Thursday, September 8, 2016

KERAJAAN UMNO BN JAHAT DAN KEJAM BERJAYA PERTAHAN DAN KEKAL PERTUMBUHAN EKONOMI

Laporan World Bank menyatakan walaupun ekonomi global sedang menurun, pertumbuhan ekonomi Malaysia masih dilihat boleh bertahan keranaa lebih tinggi dari purata kadar pertumbuhan. 

Hadad-Zervos said Malaysia’s economic growth would be supported by the government’s pro-growth policies.
“If you look at Malaysia’s story over the past years, it has been a positive growth story. Malaysia continues to grow in the period when there is a lot of global headwinds.

“What we know so far is a continued sense of adaptation to the outside environment ...

Baca sepenuh di Sun SINI

Sinar Harian melaporkan pula:
KUALA LUMPUR - Isu berkaitan dengan 1Malaysia  Development Bhd (1MDB) tidak akan membawa perubahan besar kepada landskap ekonomi Malaysia yang amat berdaya tahan ditambah dengan keyakinan kukuh pelabur terhadap negara ini, demikian lapor Global Risk Insights (GRI).
Menurut laporan itu saman sivil yang difailkan oleh Jabatan Kehakinan Amerika Syarikat untuk merampas aset yang didakwa dibeli menggunakan dana daripada 1MDB tidak akan membawa kesan besar dari segi aliran masuk pelaburan dari Amerika Syarikat ke Malaysia.

"Meskipun sedikit kegusaran antara Malaysia dan Washington, kes itu tidak dijangka membawa kesan besar kepada pelaburan AS di Malaysia yang sentiasa dan akan kekal kukuh," demikian menurut artikel yang ditulis Alexander Macleod bertajuk :"Assessing the investment climate in post-1MDB Malaysia," (Menilai iklim pelaburan pasca-1MDB Malaysia) terbitan GRI.

Sebarang aliran keluar negatif yang berlaku akan diimbangi oleh China, yang - selepas dua syarikat China membeli aset 1MDB - telah memintas Jepun, Singapura dan AS sebagai pelabur terbesar Malaysia.

Baca senuh di SINI
Ternyata  rakyat bosan dengan isu 1MDB. Memetik laporan FMT di SINI, sebahagian orang ramai mula muak:
However, those who came to listen appeared less than enthusiastic. FMT spoke to many of those present, who said they failed to see how 1MDB had anything to do with them ....
... ceramah-goer, Muhammad Asdi, 44, said he was only at the event because it was near his house.


“I wish the opposition would start speaking more about how they can help improve our lives and welfare. But they are always repeating the same thing.

“It’s always about 1MDB or Anwar Ibrahim. Don’t get me wrong, I believe Anwar is a victim of dirty politics, but they’re so consumed on avenging him that our needs are no longer a priority.”
FAKTA TERKINI
1. Rizab Bank Negara adalah kira-kira RM400 bilion.
2. Pertumbuhan KDNK kita antara yang terbaik di Asean. Walaupun ekonomi global lambat meningkat, ekonomi kita masih meningkat sebanyak 4.1% pada separuh pertama tahun ini. Singapura hanya meningkat sebanyak 2%.
3. Hutang kita kepada KDNK hanya 54.5% berbanding dengan Singapura, iaitu 89% daripada KDNK.
4. Lebihan akaun kita untuk tahun 2015 adalah kira-kira RM95 bilion dan RM45 bilion untuk 6 bulan pertama tahun 2016.
5. Kedudukan negara kita mengikut Fitch, Moody dan Standard & Poor kekal sebagai A- berbanding dengan semua negara Asean kecuali Singapura, kita adalah jauh lebih baik.
6. Pasaran Modal kita sangat kuat dengan nilai RM2.8 trilion. Pasaran ekuiti bernilai RM 1.7 trilion dan Sukuk/Bon bernilai RM1.1 trilion. Sistem kewangan kita sangat berdaya tahan. Sektor perbankan juga dipermodalkan dengan baik.
7. Ekonomi kita terdiri daripada pelbagai sektor. Sektor perkhidmatan adalah 54% daripada KDNK kita, diikuti dengan 23% pembuatan, 9% perlombongan, 8% pertanian dan 4% pembinaan.

