Tuesday, April 19, 2011

TUN MAHATHIR & IDEALISMALAYSIA SENADA : CINA KAUM RACIST & OPURTUNIS

Salam Perjuangan
Salam 1Malaysia

Apa yang penulis katakan mengenai kaum Cina BUKAN berlandaskan emosi semata-mata... Sebelum posting Tun Mahatihir keluar penulis telah mengulas betapa racisnya kaum Cina ini dan ini dibuktikan menerusi Pilihanraya Sarawak.... sila baca ulasan Tun Mahathir...



Che Det: Victory In Sarawak
Papa Gomo : Kaum Cina Semakin Racist AKibat Keterbukaan Kita Kepada Mereka
KayRozz : Kaum Cina Semakin Racist AKibat Keterbukaan Kita Kepada Mereka

Kita bercakap dengan fakta bahawa Kaum Cina sudah memasang cita-cita untuk menguasai Malaysia seterusnya mengetepikan dan meminggirkan kaum lain...


“Jadi saya ingin mengucapkan tahniah kepada DAP kerana berjaya membawa politik rasis ke Sarawak,” kata Tun Mahathir dalam entri terbaru blognya


Lihat sahaja dasar mereka apa bila mereka mempunyai "KUASA" di Perak... di Pulau Pinang... Kaum Cina diutamakan kaum lain disisihkan... mereka bertindak atas dasar "KESAMARATAAN" seperti yang diperjuangkan oleh Pakatan "Tipu" Rakyat.

Cina bersikap double standard dan ultra racis... lihat sahaja tuntutan mereka seperti hak biasiswa, bahasa, sekolah cina, kuota ekonomi/projek, pendidikan, pekerjaan dan lain-lain lagi... mereka sengaja membandingkan apa yang kaum lain dapat terutama oleh kaum MELAYU! senang cerita mereka mahu perkara 153 Hak keistimewaan melayu dihapuskan... Mereka tuntut perkara tak masuk akal dan melanggar perlembagaan malahan mengguris hati kaum lain TANPA PERASAAN BERSALAH & SEGAN SILU!



Tapi lihat jika melayu bersuara dan bangkit mempertahankan hak mereka selaras dengan perlembagaan negara seperti hak keistimewaan melayu... Kaum cina memekik & melolong seperti anjing menuduh Melayu Racis... apa pertahankan hak yg sememangnya hak kita dianggap SALAH & RACIS??? hinggakan dalam Perhimpunan Agong UMNO... menghunus keris simbol kekuasaan melayu... dan bersumpah untuk mempertahankan... saya ulangi mempertahankan bukan mengambil hak kaum lain... KAUM Cina anggap itu Racis dan merupakan satu ancaman... Habis yg cina tuntut macam-macam tu bukan ancaman???


Kalau boleh diputarkan kembali masa... ingin saya ubah supaya zaman Pak tidoLAH dihapuskan... zaman Pak tidoLAH yg terlalu beri muka... mengalah dan banyak hak melayu di gadaikan hingga cina makin berani... zaman itu jugalah punca berkecamuknya politik Malaysia... apa Pak tidoLAH dan Menantunya dapat tidur lena lagi kerana percaturan semasa mereka berkuasa dulu telah membawa bencana seperti sekarang???


Racist Park in Beijing

Kenapa kaum Cina tidak mahu berterima kasih dan gembira dengan apa yg mereka ada sekarang ini??? apa mereka tidak cukup makan??? tidak cukup kaya??? atau mereka tertindas dengan begitu teruk??? apa kaum Cina telah dianiaya dan dan dianak tirikan kerajaan???

JAWAPANNYA TIDAK SAMA SEKALI!

Kaum Cina dapat hak yg sepatutnya sama dengan kaum lain seperti yg di gariskan di dalam perlembagaan dan undang-undang. Ada suara dalam politik... Kaum Cina menguasai ekonomi... Malahan terbaik dari segi pencapaian akademik... memiliki gaya hidup mewah... malahan identiti diri mereka dari zaman dahulu masih kekal... seperti pemilikan sekolah cina... APA LAGI MEREKA MAHU????

Jika dibandingkan dengan kaum lain yg masih ketinggalan dalam pendidikan, ekonomi, taraf sosial dan amat memerlukan bantuan. Hak Keistimewaan perkara 153 hanyalah bagi menjamin hak kaum Melayu sebagai "tuan kepada tanah ini" agar dapat terus survived dari ditelan kaum lain terutama Kaum Cina... kerana kalau kita hapuskan perkara 153 ini dan kita biarkan pertandingan terbuka dan mengikut merit kekuatan percayalah yg kuat pasti akan menguasai yg elmah... dan yg lemah selama-lamanya tidak akan dapat bangkit dan akhirnya yg kuat menjadi dominan selama-lamanya... itu yg terjadi dan terbukti dalam sejarah pembangunan negara multi racial lain... kaum asal"terpinggir" akhirnya hasil dasar keterbukaan melampau ini...

