Wednesday, March 18, 2015

SAH NURUL IZZAH BODOH BENDUL LEMBU YANG TAK TAHU KENAPA DIA DI TAHAN SI BANGANG YANG TAK TAHU PERATURAN


 
Nurul Izzah dan sesiapa pun ahli parlimen tidak kebal dalam parlimen. Berdasarkan Artikel 63 (4) Perlembagaan yang menyatakan keistimewaan daripada dikenakan tindakan mahkamah ke atas apa yang dicakapkan ketika prosiding Dewan Negara atau Dewan Rakyat adalah tertakluk pada empat perkara.

Empat perkara tersebut ialah :

a) berhubung Artikel 153 iaitu hak istimewa orang Melayu,
b) Artikel 152 mengenai bahasa Melayu sebagai bahasa kebangsaan,
c) Artikel 181 tentang raja-raja Melayu dan keempat,
d) perkara yang tergolong kepada definisi hasutan menurut Akta Hasutan 1948.

‘‘Maknanya jika yang dibangkitkan Ahli Parlimen itu menyentuh soal Artikel 153, 152, 181 dan hasutan di bawah Akta Hasutan, maka seseorang ahli parlimen itu boleh diambil tindakan di mahkamah atas apa yang mereka cakap dalam Parlimen. Nurul Izzah telah menyentuh perkara (baca sini)


Kebal Kepala hotak kau... bangang punya manusia... peraturan pun tak tahu... macam mana nak memimpin negara kalau bodoh tahap gaban macam ni... untunglah pengundi lembah pantai di wakili Ahli Parlimen macam ni... dengar sekarang kebajikan warga lembah pantai dah macam haram dibawah janda ni... teruskan... undi lagi pakatan rakyat... undi dan undi lagi mangkuk tingkat ni...

1 comment:

Anonymous said...

Bahasamu pak cik kasar amat ya,kaya orang kagak berpendidikan anda emang lom pernah mengenyam bangku sekolah ya?

KEMUNCAK PERJUANGAN MANUSIA MUNAFIK ANWAR IBRAHIM

KEMUNCAK PERJUANGAN MANUSIA MUNAFIK ANWAR IBRAHIM

PENAFIAN

Laman ini tidak bertanggungjawab atas hasil penulisan yang dipetik dari sumber lain serta manipulasi pihak lain yang menggunakan bahan yang disiarkan disini. Laman bertujuan mengumpul maklumat sebagai saluran informasi dan media alternatif mencurahkan idea demi negara.