Monday, July 6, 2015

TUN MAHATHIR DAN KUNCU DALANG SERANGAN KE ATAS PERDANA MENTERI DAN MALAYSIA

JUSTO TELAH DEDAHKAN DALANG YANG MENDALANGI RANCANGAN MENYERANG DAN MEMBURUKKAN MALAYSIA SERTA MENGARAHKAN PEMALSUAN MAKLUMAT

"Dalam soal siasat, Justo menyebut nama beberapa rakyat Malaysia yang kononnya memintanya untuk memanipulasi fakta daripada maklumat yang dimuat turun dari sistem komunikasi PetroSaudi - Sumber Menteri KDN

http://www.freemalaysiatoday.com/wp-content/uploads/2015/06/mahathirJusto.jpgSiasatan polis Thailand menyebut, bekas Eksekutif Petro Saudi, Xavier Andre Justo telah menjual maklumat dalaman syarikat tersebut, antaranya transaksi perniagaan mereka dengan 1MDB kepada pembida tertinggi untuk menampung kehidupan mewahnya di Koh Samui.

Persoalannya sekarang, siapakah pembida tertinggi yang dimaksudkan itu, adakah Mahathir?

Kita tidak percaya pembidanya ialah Sarawak Report kerana diketahui sekarang Justo tidak ada kaitan dengan portal berkenaan. Menurut siasatan polis Thailand, ada orang tengah yang menyampaikan semua dokumen yang dipalsukan Justo kepada portal tersebut.


APA TUJUAN KHAIRUDDIN PROKSI MAHATHIR JUMPA EDITOR SARAWAK REPORT YANG TIDAK PUTUS MEMFITNAH, MEROSAKKAN NAMA MALAYSIA DAN BERBOHONG MENGGUNAKAN DOKUMEN DI PALSUKAN BERSUMBERKAN JUSTO???


KENAPA TUN MAHATHIR 'MELATAH' NAK COVER SIAPA ???
SIAPA ORANG MAHATHIR YANG JUMPA JUSTO DI THAILAND???

Tun M didakwa berkata 'wujudnya konspirasi yang dirancang pihak tertentu di sebalik penahanan bekas pengarah PetroSaudi International Xavier Andre Justo'

Dr Mahathir berkata, penahanan Justo oleh pihak berkuasa Thailand itu agak mencurigakan kerana dia melakukan kesalahan jenayah di Arab Saudi.

FAKTA PetroSaudi Investments Limited telah membuat laporan polis tentang dakwaan mengenai kaitan syarikat itu dengan syarikat 1MDB yang disiarkan dalam Sarawak Report. Laporan itu difailkan di Unit Tindakan Penipuan Polis London, Pusat Laporan Jenayah Dan Penipuan Siber di London UK pada 1 Mac 2015.

PETIKAN KENYATAAN DS NAJIB TUN RAZAK - MENGESAHKAN TUDUHAN TUN DAN KUNCU DALANG SERANGAN KE ATAS PM DAN MALAYSIA

WSJ-NAJIB"Saya percaya, Tun bekerjasama dengan bangsa asing, termasuk serangan politik blog Sarawak Report yang  tidak boleh dipercayai, berada di belakang pembohongan terbaharu ini.
"Biar saya jelaskan: Saya tidak pernah mengambil dana untuk kepentingan peribadi seperti yang didakwa musuh-musuh politik saya – sama ada dari 1MDB, SRC International atau entiti lain, seperti yang disahkan syarikat-syarikat ini," tulis Perdana Menteri di laman Facebooknya.


"Serangan ini bermula apabila saya enggan untuk melaksanakan tuntutan-tuntutan peribadi Tun Mahathir.

"Saya tidak mahu, kerana saya tidak percaya ianya baik untuk Malaysia diperintah oleh proksi.

6 comments:

Anonymous said...

Bodek Nampak..

Mak Bedah said...

