Monday, September 18, 2017

PULAU PINANG PESTA BANJIR SELALU SEBAB KERAJAAN DAP SAPU DANA PENGAIRAN DAN SALIRAN JPS

Kerajaan DAP Pulau Pinang mungkin fikir rakyat penang suka berpesta maka masalah BANJIR pun dianggap ringan seumpama pesta air sahaja. Waktu BN mentadbir pulau pinang banjir amat jarang berlaku dan mungkin dakwaan rakyat penang suka berpesta benar kerana walau banyak masalah berlaku... rakyat pulau pinang khususnya kaum cina masih terus mengundi DAP.

KENAPA BANJIR? - rupanya antara sebab utama ialah sistem perparitan dan pengairan tidak diselenggara dengan baik... 
 
BUKTINYA Dipetik laporan Berita Harian, baca di sini, Kerajaan DAP Pulau Pinang mengakui tidak maklum mengenai kegagalan menyalurkan dana sekurang-kurangnya RM22.09 juta kepada Jabatan Pengaliran dan Saliran (JPS) negeri, sejak 2008 hingga Jun tahun lalu....  betapa cuai, tak cekap dan bermasalah... nak sokong DAP lagi????
 
BILA SEBUT Projek tebatan banjir dengan kos sekitar 15 Juta... kerajaan DAP pulau pinang spin bagi alasan kata bajet tak ada... tapi projek terowong terbengkalai boleh pula bayar RM 305 juta... apa rakyat pulau pinang tak pelik ka???? makan tepi ke apa ni???


SIKAP AMBIL RINGAN DAN SAMBIL LEWA ditunjukkan tokong dan team DAP nya bila seakan menyindir... Ketua Menteri Pulau Pinang dipetik akhbar bahasa Cina, China Press berkata, banjir di Pulau Pinang hari ini tiada kejadian tanah runtuh kerana tidak menganggu trafik. Ini susulan kenyataan beliau bahawa banjir di Pulau Pinang tidak serius....

BANJIR TIDAK SERIUS RUPANYA... patut rakyat pulau pinang setia undi DAP ja... hahahahahah!!!
cuba tengok gambar ni ya....
 

No comments:

KEMUNCAK PERJUANGAN MANUSIA MUNAFIK ANWAR IBRAHIM

KEMUNCAK PERJUANGAN MANUSIA MUNAFIK ANWAR IBRAHIM

PENAFIAN

Laman ini tidak bertanggungjawab atas hasil penulisan yang dipetik dari sumber lain serta manipulasi pihak lain yang menggunakan bahan yang disiarkan disini. Laman bertujuan mengumpul maklumat sebagai saluran informasi dan media alternatif mencurahkan idea demi negara.