Friday, September 30, 2016

UMNO BAKAL TUMBANG RAMAI JADI AHLI PARTI BARU MAHATHIR DI JANGKA 4.2 JUTA AHLI SEBELUM PRU 14 MENGATASI AHLI UMNO


Kehebatan dan ketokohan Mamak Karala Mudha Lupha terserlah apabila berduyun-duyun dan berpusu-pusu manusia menyertai parti BERSATU. Dalam tempoh singkat BERSATU berjaya membentuk gelombang kekuatan 'tersendiri'. Dijangka sebelum PRU14 keahlian BERSATU akan mencapai 4.2 juta JAUH MENGATASI keahlian dari UMNO. Kementerian Kesihatan MENGESAHKANNNYA...

PUTRAJAYA, Rabu – Menteri Kesihatan, Datuk Seri Dr S Subramaniam mendedahkan kira-kira 30 peratus atau 4.2 juta rakyat Malaysia berusia 16 tahun dan ke atas mengalami masalah kesihatan mental.

Katanya, data berkenaan diambil menerusi Kajian Kesihatan dan Morbiditi Kebangsaan yang dilaksanakan pada tahun lalu.

“Angka yang diperolehi ini bermaksud, satu dalam tiga rakyat Malaysia mengalami isu berkait dengan masalah mental.

“Antara faktor menyumbang masalah mental ini termasuk krisis kewangan, tiada pekerjaan, tertekan kerana pekerjaan, isu dan masalah keluarga seperti hubungan, penceraian, kurang kemahiran keibubapaan, keganasan serta salah guna dadah,” katanya pada sidang media hari ini.

Berdasarkan kajian itu, Subramniam berkata, data turut menunjukkan masalah kesihatan mental paling tinggi adalah dalam kalangan usia 16 hingga 19 tahun serta golongan berpendapatan rendah.

Terdahulu, Pengarah Kesihatan Perak, Datuk Dr Juita Ghazalie pernah menasihatkan orang ramai agar menjalani tahap tekanan atau stress bagi mengenal pasti kemungkinan mereka menghidap sakit mental.

National Suicide Registry Malaysia pada tahun lalu juga melaporkan sebanyak 29.2 peratus daripada rakyat Malaysia mengalami masalah kesihatan mental, menunjukkan peningkatan berbanding 11.2 peratus pada 2006.

3 comments:

Anonymous said...

Yang kau hina tu dulu PM kau selalma 22 tahun Bodoh!!

Mak Bapak kau tak ajar kau cara orang Melayu supaya tak kurang ajar ka atau kau jenis yang tak tahu siapa Mak Bapak Kau!!!

Ataupon Blogger ini memang jenis Haiwan!!!

Membodohkan diri kau yang mengaku Melayu Bodoh di perintah Mamak Kerala selama 22 Tahun!!!

Anonymous said...

Kau tak post komen aku tak per asalakan kau dapat mesej tentang KEBANGANGAN KAU!!!

Idealis Malaysia said...

kesian... rasanya kau yg bangang sebab buta...
kurang ajar... kau lagi kurang ajar... ni sebab sedud bau pungkok mader karala terlebih ni ya hahaha
better late then never... tersedar... tu sebab tarik hand break tak sokong dah mahathir... ya bodoh sebab ikut telunjuk dia selama ni... rupanya dia pun manusia biasa ja dan kemaruk kuasa nak kawal negara dari belakang walau dah berkuasa malah nk anak dia jadi PM dengan cara halus... kalau kau nak kekal bodoh silakan... penjilat jubor mamak karala....
Kau sapa nak sembang lebih... ada terlibat naikkan muhyiddin? ada terlibat jatuhkan paklah? ada terlibat usaha naikkan mukhriz??? ya... kami terlibat.... setakat komen picisan bodoh macam ni boleh pegi jahanam... dah-dah pegi balik jilat jubor mahathir puas2....

KEMUNCAK PERJUANGAN MANUSIA MUNAFIK ANWAR IBRAHIM

KEMUNCAK PERJUANGAN MANUSIA MUNAFIK ANWAR IBRAHIM

PENAFIAN

Laman ini tidak bertanggungjawab atas hasil penulisan yang dipetik dari sumber lain serta manipulasi pihak lain yang menggunakan bahan yang disiarkan disini. Laman bertujuan mengumpul maklumat sebagai saluran informasi dan media alternatif mencurahkan idea demi negara.