JUSTO MEMANG SAMA PERANGAI DAN SIKAP MEMFITNAH SEPERTI TONY PUA, RAFIZI, NURUL IZZAH DAN SIPONDAN RAIS.

LAGI SATU IALAH TERESA KOK, KHAIRUDDIN, KEN BROWN DAN CLAIRE DARI SARAWAK REPORT. JAHAT DAN PENGKHIANAT MANUSIA-MANUSIA INI.

Mak Bedah said...

JUSTO MEMANG SAMA PERANGAI DAN SIKAP MEMFITNAH SEPERTI TONY PUA, RAFIZI, NURUL IZZAH DAN SIPONDAN RAIS.

LAGI SATU IALAH TERESA KOK, KHAIRUDDIN, KEN BROWN DAN CLAIRE DARI SARAWAK REPORT. JAHAT DAN PENGKHIANAT MANUSIA-MANUSIA INI.

Anonymous said...

Sepatutnya Najib dan AmBank perlu menjelaskan kepada masyarakat apakah mereka ini terlibat atau sebaliknya dalam penyonglapan wang sebanyak RM 2.63 bilion yang dipercayai wang hutang 1MDB ke dalam akaun Najib di AmBank itu.

Kalau Najib kata dia perlu ambil masa untuk kaji tindakan undang-undang yang sesuai, OK, saya terima, tetapi sekarang ni, Najib kenalah buat kenyataan berkanun dengan menafikan tuduhan terhadapnya itu dan nyatakan sekali dalam pengakuan berkanun itu akan kenyataan Najib yang menuduh Tun Dr. Mahathir adalah dalang utama dan bersekongkol dengan Wall Street Journal dan Sarawak Report untuk memfitnah bagi menjatuhkan Najib sebagai Perdana Menteri sebab permintaan peribadi Tun Dr. Mahathir tak dipenuhi oleh Najib, ingat tu Najib.

Bawa sekali CEO AmBank untuk buat pengakuan berkanun untuk menafikan bahawa tiada sebarang transaksi melibatkan RM 2.63 bilion atau suatu jumlah yang lain yang bersamaan dengan jumlah itu dalam matawang yang lain yang di masukkan ke akaun Najib itu. Lepas tu suruh CEO AmBank buat kenyataan rasmi secara bertulis dan diedarkan kepada semua media serta kepada Bank Negara dan SPRM untuk menafikan semua tuduhan itu.

Jangan sembang saja kencang, tapi tindakan macam sipu babi pula gayanya. Kalau tak salah, maka akan berani bertindaklah, macam Y.B. Teluk Air Tawar, Datuk Jahara Hamid, dia yakin dia difitnah oleh Lim Guan Eng, maka Datuk Jahara telah failkan saman di mahkamah, dan kerana dia dipihak benar dan dia ada bukti untuk pertahankan tindakannya itu, maka Datuk Jahara menang kes itu dan Lim Guan Eng diarahkan membayar gantirugi sebanyak RM 500,000.00 kepda Datuk Jahara.

Tindakan seperti Datuk Jahara itulah yang perlu dibuat, berani, tegas sebab dia yakin di pihak yang benar.

Anonymous said...

Kronologi lah konon.... macam haram!!!

Anonymous said...

kau kata macam haram?
kau macam apa pulak? macam babi?
teruskan menjilat jubor anwar berahim
teruskan hisap ice cream azmin ali
teruskan sembah tokong DAP...

KEMUNCAK PERJUANGAN MANUSIA MUNAFIK ANWAR IBRAHIM

KEMUNCAK PERJUANGAN MANUSIA MUNAFIK ANWAR IBRAHIM

PENAFIAN

Laman ini tidak bertanggungjawab atas hasil penulisan yang dipetik dari sumber lain serta manipulasi pihak lain yang menggunakan bahan yang disiarkan disini. Laman bertujuan mengumpul maklumat sebagai saluran informasi dan media alternatif mencurahkan idea demi negara.