Kaum Cina perlu bertaubat... apakah DAP merasakan mereka dapat menguasai Malaysia dengan modus operanti seperti Lee Kuan Yew-PPP di singapura lakukan yg akhirnya berjaya menjadikan Cina bangsa ultra dominan di Singapura dengan kaum lain disisih dan dipinggirkan secara terancang dan halus... Mereka (kaum cina) mendabik dada merekalah pemerintah Singapura... lihatlah buku teks singapore... sejarah kaum melayu dipadam... siapa yg mula-mula membuka singapore turut di putar belit semata-mata demi menghapuskan jejak bahawa Kaum Melayulah tuan punya asal Singapura! Betapa busuknya dan racisnya Kaum Cina ini sebenarnya... Kaum cina pandai bermuka-muka... baik dideoan tikam dibelakang...

Itulah yg MCA dan Gerakan serta parti berasaskan kaum cina dalam BN buat... mereka menuntut kerajaan buat itu dan ini... beri kaum cina itu dan ini... katanya demi tarik undi kaum Cina... tapi selepas 4 tahun apa yg berjaya mereka capai??? kaum cina tetap undi DAP walaupun telah diberikan macam-macam... inilah politik"KIASU" Kaum Cina... sebenarnya parti Cina berpakat dibelakang... mengenakan BN...

Terbukti dengan tiada usaha MEGA, Bersungguh-sungguh dan konkrit oleh MCA dan Gerakan untuk menarik sokongan pengundi terutama kaum cina... mereka sambil lewa dan memberikan banyak alasan untuk tidak bekerja kuat... lihat sahaja Rating pendaftaran pengundi baru oleh Parti yg mana rating tertinggi adalah oleh DAP... manakala MCA & Gerakan terlalu sedikit jumlahnya... terlalu kecil... dan amat mengecewakan... bagi Penulis BN sebenarnya sedang DISABOTAJ oleh mereka- KAUM CINA!

Kaum cina mesti bertaubat sebelum terlambat! Malas nak tulis boleh baca artikel "GERAM" dibawah...

KAUM CINA BANGSAT PERLU BERTAUBAT! BN DITIPU BERI MACAM-MACAM TAPI UNDI CINA HANYA KEPADA DAP

Kepada Allah Berserah
Teruskan Perjuangan


8 comments:

dzimba MMIM said...

salam perjuangan

terima kasih kerana menjenguk pantau blog dan blog tuan sudah dipautkan.

mohon pautan juga disini

terima kasih

Gerakan Timur said...

Salam,

GT dah lama link n follow blog saudara.

Mohon link kan blog GT juga.

Salam Perjuangan dari Gerakan Timur

Badut Rakyat said...

salam 1 malaysia

link anda saya telah dipautkan untuk blog saya.saya harap anda boleh pautkan link blog saya ke blog anda.sekiranya anda tidak lihat list blog anda sila lihat show all

terima kasih dan salam 1 malaysia

dari wayne penulis blog badut rakyat

http://badutrakyat.blogspot.com/

Spin1001 said...

memang tepat sekali pandangan tu... tolong sebarkan kepada blog2 yang lain

Gelombang Rakyat said...

Salam Perjuangan..

JUTAAN TERIMA KASIH kerana sudi melayari blog saya.

SAYA amat tertarik dengan penulisan dan isu yang disampaikan dari blog anda yang ternyata ada kualiti yang tersendiri.

Ianya juga memberi peransang buat saya untuk memantapkan lagi penulisan saya.

SYABAS saya ucapkan buat anda kerana berjaya mengendalikan blog ini dengan begitu mantap.

Saya telah linkkan blog anda dalam senarai blog pilihan di blog saya agar pengunjung blog saya dpat bkongsi penulisan anda.


Sekian, Salam Kasih ikhlas dari,

Melayu CinDia
Blogger Gelombang Rakyat

http://gelombang-rakyat.blogspot.com/

Anonymous said...

Baru la ni saya benar2 nampak UMNO sayang kepada PAS. Mengapa tidak dari dulu lagi UMNO bersikap begini? Saya orang atas pagar tetapi memberi undi pada PAS.

Walau bagaimanapun saya tetap gembira dan berharap UMNO dan PAS akan bersatu di bawah satu panji2.

ZM

idealis malaysia said...

moga Allah buka hati nik aziz, haron din, hadi awang, utz nasha... Dan seluruh ahli n penyokong pas utk sedar insaf bsatu dgn umno dgn ikatan kerjasama ikhlas... Demi selamatkan islam, melayu n msia dr jatuh ke tgn kafir harbi cina n sekutunya... Demi anak cucu n generasi kita mendatang... Amin

PASpisPUS said...

kenapa susah sgt nak bersatu... PAS dn UMNO ni... ce citer ce citer... kalau MCA, GERAKAN dan DAP tu memang dah bersatu secara senyap2 bebila je mereka boleh gabung... pakkal strategik punya rategi tau depa x gabung terang-terang... kalau org agama pun susah nak berlapang dada tak tau lah aku...

KEMUNCAK PERJUANGAN MANUSIA MUNAFIK ANWAR IBRAHIM

KEMUNCAK PERJUANGAN MANUSIA MUNAFIK ANWAR IBRAHIM

PENAFIAN

Laman ini tidak bertanggungjawab atas hasil penulisan yang dipetik dari sumber lain serta manipulasi pihak lain yang menggunakan bahan yang disiarkan disini. Laman bertujuan mengumpul maklumat sebagai saluran informasi dan media alternatif mencurahkan idea demi negara.