Friday, August 21, 2015

PARTI AMANAH RAKYAT DIASASKAN PEMIMPIN ISLAMIK PAS ISTIHAR BERJUANG MENOLAK HUDUD

Pas kata parti Islam mahu berjuang tegakkan negara Islam dan Hudud tapi kenapa pemimpin PAS yang tubuh GHB dan Parti Amanah Rakyat kata mereka mahu berjuang menolak hudud. PAS ni tak cukup tarbiyyah ke ahli... 

Kalau mantan TImbalan Presiden PAS Malaysia boleh istihar TOLAK HUDUD berat ni... maknya PAS parti celup dan parti pijak-pijak la yang menjadi batu loncatan pihak tertentu dan bukan sebuah parti yang benar-benar berjuang demi ISLAM... maknanya kalau sokong PAS sbb Islam anda semua tertipulah... ISLAM hanya diguna pakai untuk dapatklan sokongan dan UNDI shj bukan berjuang betul-betul pun... 

PAS kini diambang bahaya ditelah gelombang tajaan sosialis PKR dan kafir harbi DAP
PAS_HIMPUNAN_JASAMU_DIKENANG_170615_TMINAZIRSUFARI_04
Parti Amanah Rakyat (Amanah) yang ditubuhkan untuk mengganti Pas dalam Pakatan Rakyat, telah memberikan komitmen tidak berbelah bagi untuk menolak perlaksanaan hudud di negara ini tidak kira apa.

Sekalipun mempunyai latar belakang sebagai parti Islam tapi Amanah tidak terikat untuk melaksanakan hudud kerana hudud bukanlah sebahagian dari rukun Islam yang wajib dilaksanakan.
Presiden Amanah, Haji Mohamad Sabu (Mat Sabu) dipetik media sebagai berkata, Amanah akan mengisi asas Islam dalam Pakatan Rakyat setakat mana yang dipersetujui secara bersama dengan PKR dan DAP – terutama sekali DAP.
Ini penting kerana tanpa sokongan DAP, Amanah tidak akan dapat pergi jauh atau mendapat kerusi parlimen/DUN lebih banyak dari yang diperolehi Pas dalam PRU13 yang lepas.
Lagipun DAP telah berikrar untuk membantu Amanah mendapatkan dana bagi membiayai operasi politiknya, sebagai sebuah parti baru, apa yang lebih penting dari wang?  Maka itu kehendak DAP perlu diutamakan.
Amanah akan menjadi pencabar kepada BN dan Pas dalam PRU14 yang akan datang.  Lebih separuh ahli-ahli Pas akan meninggalkan parti tersebut unutk menyertai Amanah.
Penyertaan mereka secara beramai-ramai dipercayai boleh mengurangkan kekuatan Pas sehingga lebih dari separuh.  Jika lebih masa diberikan, 90% ahli Pas sedia ada akan menyertai Amanah, seterusnya menenggelamkan langsung Pas dalam PRU14 yang akan datang.  sumber

No comments:

KEMUNCAK PERJUANGAN MANUSIA MUNAFIK ANWAR IBRAHIM

KEMUNCAK PERJUANGAN MANUSIA MUNAFIK ANWAR IBRAHIM

PENAFIAN

Laman ini tidak bertanggungjawab atas hasil penulisan yang dipetik dari sumber lain serta manipulasi pihak lain yang menggunakan bahan yang disiarkan disini. Laman bertujuan mengumpul maklumat sebagai saluran informasi dan media alternatif mencurahkan idea demi negara.