PELIK BETUL PAKAR DAN BADAN PROFESIONAL MEMBUKTIKAN EKONOMI MALAYSIA NI BAIK TEGUH DAN KUKUH... 
MAKA CELAKA LAH MEREKA YANG MEMFITNAH DAN BERBOHONG DENGAN MENGATAKAN EKONOMI TERUK LAH... NAK BANKRUP LAH... SEMATA-MATA KERANA POLITIK... 

BODOHNYA LAH KALAU NAK TERUS PERCAYA KHABAR BERITA FITNAH DARI MULUT JIJIK BUSUH PENUH NAJIS pembangkang dan pengkhianat !!!!!

2 comments:

Anonymous said...

puak pembangkang ni tahu fakta tu....cuma kalau mereka setuju dgn fakta tu, nanti apa modal lain yg mereka nak cakap..hilang la pengaruh mereka...lagipun kebanyakan rakyat malaysia ni suka kepada cerita politik persepsi dari fakta...

Anonymous said...

Aku nak Khaborkan kisah sedih di ampang Jjayaselama Pakatan Rakyat @ Pakatan Harapan memerintah Selangor.

Kini hampir dua dekad setelah menang pilihanraya,AIR diberi secara percuma kepada penduduk di negeri Selangorbila di ambil kira jumlah penggunaan
secara purata.Namun indah khabor saja

Masalah utama yg dihadapi sejak pemberian air secara percuma ialah, tekanan AIR akan dikurangkan pada pukul lebih kurang 11.00 malam.
Jadi mana mana penduduk disekitar Ampang Jaya yg tinggal di Apartment, Rumah Flat,Rumah Kedai tidak akan mendapat bekalan air menjelang pukul 11.00 malam sehinggalah pukul 5.30 pagi. Kadang kadang air hanya sampai pada pukul06.00 pagi.

Bila dirujuk pd Puspel dan Syabas,mereka menjelaskan pihak pengurusan meluluskan supaya tekanan air dikurangkan pd waktu malam drp pukul 11.00 malam keatas dan tekanan akan seperti sedia kala menjelang 05.30 pagi.Ini dapat menjimatkan perbelanjaaan dan memaksimakan keuntungan syarikat,begitulah komen pekerja syabas.

Pihak Pengurusan Puspel,Syabas, mahupon Kerajaan negeri atau sesiapa sahaja hanya memikirkan keuntungan,airpon diberi secarab percuma.

Tahukah Pihak Pengurusan Puspel,Syabas dan Kerajaan Selangor, air adalah keperluan asas.Tiada air sangat menyusahkan. Jangan ceritalah paip selalu bocor,tiada air kerap kali berlaku.

Haramjaddah pukimak pihak pengurusan hanya pikir untung,apa jadi pada rakyat pergi mampuslah. YB Zuraaida, Laknatullah tak ambik berat langsung soal kawasan,sibok mengumpulkan kekayaan diridan kroni.

Sila rujuk laporan blog dan siatan SPRM.YB Kassim lagilah seorang YB PAS yg paling takberguna, sekor lagi haramjaddah sibok jaga kepentingan sendiri, kebajikan rakyat tidak diambil peduli.
Berlakon Alim tapi perangai serupa Iblis Syaitan. Waktu korbaan baru nampak BABI Zuraidah, BABI kasim jengok sekejap masjid.

Celaka lah kau Zuraidah, Celaka lah Kau Kassim.
Aku takmahu air percuma, pulihbalikbekalan air, pulih balik tekananair. Aku kerja jurujual,balik rumah pukul 11..00, macam mana nak mandi tak der air.Hari hari mandi air tong.

Celaka pukimak sial haramjaddah YB Zuraidah,YB Kassim,Pengurusan PUSPEL dan SYABAS,semoga engkau menjadi ahli neraka kekalselamam-lamanya di dalam. Engkaau pengkhianat kpd perjuangan.

maaf lah isu iada kena mengena dgn posting, tapi kat mananalagi nak merayu,dah marahlah..

KEMUNCAK PERJUANGAN MANUSIA MUNAFIK ANWAR IBRAHIM

KEMUNCAK PERJUANGAN MANUSIA MUNAFIK ANWAR IBRAHIM

PENAFIAN

Laman ini tidak bertanggungjawab atas hasil penulisan yang dipetik dari sumber lain serta manipulasi pihak lain yang menggunakan bahan yang disiarkan disini. Laman bertujuan mengumpul maklumat sebagai saluran informasi dan media alternatif mencurahkan idea demi negara.