menjahanamkan negara. Silap silap bersih juga negara ni dari nur dan syiar Islam... paling best bersih negara ini dari dikuasai oleh kaum pribumi asal, melayu/bumiputera... anak cucu kita terpaksa mengemis pulak di tanah air sendiri... BER-SHIT la sangat

Baca artikel

BERSIH bukan merupakan badan NGO yang melakukan aktiviti tanpa keuntungan, sebaliknya sebuah badan perniagaan, dedah Hafizi Harris.

Sepertimana dokumen yang dilampirkan di atas membuktikan BERSIH didaftarkan di bawah Suruhanjaya Syarikat Malaysia (SSM).

“BERSIH didaftarkan sebagai sebuah syarikat dan bukan sebagai NGO ?

“Jenis Perniagaan; Event Management, Menyediakan latihan, Menjalankan Seminar dan Bengkel..

“Jadi Anti Protes Kerajaan dan Demonstrasi jatuh di bawah Event Management?,” soalnya.

Hafizi turut bertanya adakah kesemua sumbangan yang diterima terutamanya dana asing di masukkan ke dalam akauan itu atau akaun lain.

“Dana yang disediakan oleh NED (National Endowment for Democracy) dan OSF (Open Society Foundations) mana? Tidak Declare?,” soalnya.

Laman bersih.org turut berkempen kutipan derma #RM5 kepada BERSIH 2.0 (BERSIH &Adil Network Sdn Bhd) melalui No. Akaun: 512295102931 (Akaun Maybank/Cawangan Petaling Jaya Old Town)

Sebelum ini, sumbangan kewangan kepada BERSIH menggunakan Akaun No: 107246109510, Malayan Banking Berhad di Green Lane, Pulau Pinang milik Persatuan Aliran Kesedaran Negara (ALIRAN).

Pengerusi BERSIH 2.0, Maria Chin Abdullah juga memiliki NGOnya sendiri yang dinamakan EMPOWER (Persatuan Kesedaran Komuniti Selangor).

EMPOWER juga memiliki akaun kewangannya yang tersendiri. 


sumber  : https://aidcnews.wordpress.com/2016/10/26/bersih-didaftar-sebuah-badan-perniagaan/
bersih1
ngo
bersih2
bersih3

No comments:

KEMUNCAK PERJUANGAN MANUSIA MUNAFIK ANWAR IBRAHIM

KEMUNCAK PERJUANGAN MANUSIA MUNAFIK ANWAR IBRAHIM

PENAFIAN

Laman ini tidak bertanggungjawab atas hasil penulisan yang dipetik dari sumber lain serta manipulasi pihak lain yang menggunakan bahan yang disiarkan disini. Laman bertujuan mengumpul maklumat sebagai saluran informasi dan media alternatif mencurahkan idea demi negara.