Wednesday, December 14, 2016

AHOK GABENOR JAKARTA DIBICARAKAN HINA AL-QURAN DI MALAYSIA HINA ISLAM, NABI DAN AL-QURAN APA TINDAKAN???

AHOK Gabenor Jakarta dan individu berpengaruh yang rapat dengan presiden DIBICARAKAN kerana dituduh menghina Al-Quran. Begitu tegasnya undang-undang di Indonesia negara yang kita anggap berada "lebih bawah" berbanding Malaysia.

Kalau di Malaysia apa tindakan terhadap mereka yang menghina ISLAM, Al-Quran dan Nabi Muhammad SAW??? Bukan satu dua kes malah berpuluh kes melibatkan cyber trooper PEMBANGKANG, pemimpin pembangkang, aktivis pro pembangkang dan pemimpin ekstrem agama lain... Apa tindakan terhadap mereka ini??? sampai bila umat Islam nak bersabar dan terus bersabar... 

https://2.bp.blogspot.com/-pBVreXC-Dio/WEz3N03iudI/AAAAAAABlmo/ijme98LBK9gXscUM5LioRe7llDz_XVImACLcB/s1600/IMG_20161211_144950.jpg

TERKINI manusia NegaraSAwam Mudah LUpa Mader secara terbuka menghina Nabi Muhammad SAW semasa perhimpunan AGONG DAPiggy kafir harbi laknatullah rasis... demi menjunjung dan membodek serta menjilat DApiggy Mader sanggup menghina agama dan bangsa sendiri... semuanya demi si manja boboi nak jadi PM... sanggup khianat dan jadi sikitol paling besar dalam sejarah melayu demi nafsu kuasa walau dah dipenghujung usia... KESIAN makin tua makin SESATMalaysia perlu tegas, kerajaan perlu tegas tidak mengira islam atau bukan islam perlu diberi kesedaran bahawa menghina agama Islam, Al-Quran dan Nabi adalah SALAH dan AKAN DIJATUHKAN HUKUMAN.... 

Cukuplah jangan main wayang polis dan kerajaan oiii!!!... setakat "DIAMBIL KETERANGAN" apa barang!!! kita mahu keadilan ditegakkan... dituduh, bicarakan dan di hukum... ni asyik mengalah sampai sudah... nak tunggu Islam lunyai baru nak ambil tindakan ke?

BAca Artikel berikut :JAKARTA: Gabenor Jakarta menitiskan air mata ketika menafikan beliau berniat menghina Al-Quran ketika perbicaraan hari pertama kes pendakwaan terhadapnya atas kesalahan menghina Islam di sini semalam.

Ahok dalam keterangannya di mahkamah berkata beliau tidak ada niat menghina ketika mengulas mengenai tindakan lawannya yang menggunakan Al-Quran dalam kempen politik.

“Sudah jelas apa yang saya katakan di Kepulauan Seribu tidak berniat untuk mentafsirkan Al-Quran, apatah lagi menghina Islam atau ulama,” katanya selepas pendakwa raya membacakan pertuduhan terhadapnya.

ika didapati bersalah, Ahok berdepan hukuman penjara 5 tahun. Hampir semua kes membabitkan kesalahan menghina Islam, sejak kebelakangan ini akan berakhir dengan sabitan.

No comments:

KEMUNCAK PERJUANGAN MANUSIA MUNAFIK ANWAR IBRAHIM

KEMUNCAK PERJUANGAN MANUSIA MUNAFIK ANWAR IBRAHIM

PENAFIAN

Laman ini tidak bertanggungjawab atas hasil penulisan yang dipetik dari sumber lain serta manipulasi pihak lain yang menggunakan bahan yang disiarkan disini. Laman bertujuan mengumpul maklumat sebagai saluran informasi dan media alternatif mencurahkan idea demi negara.