Thursday, February 20, 2014

HOI!!! MELAYU BAGI LAGI CINA KUASA SAMPAI MELUTUT MELAYU PENANG DIKERJAKAN

1001 kejadian terhadap melayu telah berlaku di Penang akibat kuasa ditangan cina laknatullah kafir harbi malah terbaru sampai melutut merayu melayu di kenakan secara halus oleh cina DAP bangsat... itu baru mereka kuasai Penang... bayangkan apa cina akan buat jika mereka kuasai Malaysia... rasa-rasa apa nasib anda yang mengaku melayu dan Islam bila kuasa mutlak ditangan mereka... CUKUPLAH bersekongkol, bersubahat dan melacurkan bangsa demi CINA KAFIR HARBI LAKNATULLAH...

Tiada kata-kata yang dapat menerangkan betapa pilunya hati kita apabila melihat foto di bawah. Seorang lelaki melutut meminta belas kesihan kerajaan DAP Pulau Pinang supaya membantu beliau dan rakan-rakan beliau yang membuat demo di Komtar, Pulau Pinang.Isunya ialah kira-kira 10 orang yang mewakili kumpulan pembeli pangsapuri Centrio Avenue membuat demo di pusat pentadbiran kerajaan DAP Pulau Pinang di Komtar.

Mereka berkumpul bagi menuntut Ketua Menteri, Lim Guan Eng sendiri campur tangan menyelesaikan masalah mereka dengan pemaju perumahan tersebut. Mereka tidak berpuas hati kerana merasakan diri mereka telah ditipu. Ini kerana rumah mampu milik yang ditawarkan kepada mereka ialah RM72,500.

Tetapi apabila surat tawaran yang diterima itu bukannya menawarkan rumah berharga RM72,500 tetapi RM165,500 !
Dan apabila isu ini panas dibangkitkan oleh pihak media, pihak kerajaan DAP Pulau Pinang mengeluarkan kenyataan yang amat memualkan.
Kerajaan Negeri sekali lagi memanggil pemaju Centrio Aveneu untuk memberi penjelasan mengenai rungutan kira-kira 20 pembeli yang terpaksa membayar antara RM160,000 hingga RM180,000 bagi seunit rumah kos sederhana rendah di dua blok pangsapuri 31 tingkat dekat Bukit Gambir, Batu Uban. 
Exco Perancangan Bandar & Desa dan Perumahan, Jagdeep Singh Deo (gambar) berkata, rumah-rumah kos sederhana rendah itu sepatutnya dijual dengan harga RM72,500 seunit, sebagaimana digariskan oleh Kerajaan Negeri.... 
.... Jagdeep berkata, isu tersebut sepatutnya tidak berbangkit lagi kerana pemaju sebelum ini telahpun bersetuju dengan pendirian Kerajaan Negeri dalam pertemuan tertutup kedua-dua pihak pada 6 dan 12 Januari lepas.
Rupa-rupanya, kerajaan DAP Pulau Pinang telah berbincang secara tertutup sebanyak dua kali (6 dan 12 Januari) dengan pemaju. Dan sekarang, mahu buat satu lagi perjumpaan ??

Berapa kali mahu berjumpa daa !!

Dan jika Guan Eng dan kerajaan DAP Pulau Pinang benar-benar cekap, tidak perlu sampai berkali-kali mesyuarat. Betul tak? 

Tidak perlu rakyat Pulau Pinang berdemo dan ada yang melutut minta tolong jika isu ini dapat ditangani dengan baik oleh Guan Eng DAP.

Tetapi...lihatlah apa yang berlaku. Inikah cara pentadbiran Lim Guan Eng di Pulau Pinang?

Sungguh memalukan sekali ! 

Dan jika sudah dibuat mesyuarat sebanyak 2 kali sebelum ini, kenapa keputusan mesyuarat tidak diberitahu kepada pembeli-pembeli tersebut?  

Seperti kata blogger otai pembangkang senegeri dengan MiM :
Pulau Pinang kan mengamalkan CAT.. kena teluslah, nyatakan kepada mereka apa hasil mesyuarat bukannya simpan dalam laci..
Tapi persoalan utama disini, ialah perlukan segala masaalah yang menimpa rakyat dikemukakan kepada pihak Kerajaan Negeri melalui demo?
Perlukah warga Pulau Pinang kemukakan segala masaalah mereka kepada Guan Eng.. tapi kalau dia 'Tokong' (pinjam ayat Dr. Mansor) tak apalah jugak.. bolehlah dia tolong settle semuanya tapi Guan Eng bukan 'Tokong'. 
Kenapa mereka tidak dipedulikan pada awal mereka kemukakan masaalah mereka? 
Kenapa dihantar wakil yang bodoh yang berkata "Tuan perlu korbankan RM16,500 sebagai bayaran pendahuluan.." untuk berusan dengan mereka? 
RM16,500 nak dikorbankan?.. Apa punya bangang mamat tu....
Blogger pembangkang pun sudah mula mempersoalkan ketidakefesienan kerajaan DAP Pulau Pinang. Bagus.

Kepada Lim Guan Eng DAP, tunjukkan sikap simpati dan belas kesihan anda itu.


Bagaimana pula dengan satu lagi isu rakyat yang belum selesai ini ? BACA SINI  


ARTIKEL ASAL  : Blog Dr. Novandri

No comments:

KEMUNCAK PERJUANGAN MANUSIA MUNAFIK ANWAR IBRAHIM

KEMUNCAK PERJUANGAN MANUSIA MUNAFIK ANWAR IBRAHIM

PENAFIAN

Laman ini tidak bertanggungjawab atas hasil penulisan yang dipetik dari sumber lain serta manipulasi pihak lain yang menggunakan bahan yang disiarkan disini. Laman bertujuan mengumpul maklumat sebagai saluran informasi dan media alternatif mencurahkan idea demi negara.